Test av babycall

Test av babycall
Foto: Babytesterne
Det er store forskjeller i kvalitet og pris på babycallene på markedet. Vi har testet syv av de mest solgte – og funnet den desidert beste av dem.

Det finnes babycaller både med og uten kamera, i denne testen har vi tatt for oss de uten kamera.

Slik har vi testet:
Babycallene er testet ute og inne, hjemme og på besøk. Babycallene er først og fremst testet i et 95 kvadratmeter stort hus på ett plan. Derfor har vi også tatt dem med oss ut på gata, ned i kjelleren og opp på loftet for å teste hvordan signalene takler vegger og avstand. I tillegg har vi "glemt" babycallen ute en natt og mistet den i gulvet et par ganger (for det skjer garantert i ammetåka). Alle babycallene, med unntak av NUK, er testet ute i seks minusgrader, og alle har tålt det fint.

Testkriterier

•             Rekkevidde

•             Lydkvalitet

•             Batterilevetid

•             Display

•             Praktisk i bruk (passer den på rommet og i vognen)

•             Ekstraeffekter som nattlys, musikk, vibrasjon osv.

Foto: Shutterstock/Scanpix

Tidligere var det snakk om at andre signaler kunne koble seg på babycaller, men nå er så å si alle babycaller digitale og private, så dette er ikke noe du trenger å bekymre deg nevneverdig for. Noen foreldre bekymrer seg for stråling, men ifølge Statens strålevern er strålingen så liten at det ikke fører til økt helserisiko, men strålevernforskriften krever at man skal holde strålingen så lav som mulig. Stråling er derfor ikke et testkriterium, men vi nevner det der leverandøren selv oppgir spesielt lave målinger.

NUK Easy Control 200 babycall
Dette er en søt og liten babycall som gjør akkurat de enkleste tingene en babycall bør kunne. Den ser og kjennes litt billig ut, og selv om den er en av de billigste i testen, så er den ikke så billig at det bør synes. Batteriene er vanskelige å få på plass før vi skjønner at vi kan ta av beltefestet bak. Når batteriene omsider er på plass er resten veldig enkelt, det er bare tre knapper å trykke på på foreldreenheten. Av/ på og mer/ mindre lyd. Det vil si at denne verken har temperaturmåler, toveiskommunikasjon eller andre effekter. Vi synes det er irriterende at man må holde knappen nede i henholdsvis 3 og 5 sekunder for å slå den av og på. Men den sender lyd fra ett rom til et annet helt fint. Lyden er tydelig og klar, men pipet som kommer når man skal justere lyden kan vekke en hel liten landsby. Det samme er tilfellet om den søker etter babyenheten eller holder på å gå tom for batteri. Rekkevidden er oppgitt til kun 200 meter. Den har kortest rekkevidde av de vi tester, men vi synes den klarer seg overraskende bra i testen, så vi opplever ikke dette som et stort problem.

Les også: Test av vinterdresser

Den melder også tydelig ifra med lyd og lys når den mangler tilkobling. Hvis babyen gråter, indikeres dette med et lite lys som blinker sakte eller fort avhengig av støynivået. Lyset er veldig lite og gir ikke en god nok oppmerksomhetseffekt om det ikke står rett foran deg hele tiden. Det er generelt mye som skal indikeres med to små lys som blinker i ulik hastighet for ulike ting på denne babycallen. Både manglende batteri, avstand, lyd osv... Dette blir litt for uoversiktlig for en litt treg og alt for trøtt mammahjerne. En annen irriterende og upraktisk ting med denne babycallen er at babydelen må være koblet til strøm. Det vil si at du ikke kan bruke den i vognen, og at du er avhengig av en stikkontakt i nærheten. Hvis du vil skru den helt av om natten, så må du trekke den ut av stikkontakten.

Nuk babycall

Minus: Dårlig funksjonalitet generelt

Pluss: Klar og tydelig lyd

Veiledende pris: 799,-

Karakter: 4

 

Philips Avent SDC506 babycall
Dette er et kvalitetsprodukt og en av babycallene som har vært med på flest uplanlagte ”overlev alene ute”-hendelser. Det har den tålt fint. Den har god lyd, men er en av de tregeste i testen på å signalisere at babyen gråter. Når den først viser barnets gråt viser den styrken med klare og tydelige grønne lys som ofte er litt for beskjedne i forhold til reell barnegråt. Foreldredelen er lett å bære med seg, men babydelen er stor, klumpete og upraktisk. Den fungerer fint om den bare skal stå på barnerommet, men den er veldig vanskelig å plassere i vognen og andre kreative steder. Den kan selvfølgelig legges under vognen, men det gir litt dårlig lyd på de minste barna, og den er alt for stor til å legge i selve vognbaggen. Batteritiden på denne er heller ikke noe å skryte av. 24 timer er fint i teorien, men det er utrolig irriterende å måtte lade nesten hver dag - eller bytte batterier. Fordelen med den er at man kan bruke begge enhetene på batteri og strøm, men på babyenheten kan man ikke bruke oppladbare batterier.

Les også: Alt du trenger å vite om atopisk eksem

Nattlyset er en hyggelig måne, og vuggesangene er klassiske, men lydkvaliteten på sangene er ingen fest. Det bryr kanskje ikke babyen seg så mye om, så det trekker ikke mye ned. Dette er en babycall uten display, som gjør at du ikke kan følge med på temperatur eller batteri. Det kommer derfor litt fort på når batteriet plutselig er tomt. Heldigvis lager den ikke de verste pipelydene når den søker eller er tom for batteri. Den varsler med både lyd og lys om du er utenfor rekkevidde, men har ikke vibrasjonsmuligheter. Rekkevidden er oppgitt til 330 meter ute og 50 meter inne som vi opplever at er nok, men siden den reagerer litt sent på lyd blir hele opplevelsen litt halvveis. Den er tydelig med lyd og lys når den mister kontakt med babyenheten. Det er topp med energisparende økofunksjon og at man kan be babyenheten finne foreldrenheten. Foreldrenheten kan bæres rundt halsen eller armen med snor. Konklusjonen blir at dette er en helt ok babycall som mangler en del for å fungere optimalt.

Philips Avent SDC506

Minus: Klumpete og upraktisk babydel som sluker batteri, i tillegg til lav sensitivitet på babygråt.

Pluss: Solid, enkel og god lyd

Veiledende pris: 999

Karakter: 5

 

Philips Avent SDC580 babycall med stjernehimmel
Denne babycallen er en litt mer avansert versjon enn den andre vi har testet her fra

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale