Test av tutekopper

Alle foto: Babytesterne

Det finnes mange drikkekopper å velge mellom til de minste barna. Vi har testet åtte av dem og funnet de beste.

Babytesterne tester barneprodukter for FamilieklubbenLes alle testene våre her

Slik har vi testet:

les også
Test av babycall med video

Drikkeflaskene er testet av barn på 14-15 måneder. De er testet hjemme til måltider og med tanke på hvordan de håndterer å være på tur i bleiebaggen. Drikkeflaskene er valgt ut fra noen av de største matbutikkene og babybutikkene i landet. Hvis kvaliteten endrer seg betraktelig etter en stund, vil vi oppdatere testen.

Les også: Test av smoothieposer

Testkriterier:
* Hvordan er koppen å holde?
* Hvordan er koppen å drikke av?
* Er koppen sølefri?
* Hvor lett er koppen å vaske?
* Hvor lett er koppen å sette sammen igjen etter vask?
* Pris

Les også: 10 tips til snacks du kan gi barna

Bambino Friends kopp

Denne koppen har hard tut og harde håndtak som gjør den litt vanskelig å drikke av. Barnet må skjønne teknikken før de får det til, og koppen blir ingen stor favoritt. Den harde tuten gjør riktignok at den er sølefri, den sitter fast i håndtakene sånn at posisjonen alltid blir riktig, men håndtakene er veldig tett på koppen, og de er litt vanskelige å få et godt grep rundt. Koppen kommer uten lokk, men holder faktisk så godt på drikken at den kan være med på tur uten. Koppen inneholder ikke det helsefarlige kjemiske stoffet BPA, som forekommer i enkelte typer drikkeemballasje.

Veiledende pris: 75,-

Pluss: Sølefri, god pris

Minus: Hard og litt vanskelig tut å drikke av, håndtak med litt dårlig grep

Karakter: 5 av 10

Les også: Test av babycall

Design Letters melamin-kopp med drikkelokk

les også
Test av støvler

Dette er definitivt den fineste koppen, med sitt stilrene design. Men den er ikke den mest praktiske. Tuten er hard og ikke sølefri. Hvis vi snur koppen opp-ned kommer det en fin liten stråle med vann ut. Koppen har heller ikke håndtak og er derfor vanskelig å håndtere for de aller minste. Den har ikke lokk og kan ikke brukes på tur uten at alt innholdet renner ut i baggen. Men den er lett å vaske, demontere og montere. Det er også veldig fint at man kan ta av tutetoppen og bruke koppen som vanlig kopp når barna er klare for det. 

Veiledende pris: 188,-

Pluss: Pen, lett å vaske og kan brukes som vanlig kopp

Minus: Drypper, uten håndtak, hard tut og litt dyr

Karakter: 6 av 10

Les også: Test av vognposer

Done by Deer drikkekopp

Dette er også en ganske klassisk og stilig kopp. Den har også hard tut som er helt ok å drikke av, men som ikke er dryppfri. Håndtakene er lette å få tak i, men litt tynne for et skikkelig godt grep. Tuten er lett å justere. Koppen har ikke lokk, så den kan ikke brukes på tur. Også her kan tutetoppen fjernes, og koppen kan brukes som vanlig kopp når barnet vokser til. Koppen lett å demontere og vaske og er laget av melamin. 

Veiledende pris: 59,-

Pluss: Stilren, god pris, lett å vaske og kan brukes som vanlig kopp

Minus: Hard å drikke av, tynne håndtak og lett å søle med

Karakter: 6 av 10

Les også: Test av barnetøfler

Philips Avent Spout Cup No Drip

les også
Test av reisesenger

Dette er en solid kopp med hard tut som ikke drypper. Den er lett å drikke av og har fine små håndtak med myke forsterkninger som gjør den god å holde i. Det største minuset med denne er at det er fort gjort å ikke skru den igjen hardt nok, og da lekker den. Og om den kastes hardt i bakken og lander forkjært, løsner lokket litt fra bunnen og den begynner å lekke. Håndtakene sitter fast i tuten og er derfor alltid i riktig posisjon. Lokket er tett, så denne kan fint være med på tur, og den er lett å få ren.


Veiledende pris: 169,-

Pluss: Solid, dryppfri og veldig gode håndtak

Minus: Litt hard tut, og lekker ved fall eller småslurv med lokket

Karakter: 7 av 10

Les også: Test av reisestoler

Bambino mellommåltidskopp

les også
Test av hodeputer for småbarn

Denne koppen har sugerør i stedet for tut, og det liker barna godt. Det oppstår litt forvirring innimellom fordi de er vant til å helle for å drikke, men det går seg til fort. Koppen har også eget snack-beger, som er genialt på for eksempel på biltur. Ulempen er at barnet ikke klarer å åpne «låsen» på sugerøret selv, men låsen holder i det minste koppen tett, så den kan fint være med på tur. Koppen har ikke håndtak, men det byr ikke på nevneverdige problemer ettersom den ikke skal helles med. Koppen er litt mer komplisert å vaske enn de andre, på grunn av sugerøret og snack-begeret.  

Veiledende pris: 75,-

Pluss: God tupp, smart med snack-beger, god pris

Minus: Vanskelig å åpne sugerøret

Karakter: 7,5 av 10

Les også: Hvilke kosttilskudd trenger barn?

Philips Avent Spout Cup

les også
Test av høystoler for barn

En fin og liten kopp som er beregnet for barn fra seks måneder. Koppen har myk og god tut som barna liker godt. Den er sølefri så lenge barna ikke holder koppen opp-ned og dunker tuten mot underlaget eller klemmer på tuten. Lokket som følger med er tett og fint i stellebaggen. Håndtakene er helt harde og kantete, men enkle å få godt grep rundt. Tuten må festes i riktig posisjon for at barna skal kunne holde koppen korrekt. Den er enkel å få ren i maskinen, og den er lett å demontere og sette sammen. Koppen er laget i BPA-fritt materiale.

Veiledende pris: 63,-

Pluss: God tupp, liten og smart, veldig god pris, lett å vaske

Minus: Håndtak og tut må koordineres

Karakter: 8 av 10

Les også: Test av matbokser

Mam Kopp trainer (testvinner; delt førsteplass)

les også
Stor test: Babyleker som utvikler motorikken

Dette er en veldig fin flaskekopp. Den har myk tut som barna liker godt å drikke av og som ikke drypper. Håndtakene er ganske tynne og små, men det ser ikke ut til å plage barna, og man kan gjerne bruke den uten håndtakene også. Ettersom håndtakene er løse, er det lett å stille dem riktig til tuten. Flasken har lokk som holder tuten tett i stellebaggen, og den er lett å demontere og montere for vask. Det eneste irriterende med denne flasken, er at den lekker om man setter lokket litt skjevt, og det er veldig fort gjort på akkurat denne.

Veiledende pris: 79,-

Pluss: Myk og god tur, sølefri, god pris

Minus: Lett å sette på lokket skjevt

Karakter: 9 av 10

Les også: Slik velger du riktig ulltøy til barna

Twistshake Mini Cup 4 (Testvinner; delt førsteplass)

les også
Test av reisevogner

Dette er en kopp som er beregnet for barn fra 4 måneder. Tuten er en slags kombinasjon av hard og myk som barna liker godt. Tuten drypper ikke om man bare holder den opp-ned, men om man tar forsiktig på den i tillegg, drypper den. Det gjør den lett å drikke av, men også lett å søle med. Tuppen sitter fast i håndtakene, så posisjonen blir alltid riktig, og lokket er lett å ta på og fungerer utmerket når flasken er med på tur. Koppen er god å holde i med håndtak med mykt plastbelegg som er lette å få tak i. Den har også en fruktmikser om man vil ha frukt i vannet; en morsom, men kanskje ikke mye brukt ekstraeffekt. Koppen er lett å demontere og montere og blir enkelt ren og fin. Den er laget i materialer fri for de kjemiske stoffene BPA, BPS og BPF.

Veiledende pris: 119,-

Pluss: God tupp, gode håndtak, god pris, lett å vaske

Minus: Drypper lett ved berøring

Karakter: 9 av 10

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .