Test av skolesekker

Test av skolesekker
PAKKET OG KLAR: De fleste sekkene i testen holder god kvalitet. Foto: Marthe Reienes/VG

Skolestart er rett rundt hjørnet, og det viktigste utstyret å ha på plass er skolesekken. Vi har testet åtte sekker.

– En god skolesekk skal følge ryggen til barna for å fordele vekten riktig. Hoftene skal avlaste skuldrene. Det er viktig at sekken er behagelig, sier fysioterapeut Stine Opstad Nilsen.

Det er også viktig at sekken kan strammes og justeres godt for å sørge for at barna bærer riktig, ifølge fysioterapeuten. 

Les alle Familieklubbens produkttester her.

Slik har vi testet:

les også
Test av vinterdresser for barn

Vi har testet skolesekker for småskolebarn, altså 1.-3. klassinger. Marcus (snart 8), Ida (6) og Kaisa (7) har prøvd sekkene på og gått rundt med dem (med tre bøker og en A4-perm oppi). Vi har testet hvor enkle sekkene er å åpne og lukke, hvilke justeringsmuligheter sekkene har og muligheten for å regulere systemet inni sekken for å holde tungt innhold inntil ryggen. Fysioterapeut Stine Opstad Nilsen har sjekket sekkenes ergonomiske kvalitet. 

Konklusjonen er at kvaliteten generelt er høy, men at noen av produsentene legger mer flid i barnesekker enn andre. Barn er forskjellige, noen har lang rygg, andre har kort, noen har brede skuldre, andre har smale. Fysioterapeutens tips er å ta med barna når man skal kjøpe sekk for å finne den som passer aller best til barnets kropp.

Les også: Slik forbereder du barna til skolestart

TESTERE: Ida, Kaisa og Marcus. Foto: Marthe Reienes/VG

Kriterier:

  • Hvor gode justeringsmuligheter har sekken?
  • Hvordan er stropper og remmer?
  • Ergonomi
  • Pris
  • Rominndeling
  • Refleks, regntrekk
  • Hvor behagelig er sekken på?
  • Hvor enkel er den å åpne/lukke?

Les også: Slik velger du riktig skolesekk

Herschel Heritage Youth

Veldig enkel sekk uten hoftebelte og toppstrammere. Litt for brede skulderstropper. Sekken har et stort og et lite rom inni, pluss ytterlomme og lomme til vannflaske. Uten refleks og regntrekk. Har bryststropp, men den kan ikke flyttes. Den minste, billigste og letteste sekken i testen. Har ikke plass til A4-perm uten at den bøyes. Denne passer bedre som en enkel tursekk enn som skolesekk. 

Herschel Heritage Youth skolesekk

Vekt: 480 g

Volum: 16 liter

Pris: 649 kr

Pluss: Billigst

Minus: Få justeringsmuligheter og ekstrautstyr, veldig enkel

Karakter: 4/10

Annonse
Laveste pris: 557 kr
(Adlibris)
I samarbeid med

Les også: Test av matbokser


Haglöfs Tight Medium

En enkel sekk med ett stort rom pluss glidelåslomme inni og glidelåslomme på utsiden. Ingen mulighet for å sikre at det tyngste innholdet ligger nærmest ryggen. Mangler toppstrammere og har bare et tynt hoftebelte uten polstring. Har bryststropp, men den kan ikke flyttes opp og ned. Skulderstroppene sitter for tett og gnager barnet i nakken. Ingen refleks, regntrekk eller ekstrautstyr. God polstring i ryggen. Passer bedre som tursekk for ungdom/voksne enn skolesekk for barn. 

Haglöfs Tight Medium

Vekt: 512 g

Volum: 20 liter

Pris: 800 kr

Pluss: Lett

Minus: Skulderstroppene sitter for tett, gnager i nakken. Ett stort rom.

Karakter: 5/10

Annonse
Laveste pris: 559 kr
(Skistarshop)
I samarbeid med

Les også: Når kan barnet gå alene til skolen?


Bergans 2GO 24 L

les også
Test av reisevogner

Smart løsning hvor ryggen kan justeres etter hvert som barnet vokser. Sitter for langt ned på rumpa på de minste barna uansett hvordan vi stiller den inn, sekken burde stoppe på hoftekammen. Har regntrekk i sidelomme som er smart fordi man slipper å få det opp i nakken (som på en del av de andre sekkene). To rom inni sekken (et for laptop/nettbrett), samt tre ytre lommer pluss vannflaskeholder. Mangler innstrammingsmuligheter inni sekken. Refleks på skulderstropper og på utsiden. Har toppstrammere, godt hoftebelte og bryststropp som kan flyttes opp og ned. Skulderstroppene er litt stive. Åpnes med glidelås. God polstring i rygg.

Bergans 2GO

Vekt: 823 g

Volum: 24 liter

Pris: 799 kr

Pluss: Justerbar rygg. Mange design å velge i. Gode justeringsmuligheter.

Minus: Sitter for langt ned på rumpa.

Karakter: 6/10

Annonse
Laveste pris: 399 kr
(Bergans of Norway)
I samarbeid med

Les også: Slik gjør du skoleveien tryggere for barna


Ergobag Cubo

les også
Test av tutekopper

Skiller seg ut fra de andre sekkene i testen ved at den er helt stiv. Fordelen med dette er at den står av seg selv når du setter den fra deg på bakken. Ulempen med den stive fasongen er at den bygger for mye ut fra ryggen til barnet. Smart og enkel åpne/lukke-mekanisme som er lett for barna å håndtere. Vanntett bunn. Godt med reflekser og mulighet for å feste enda flere reflekser med glidelås (99 kr for ekstra sikkerhetssett). Tre rom inni sekken og en ekstern, vanntett lomme til vannflaske. Glidelåslomme til regntrekk i topplokket. Gymbag og to pennaler følger med, men ikke regntrekk. Skulderstroppene sitter godt inntil barnets kropp. Justerbar rygg. Ett av barna har denne som sin soleklare favoritt.

Ergobag Cubo

Vekt: 1277 g

Volum: 20 liter

Pris: Fra 1999 kr 

Pluss: Står av seg selv, gode ergonomiske løsninger, mye ekstrautstyr

Minus: Dyr, for stor for de minste barna

Karakter: 6/10


Beckmann Classic 22L

les også
Test av skolesekker: De beste og de verste

Har litt brede og stive stropper. Tre rom inni sekken, egne stropper for å sørge for at innholdet ligger inntil ryggen, men vi er usikre på om barna kommer til å huske å bruke det. Fire ytre glidelåslommer, sidelommene kan brukes til drikkeflaske. Regntrekk i topplokket. God polstring i ryggen. Brede, gode hofteremmer. Gode justeringsmuligheter. Bryststroppen kan flyttes opp og ned. Godt med reflekser, i tillegg til blinklys. Barna liker at det er mange design å velge i. 

Beckmann Classic 22L

Vekt: 992 g

Volum: 22 liter

Pris: 749 kr

Pluss: Gode justeringsmuligheter, mange design å velge i.

Minus: Sitter litt dårlig, kan ikke stå av seg selv.

Karakter: 7/10

Annonse
Laveste pris: 498 kr
(Skolesekker.no)
I samarbeid med

Les også: Førsteklassinger har aldri blitt så mye testet som nå


Ergobag Prime

les også
Test av drikkeflasker for barn

En god sekk med mange smarte løsninger. Bredt hoftebelte. Bryststropp kan flyttes opp og ned. Gode toppstrammere. Stroppene har god ergonomisk utforming slik at sekken sitter godt på testbarnet. Smart magnetisk klips-åpne/lukke-mekanisme, enkel å bruke også med en hånd. Tre rom pluss glidelåslomme inni sekken. Smarte strammestropper som sørger for at innholdet i sekken ligger stabilt og tett inntil ryggen. Vanntett ytre glidelåslomme for vannflaske og glidelåslomme i topplokket. Regntrekk følger med. Stiv, vanntett bunn gjør at sekken kan stå av seg selv. Sekken sitter godt inntil ryggen, og skulderstroppene ligger fint inntil barnets kropp. Har litt mer polstring i ryggen enn man egentlig trenger. Ryggen kan justeres etter hvert som barnet vokser. Ett av barna har denne som sin favoritt. 

Ergobag Prime

Vekt: 1055 g

Volum: 20 liter

Pris: 1198 kr

Pluss: Står av seg selv, gode ergonomiske løsninger, smart åpne/lukke-mekanisme.

Minus: Litt dyr, fås kun i nettbutikk

Karakter: 8/10


DELT FØRSTEPLASS: Beckmann Classic 28L

les også
Test av vintervotter

En nett og fin sekk med god plass, og ett av barnas favoritt. Sekken sitter fint inntil ryggen. Gode justeringsmuligheter, brede, gode hofteremmer, myke og gode skulderstropper og gode toppstrammere. Bryststroppen kan flyttes opp og ned. God plass inni, og mulighet for å stramme inn slik at innholdet i sekken ligger stabilt og tett inntil ryggen. Flaskerom på sidene og regntrekk i topplokket. Mange reflekser. God polstring i ryggen. Stort utvalg av design. 

Beckmann Classic 28L

Vekt: 1212 g

Volum: 28 liter

Pris: 749 kr

Pluss: Komfortabel med gode bæreegenskaper. Gode ergonomiske løsninger. Mange design å velge i.

Minus: Litt for stor for de minste barna

Karakter: 9/10

Annonse
Laveste pris: 699 kr
(Skolesekker.no)
I samarbeid med

Les også: Går på "ipad"-skole


DELT FØRSTEPLASS: Troll 22L

les også
Test av barnetermoser

Nett og fin sekk med gode justeringsmuligheter som sitter fint inntil barnets rygg. Myke og gode skulderstropper, brede hofteremmer og gode toppstrammere. Bryststroppen kan flyttes opp og ned. Fin og logisk rominndeling med klips som holder det tyngste innholdet stabilt og tett inntil ryggen. Flaskeholder inni sekken og på siden. Regntrekk i topplokket. Mange reflekser. God polstring i ryggen. Fås i flere design. En god sekk for de minste skolestarterne.

Troll 22L

Vekt: 1100 g

Volum: 22 liter

Pris: 749 kr

Pluss: Komfortabel, gode ergonomiske løsninger og smart indre system.

Minus: Kan ikke stå av seg selv

Karakter: 9/10

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .