Test av vintervotter

Test av vintervotter
Foto: Babytesterne

Vi har testet votter i ulike prisklasser, og oppdaget store kvalitetsforskjeller. Vinnerparet er nærmest å regne som «Rolls-Royce-votter».

Babytesterne tester barneprodukter for FamilieklubbenLes alle testene våre her

Mange barn synes det er irriterende å ha på votter fordi det gjør det vanskelig å leke. At votten gir god bevegelighet og godt grep er derfor nesten like viktig som at den er varm.

Slik har vi testet:
Vottene er testet på fireåringer i utebarnehage. Vottene er brukt over flere dager, både på våte snødager og kalde snødager.

Disse kriteriene har vi testet etter:

•             Hvor enkel er votten å ta på for voksne

•             Hvor godt vottene varmer

•             Hvor mye våt snø votten tåler

•             Grep og bevegelighet

•             Smarte finesser som strikk rundt armen

•             Kvalitet

•             Pris

les også
Test av høystoler for barn

Vi har ikke testet hvor godt votten puster, ettersom barn svetter ulikt, og det er vanskelig å få en fornuftig tilbakemelding på dette området fra en 4-åring. Vi har heller ikke testet for miljøgifter, ettersom dette krever avanserte laboratorier for å teste. Testen vil oppdateres løpende dersom noen av vottene viser seg å endre seg unormalt med tanke på kvalitet og funksjon i tiden fremover.

Les også: Test av vinterdresser

H&M skivotter

Dette er «opp-på-armen»-votter fra H&M som er gode og myke inni. Stoffet bråker en del og er litt stivt, men vottene gir god bevegelighet. Vottene har forsterkning i håndflaten som gir ekstra godt grep. De er lette å ta på over og under dressen. Vottene har borrelåsjustering i håndleddet og sitter godt inntil armen. MEN disse vottene tåler ikke våt snø i det hele tatt. De ser ikke våte ut, så kanskje er det sømmene som slipper inn vann, men vottene ble våte inni nesten med en gang da vi lekte i litt våt snø. Dette trekker naturligvis mye ned. Det gjør også at det faktisk har vært vanskelig å vurdere om votten varmer bra, for de har blitt våte før vi kom så langt hver gang. Votten har tydelig refleks.

Votter fra H&M

Veiledende pris: 139,-

Pluss: Godt grep og god bevegelighet

Minus: Litt stivt stoff og blir raskt våt på innsiden

Karakter: 4 av 10

Les også: Test av matbokser

Vossatassar Tiddelibom

Dette er myke og fine «opp-på-armen»-votter med flere smarte løsninger. De er fôret med myk polyester og holder godt på varmen. Vottene er lette å ta på både over og under dressen, og de er de eneste vottene i testen der man kan stramme til rundt armen øverst på dager med mye snø. Vottene har også strikk til å feste rundt armen så du slipper votteklyper. Et lite minus er at strikken fort blir slitt og nuppete, i tillegg til at noen av testerne ikke liker følelsen av strikken som klemmer rundt armen. Også stoffet inni votten blir nuppete etter bruk. Votten har forsterkning i håndflaten, men forsterkningen er litt glatt og gir ikke spesielt godt grep. Vottene tåler noe våt snø, men blir våt etter en hel dag ute. De er gode og varme så lenge de er tørre. Vi liker godt at vottene er romslige og fine i hånden. De er heller ikke klumpete, så de er lette å leke med. Vottene har ikke refleks.

Vossatassar votter

Veiledende pris: 299,-

Pluss: God bevegelighet for hånden, strammemulighet i toppen og strikk rundt armen

Minus: Blir våt gjennom, dårlig grep, strikken blir fort slitt og stygg og stoffet inni votten blir nuppete

Karakter: 6 av 10

Les også: Test av barnetøfler

Lindex lange skivotter

les også
Produkttester: Dette er årets vinnere

Disse blir ved første øyekast en favoritt hos en av testerne fordi de har søte små ører. Vottene går opp over armen og har mykt fôr inni. De er ganske kompakte i hånden og gir derfor litt dårlig bevegelighet. I tillegg er de smale i modellen slik at vi må jobbe litt ekstra for å få de skikkelig inn på hånden. Vottene har forsterkning inni hånden som gir bedre grep. De tåler litt snø, men blir fuktige inni etter en hel dag ute med lek. Vottene har borrelåsjustering ved håndleddet og refleks.

Lindex votter

Veiledende pris: 119,-

Pluss: Billige, og veldig søte med ører

Minus: Litt kompakte og smale i modellen og blir fuktige gjennom

Karakter: 6,5 av 10

Les også: Klestipsene du må kunne i vinterkulden

Bergans Vetlebotn

les også
Klageretten gjelder – også på vintertøy

Dette er tykke lange votter med polyesterfôr og borrelåsjustering ved håndleddet. Vottene er myke og gode inni, men har ganske tykt polyesterfôr også i delen som går opp på armen. Dette tenker vi er unødvendig, for det gjør dem klumpete under dressen. Når vottene i tillegg er ganske vide øverst blir de enda mer klumpete og vanskelige å ha under dressen. Å trekke vottene over dressen er enkelt, men den vide strikken gjør at snø lett sniker seg inn. Votten oppleves også som litt klumpete i hånden, og stoffet utenpå er litt stivt og bråkete. Forsterkningen inne i håndflaten gir veldig godt grep, og votten tåler også skikkelig våt snø uten å bli våt. Votten har ikke refleks. Dette kan være en god slalåm- eller snowboardvott, men for stor og klumpete til utelek.

Bergans votter

Veiledende pris: 399,-

Pluss: Tåler vann og våt snø godt

Minus: Klumpete i hånden, litt vid og stor i armdelen og dyr.

Karakter: 6,5 av 10

Annonse
I samarbeid med

Les også: Slik velger du riktig ulltøy til barna

Reimatec Ote vintervotter

les også
Stor test av barnetøfler 

Dette er «opp-på-armen»-votter fra Reima som er helfôret, så også disse er myke og gode inni. De har borrelåsjustering ved håndleddet og forsterkning inni hånden og på tommelen. Dessverre gir ikke forsterkningen bedre grep. Tvert om, for denne delen av stoffet er ganske glatt og suger til seg vann ved første mulighet. Det betyr at selv om det vanlige stoffet på vottene tåler vann godt, så blir vottene raskt tunge og våte i litt våt snø. Når vottene tørkes blir stoffet i forsterkningen stivt. Det skal heldigvis mye til at vottene blir våte gjennom, så barna blir ikke våte og kalde. Det er likevel litt ubehagelig at de blir så tunge av våt snø. Vottene er lette å ta på både inni og utenpå dressen og har refleks.

Reimatec Ote votter

Veiledende pris: 349,-

Pluss: Myk og varm

Minus: Suger til seg vann så blir fort tung og våt utenpå

Karakter: 7,5 av 10

Annonse
Laveste pris: 175 kr
(Familiebutikken)
I samarbeid med

Les også: Alt du trenger å vite om atopisk eksem

Polarn O. Pyret vintervott

les også
Test av smoothieposer for barn

Dette er de eneste vottene i testen som ikke går opp på armen, men som stopper ved håndleddet. De er myke ved håndleddet, og så lenge de sitter godt under dressen fungerer dette fint. Vottene bør tas på før dressen, for det er knotete å få dem til å sitte godt under dressen etterpå. Ulempen med disse er at hvis det er en glipp mellom dress og vott kan stoffet ved håndleddet bli vått av snø og vann. Vottene er myke og gode inni og fôret med polyester som delvis er hentet fra resirkulerte tekstiler og PET-plastflasker. Vottene er varme og romslige med god bevegelighet. De har forsterkning i hånden, men forsterkningen er litt glatt og gir ikke spesielt godt grep. Hele votten tåler vann godt og suger ikke til seg fukten i våt snø. De har også fin og tydelig refleks.

Polarn O Pyret votter

Veiledende pris: 299,-

Pluss: Myk og varm med god bevegelighet

Minus: Litt klønete å ta på når dressen er på, forsterkning gir ikke bedre grep

Karakter: 7,5 av 10

Les også: Test av babycall

Isbjörn vintervotter

les også
Test av skallbukser for barn

Dette er «opp-på-armen»-votter som har mykt og varmt fôr fra Primaloft. De har borrelåsjustering i håndleddet og er lette og fine å ha på samtidig som de holder barna gode og varme på hendene. Stoffet inni blir litt nuppete etter bruk. Vi synes det er topp at de har droppet fôret på den delen som går over armene, for det gjør vottene mye lettere å ha på både under og over dressen. Vottene har myk forsterkning inne i hele hånden som gir barna et godt grep når de leker. Både forsterkningen og selve votten kjennes våt ut utenpå etter lek i våt snø, men de er tørre og fine inni. De kjennes heller ikke tunge ut selv om de er våte utenpå, men de blir noe kaldere inni. Heldigvis er det sjeldent veldig vått samtidig som det er kaldt ute. Vottene har strikk til å feste rundt armen. Strikken tåler bruk godt og blir ikke slitt og stygg. Votten har refleks og er laget av 100 % resirkulerte materialer.

Isbjörn vintervotter

Veiledende pris: 449,-

Pluss: Lette med godt grep, varme og smart strikk for å ikke miste de

Minus: Dyr og blir fort tunge og våte utenpå (ikke inni), stoffet inni nupper seg

Karakter: 7,5 av 10

Annonse
Laveste pris: 349 kr
(Outnorth)
I samarbeid med

Les også: Slik velger du riktige vintersko til barna

Nøstebarn Barnehagevotter med ullfôr

les også
Test av tutekopper

Dette er en veldig populær vott hos testerne. De går opp på armen og har tynt økologisk ubehandlet merinoullfôr inni. Disse vottene har veldig god bevegelighet og følelse i hånden samtidig som votten varmer godt. Dette er også den eneste votten i testen med ullfôr. Vottene er enkle å ta på både over dressen og under dressen. De har ikke borrelåsjustering ved håndleddet, men en strikk som fungerer fint. Vottene har vannavvisende nylon utenpå, men tåler ikke veldig mye våt snø. Det skal nevnes at ingen av barna klager på at de fryser på hendene selv om votten er våt. Antageligvis fordi ull varmer godt våt som kald. Denne votten har også refleks. Vottene er en storfavoritt hos alle barna, og den blir alltid valgt først om de får velge selv.

Nøstebarn votter

Pris: 292,-

Pluss: Gir godt grep og er god og varm

Minus: Blir fort våt i veldig våt snø

Karakter: 8,5 av 10

Les også: Test av smoothieposer

Hestra Kids' CZone mitt - Testvinner

les også
Test av vinterdresser for barn

Dette kan vi nesten kalle «Rolls-Royce-votter» som vi umiddelbart kjenner er av topp kvalitet. Vottene har polyesterfôr og er supermyke inni. De har ikke fôr oppe ved armen som gjør dem tynnere i toppdelen og derfor lettere å ta på både inni og utenpå dressen. De har borrelåsjustering i håndleddet, og stoffet utenpå votten er mykt og bevegelig. Dette er definitivt vottene med den beste forsterkningen inni hånden som både er myk og gir kanonbra grep. Vottene holder godt på varmen og er også blant de beste i våt snø. Vannet preller av, og vottene blir hverken tunge eller våte gjennom. Vottene har refleks øverst som bare synes om vottene er utenpå dressen.

Hestra votter

Veiledende pris: 495,-

Pluss: Myk, varm, godt grep og tåler vann veldig godt

Minus: Dyr

Karakter: 9 av 10

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .