Test av vinterdresser for barn

Alle foto: Babytesterne

Familieklubbens grundige test av 12 ulike vinterdresser avslører overraskende store forskjeller – på både kvalitet, smarte detaljer og pris.

Babytesterne tester barneprodukter for FamilieklubbenLes alle testene våre her

Ved første øyekast tenkte vi at dette blir en vanskelig test, for alle dressene ser så bra ut. Men der tok vi feil – her er det mye som skiller både når det gjelder kvalitet og pris – ­og på alskens detaljer som foreldre og barn vil dra nytte av i varierende grad.

les også
Test av reisevogner

Tre av dressene utmerker seg og deler førsteplassen – du finner dem nederst i testen. De tre testvinnerne er helt på høyde med hverandre, og skiller seg fra hverandre kun ved noen ulike detaljer som er såpass avhengig av smak og behag at vi ikke føler de gjør den ene bedre enn den andre – derav den delte førsteplassen.

Disse kriteriene har vi testet etter:

* Er dressen varm nok?

* Tåler dressen vann/snø?

* Hvordan er dressen å ta på?

* Hvordan er dressen å ha på – altså passform og bevegelighet?

* Hvordan sitter dressen i armer og ben?

* Luner hetten godt nok?

* Hetteutforming (På barnedresser er det ikke snorer i hetten for å stramme til rundt hodet på grunn av kvelningsfare. Det er derfor viktig at hetten er godt utformet så den sitter godt rundt hodet.)

* Detaljer som strikk under skoen, stormklaff, reflekser etc.

* Kan dressen vaskes/tørkes lett?

* Pris

NB! Vi tester produktene for hverdagsbruk. Vi har ikke testet for spor av miljøgifter.

Les også: Test av vognposer

Vi oppdaget fort at de aller minste barna (ettåringene) har en del andre behov enn de litt eldre barna. Denne testen har derfor kun fokus på dresser for 2-5-åringene. Dressene er testet i opptil en måned i vanlig hverdagsbruk i barnehage og hjemme. Ingen av dressene føles spesielt tunge, og vi har derfor ikke kommentert dette spesifikt for hver dress. Det skal også sies at det er vanskelig å vurdere pusteevnen til dressene skikkelig når vi ikke kan ha dem på selv, men vi har gjort det der vi har kunnet si noe om den.

Les også: Slik velger du riktig ulltøy til barna

les også
Test av nattposer

Merk at alle dressene i denne testen kan vaskes i maskin, men husk at det ikke er anbefalt å vaske slike dresser mer enn nødvendig – det svekker dressens motstand mot vann. Tørk derfor av dressen fremfor å stappe den i maskinen. Det er bra for plagget, for miljøet og for strømregningen.

NB! Testen vil oppdateres dersom noen av dressene viser seg å endre seg i kvalitet og funksjon utover sesongen.

Five Seasons Bolt
Dette var en litt ukjent dress som vi var spente på å prøve. Kort fortalt kan vi vel si at denne ikke besto testen med glans. Dressen er glatt inni, som gjør den lett å ta på – og den har rett glidelås med stormklaff i tillegg til beskyttelse for hake og kinn. Det er topp. Dressen er litt smalere enn en del av de andre og føles derfor mindre bevegelig. Den har fin forsterkning på knærne og i rumpa, og veldig mykt behagelig stoff utenpå, men det betyr dessverre også at den tåler vann dårligere enn de fleste andre. Vannsøylen er kun på 5 000 mm, men sømmene er heldigvis tapede, det hjelper. Dressen har lav pusteevne i tillegg til at fôret/fyllet føles litt klumpete – dette går også utover bevegeligheten. Den kan ikke justeres i livet, men har en snurpestrikk bak så den sitter godt. Hetten er fin og tett, men mangler justering i toppen så den passer ikke like godt på alle hoder med og uten lue. Dressen har strikk nederst på armer og ben. Strikken i armene har myk fleece inni, men selve strikken er altfor stram – det er nesten så det er umulig å få votten gjennom. Strikken ved skoene er bedre, men den burde hatt en knapp nede ved foten som gjør den lettere å få over vinterskoene. Strikken under skoen er i stoff, et irriterende valg fordi disse ryker raskt etter noen runder i barnehagen. Dressen har godt med reflekser foran, men bak burde den hatt flere på den øverste delen av dressen. Dressen koster det samme som f.eks. Wheat-dressen uten å være i nærheten av å levere på samme kvalitet. Dette er ikke en dress vi ville kjøpt.

Vannsøyle: 5 000 mm

Pusteevne: 5 000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 74 – 140

Pluss: Ingen spesielle pluss

Minus: Alt er bare sånn passe

Veiledende pris: 1 199,-

Karakter: 4 av 10

Les også: Slik velger du riktige vintersko til barna

les også
Test av babycall med video

LEGO® Tec Jaxon 780
Dette er en vinterdress fra Lego. Det kunne vært skikkelig gøy, men Lego har ikke gjort noe spesielt ut av det annet enn at logoen er lik. Litt skuffende. Førsteinntrykket er at dressen er veldig stiv i stoffet utenpå. Definitivt den stiveste i utvalget uten at den tåler vær og vind noe bedre. Den er heller ikke kjempevarm, og vi føler at vi må ha på et tykkere lag med klær under for å være helt sikre. Heldigvis har den god passform, og den kan justeres i livet. Bevegeligheten hindres noe på grunn av det stive stoffet, men det er ikke sikkert at barna tenker så mye på det, og de blir i hvert fall ikke våte. Inni har den en kombinasjon av glatt stoff og fleece i baken for ekstra varme, det fungerer veldig fint. Glidelåsen er ganske lur ettersom den er rett helt ned til benet og går på skrå ned ved det ene benet. Det gjør dressen enklere å ta på uten at barna får problemer med å dra opp glidelåsen selv. Glidelåsen har ikke stormklaff, men beskyttelse for hake og kinn. Dressen har strikk i ben og armer. I armene er den litt trang og stiv, men i bena er den fin og romslig selv om den ikke har knapp nederst. Silikonstrikken under bena har vi ennå ikke klart å ryke. En lur effekt på dressen er trykkspennene på armene, som man kan klipse inn Legovottene i. Vi har ingen Legovotter å teste med, men det virker i teorien veldig smart, så man slipper å kjøpe hundre tusen votteklyper. Hetten er litt liten og har ingen justeringsmuligheter. Det er heller ingen ekstra lukking foran i halsen, så dressen må brukes med ekstra hals eller lue med hals. Dressen har en helt ok mengde med reflekser foran og bak.

Vannsøyle: 10 000 mm

Pusteevne: 4 000 g/m2/24 h

Finnes i størrelsene: 74 104

Pluss: Lure votteklipps

Minus: Veldig stiv

Veiledende pris: 1 199,-

Karakter: 5 av 10

Har du lest denne artikkelen: Lykkelig over å droppe barnehagen

les også
Test av drikkeflasker for barn

Name It Kids Storm
Dette er et av de billigere alternativene i testen, og vi var derfor spente på hvordan den ville slå an. Dressen er fin å ta på og har en bra passform, den kan justeres i livet og har fint med plass til klær under. Den har ingen forsterkninger, noe som gjør oss litt bekymret for hull, men vi har ikke testet lenge nok til å kunne si om bekymringen er reell ennå. Glidelåsen er rett og mangler stormklaff, men den har beskyttelse for skinn og hake øverst. Dressen har en vannsøyle på 8 000 mm som er en av de laveste i testen, men den har tapede sømmer og barna har ikke blitt våte i den ennå. Pusteevnen er heller ikke spesielt god på papiret, men det er vanskelig å kjenne skikkelig forskjell på klamhet når vi ikke selv har på dressen. På armene har dressen strikk med ekstra stoff inni som du tar hånd og tommel gjennom. Dette er veldig bra for å forhindre at dressen sklir opp og lager kald glipp mellom vott og hånd, men er en utfordring om du vil ha votten under dressen. Dressen har vanlig strikk nederst, men den skulle også hatt en liten knapp for den er litt trang. Strikken under foten er av tøy. Den har riktignok et ekstra beskyttende stofflag, men denne ryker halvveis i sesongen likevel. Den kan heldigvis lett byttes. Hetten har en fin liten ekstrapadding som tetter rundt hodet, men ingen justering for lue eller ekstra lukking i halsen. Totalt sett sitter hetten helt okay. Dressen har noen reflekser, men ikke mange nok. Denne dressen virker varm og fin og fungerer helt fint, men mangler en del for å bli en favoritt.

Vannsøyle: 8 000 mm på hovedstoffet og 18 000 mm på forsterkerstoffet

Pusteevne: 4 000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 116 – 140

Pluss: Et rimelig alternativ

Minus: Mangler det lille ekstra

Veiledende pris: 999,-

Karakter: 6 av 10

Les også: Dette bør du vite om den fjerde barnesykdom

les også
Test av ammeputer

Didrikson Bjørnen
Dette er en ny modell fra Didrikson, og det merkes. Dressen er glatt inni, med rett glidelås, beskyttelse øverst og stormklaff. Dressen er lett å ta på, men kunne vært enda enklere om glidelåsen gikk lengre ned. Den er smalere i passformen enn for eksempel Isbjörn og Reima, men er overaskende lett og med god bevegelighet. Barna holder seg varme og ingen har blitt våte enda. Dressen har ikke den beste pusteevnen på papiret, og dette er faktisk en av de dressene der også en av testforeldrene har sagt at hun mistenker at dressen ikke puster så godt. Dressen har hette med fuskepels som kan justeres, og fin og tett lukking foran ved halsen. I armene har dressen borrelås og ekstra snøstopper. Snøstopperen går over votten om den er på inni dressen, så her bør vottene være utenpå for ikke å få våt kant langs håndleddet i sludd og snø. Borrelås er på mange måter fint, men den fungerer dårlig når den blir utsatt for vær og vind. I bena har dressen også snøstopper og vid dresskant uten strikk over. Begge deler er klønete å ta over vinterskoene. I tillegg gjør dette vide buksebenet at dressen fort blir hengende ned i bakken om størrelsen er litt stor. Og det blir den nok fort for mange, ettersom dressen er litt stor i størrelsen, og da kan den fort bli slitt og stygg nede i kanten. Strikken under skoene er i stoff med ekstra stoffbeskyttelse. Tanken er god, men stoffet hjelper lite og henger og slenger under skoene etter kort tids bruk. Dressen kunne med fordel hatt flere reflekser både foran og bak. Den får et stort pluss for å ha «størrelsesutvider», som gjør at du kan forlenge lengden på ermer og ben med én størrelse – perfekt om dressen ikke er for slitt til å brukes i neste sesong. Men vi savner et litt mykere stoff i halspartiet; halsen blir høy og kan derfor gnage litt under haka. Konklusjon: en ganske god dress.

Vannsøyle: 10 000 mm

Pusteevne: 4 000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: nei

Finnes i størrelsene: 80-140

Pluss: Størrelsesutvider som forlenger dressen med en størrelse

Minus: Dårlig løsning ved skoene og litt trang i passformen

Veiledende pris: 1 199,-

Karakter: 6 av 10

Les også: Når barn blir forelska

les også
Test av skallbukser for barn

Bergans Snøtind
Dette er en kvalitetsdress fra norske Bergans. Den har glatt fôr inni og skråstilt glidelås som gjør den lett å skli ned i. Ulempen med skrå glidelås er at den er vanskelig å lukke, selv for de små. Det er lettere å trekke opp en rett enn en skrå glidelås. Dette er en av de tynnere vinterdressene i testen og barna trenger mer og tykkere klær under for å ikke fryse når gradestokken kryper under null. Det er det heldigvis fint plass til. Passformen og bevegeligheten for barna veldig god i denne dressen og den tåler barnehagebruk godt. Glidelåsen har beskyttelse for hake og kinn, men er ikke dekket av stormklaff. Hetten sitter godt rundt hodet uten å skli ned i øynene. Den kan også justeres i lengden så den passer til ulike hoder med og uten lue. Men det er ingen ekstra lukking i halsen, så dressen har samme utfordring her som både Name It- og Helly Hansen-dressen. Dressen har høy vannsøyle på minimum 10 000 mm, og vi opplever ikke at bara blir våte eller klamme. I tillegg til forsterkninger i rumpa og på knærne, har denne dressen også forsterkninger på albuene. Armer og ben har den klassiske strikken for å forhindre snø inn, og det fungerer som det skal, men den oppleves litt stiv i strikkstoffet når det kommer direkte inntil huden. I tillegg er den litt for trang rundt armene, så vi må streve litt med vottene. Den er grei å få over skoene, spesielt om man åpner knappen. Strikken under beina kan justeres og er i silikon – hurra! Dressen kan ikke justeres i livet, men har en lur lomme på midten foran som barna kan fylle med «skatter» – og den har godt med reflekser. Dette er en god dress som vi liker godt tidlig i sesongen, men den kan føles litt tynn utover vinteren. Det er også en av de dyreste dressene i testen, samtidig som den mangler flere av de små finessene som toppdressene kan krysse av for.

Vannsøyle: minimum 10 000 mm

Pusteevne: inntil 10 000 g/m2/24 timer

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 80 – 122

Pluss: Romslig og god passform

Minus: Litt tynn og ganske dyr

Veiledende pris: 1 800,-

Karakter: 6 av 10 (hadde fått syv om ikke prisen var så høy)

Annonse
Laveste pris: 899 kr
(Babyshop.no)
I samarbeid med

Les også: Slik takler du trassalderen

les også
Test av 10 leseapper: Disse er best

Stormberg Nynne
Dette er en fin dress fra samfunns- og miljøbevisste Stormberg. Dressen har glatt fôr inni med rett glidelås, og er lett å ta på. Den har en fin passform, men kjennes litt mer stiv og kompakt ut enn for eksempel Polarn. Vi er litt usikre på om dette er fordi stoffet utenpå er litt stivt eller om det er vatteringen (fyllet) i dressen som er mer kompakt. Det gjør den litt mindre fleksibel for bevegelse enn dressene som scorer aller best i testen – og det gjør at alt føles litt mer klumpete ut med flere lag klær under. Den har ingen forsterkninger, men ettersom stoffet er såpass tykt, tenker vi at det kanskje holder uten, så får vi se på slutten av sesongen. Dressen har høy vannsøyle, og ingen barn blir våte eller merkbart klamme. Dressen kan justeres i livet, har stormklaff og veldig godt med reflekser. Noen av oss liker godt at den har både strikk og justering i armen, slik at man kan regulere hvor tett den sitter inntil håndleddet. Det negative med denne løsningen er at noe snø og kald luft kan snike seg inn om man ikke strammer godt nok – spesielt om de store barna kler på seg selv og borrelåsklaffen er åpen. I bena har dressen god strikk som er lett å dra ut over skoene selv uten knapp. Strikken under skoene er i stoff og slites fort ut. Hetten er fin og tett med ekstra innsnevring i kanten, så den sitter godt – men den har ingen justering bak, så den er ikke like lett å få til å sitte bra med og uten lue. Dressen har veldig god lukking foran ved halsen, så når hetten sitter godt er denne veldig god og varm i toppen. Konklusjonen er at dressen fungerer fint i hverdagen – barna ser ut til å holde seg gode og varme i dressen uten å bli klamme, og det er jo definitivt det viktigste. Et godt alternativ.

Vannsøyle: minimum 12 000 mm

Pusteevne: 6000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: nei

Finnes i størrelsene: 86 – 122

Pluss: Høy vannsøyle og god pris

Minus: Litt kompakt og kan ikke tørkes i tørketrommel

Veiledende pris: 999,-

Karakter: 7 av 10

Annonse
I samarbeid med

Les også: Derfor bør du snakke MYE til babyen din

les også
Test av reisesenger

Helly Hansen K RIDER INS SUIT
Dette er en fin dress med kule lysende farger på armene som raskt blir en favoritt hos pappaene. Dressen er glatt inni med rett glidelås og lett å ta på. Den har litt smalere passform enn for eksempel Isbjørn og Sweden, men det er fremdeles nok plass til flere lag under og den kan justeres i livet. Glidelåsen har ikke stormklaff, men den har beskyttelse øverst for hake og kinn. I tillegg er sømmene teipet og den har en vannsøyle på hele 17 000 mm på hovedstoffet og 18 000 mm på forsterkningsstoffet. Dette er det høyeste av dressene i testen. I tillegg har den best pusteevne av dressene i testen, langt over de andre, men i praksis har vi ikke merket stor forskjell på denne og for eksempel Reima Tec Tornio. Kanskje vil forskjellen vises når vi er mer midtvinters enn i testperioden i november. Dressen holder i hvert fall testpersonene varme og gode, og den gir god bevegelighet. Den har strikk i armer og i ben som sitter fint og den går greit over skoene med og uten åpen knapp. Det er topp at strikken under bena er av silikon og at den kan justeres. Det følger til og med et ekstra sett med strikker – det liker vi. Hetten sitter godt rundt hodet og den har klaff for justering for lue, men ingen spesiell lukking i halsen. Halsen er derfor ikke like beskyttet på hettedager med vind, sludd og snø. Dressen har god beskyttelse på knær, rumpe og nede ved beina, men altfor lite reflekser bak og på bena. Bak er det faktisk bare refleks på hetta – om den ikke er på – det er ikke bra i vintermørket. En god dress, men med tanke på prisen når den ikke helt opp til de dressene der virkelig alt er tenkt på.

Vannsøyle: 17 000 med mer på hovedstoffet og 18 000 med mer på forsterkerstoffet

Pusteevne: 19.000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 86 – 128

Pluss: Høy vannsøyle

Minus: Dårlig lukking ved halsen og for lite refleks

Veiledende pris: 1 299,-

Karakter: 7 av 10

Annonse
I samarbeid med

Har du lest denne artikkelen? Forskning: Mobilbruk stresser babyen

les også
Stor test av barnetøfler 

Reima Tec Stavanger
Nok en solid og god dress fra Reima. Denne dressen er ganske lik testvinneren Tornio både i funksjon og fyll. Hovedforskjellen er at materialet utenpå er mer stoffaktig, som vi er vant til fra de fleste andre dresser. Denne dressen tåler vind og vann nesten like godt som Tornio, men Tornio er hakket bedre. Stavangerdressens hette er også annerledes i passform og detaljer ettersom denne har fuskepels. Vi foretrekker dress uten fuskepels fordi de fort ser slitte og slitne ut. Og om man tar den av, luner ikke hetten like godt rundt hodet fordi passformen på hetten er annerledes og beregnet for å brukes med fuskepels. Stavangerdressen oppleves som hakket dårligere i passform og bevegelighet enn Tornio, hovedsakelig på grunn av ytterstoffet. Når det er sagt, vet vi at dette er en populær dress du nok ikke vil angre på at du kjøper.

Vannsøyle: minst 12 000 mm

Pusteevne: 8000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 92  140

Pluss: Varm og med alle smarte detaljer på plass

Minus: Litt stivere enn Tornio

Veiledende pris: 1399,-

Karakter: 8,5 av 10

Annonse
Laveste pris: 899 kr
(Barnas Hus)
I samarbeid med

Les også: Slik gjør du tannpussen til en lek

les også
Test av skolesekker: De beste og de verste

Isbjörn of Sweden
Dette er virkelig en solid og fin vinterdress fra svenske Isbjörn of Sweden. Den har god passform med strikk i livet, i tillegg til at livet lett kan justeres ytterligere. Det er god plass til klær under, uten at dressen blir trang, og barna holder seg gode og varme. Stoffet i toppdelen er litt stivt og bråkete, men den er solid med fine forsterkninger i rumpe og på knær. Hetten kan justeres og sitter veldig tett og fint, i tillegg til at halsen foran går høyt opp foran så hele hodet/halsområdet er lunt og varmt. Hetten har også ekstra borrelåsfester så man slipper at knappene løsner så lett. Glidelåsen har beskyttelse for haken og er rett. Den har ikke stormklaff, men et ekstra belegg på innsiden som kanskje gjør samme nytten. Alle sømmer er teipet og den har skyhøy vannsøyle på papiret, og det virker også som den puster godt ­– ingen klamme eller våte barn. Dressen har strikk i armen pluss snøsperre som gjør at man ikke får votten gjennom. Til gjengjeld tetter det godt rundt håndleddet når man har votten over dressen, så dette blir en smakssak. Strikken i beina er tett og fin, men litt vanskelig å få over skoene – her ønsker vi oss knapp eller mer spenst i strikken. Det er helt topp med et ekstra lite silikonlag langs kanten av strikken (på innsiden) som forhindrer at buksen sklir opp. Og strålende med «størrelsesforlenger» som gjør at beina og ermene kan utvides med tre cm i lengden, da holder dressen kanskje to sesonger. Dette kan jo også hjelpe til å forsvare prisen noe, for dette er den aller dyreste dressen i testen. Strikken under skoene er i silikon og kan justeres. Vi ønsker oss flere reflekser på dressen.

Vannsøyle: 15 000 mm

Pusteevne: 15 000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 80 – 128

Pluss: Varm, god passform og kan forlenges

Minus: Dyr og litt lite refleks

Veiledende pris: 1999,-

Karakter: 8,5 av 10

Annonse
Laveste pris: 879 kr
(Jollyroom)
I samarbeid med

Les også: Lei av kresne barn? Prøv dette

Wheat Miley (Testvinner – delt førsteplass)
Denne danske dressen ble raskt en favoritt hos en av mødrene. Dressen er pen og lett å ta på, med myk og varm fleece inni. Den har ikke stoff innenfor glidelåsen, noe vi først tenker vil gjøre at glidelåsen setter seg fast, men den virker faktisk enklere å lukke enn de med stoff, spesielt for barna. Dressen har god passform og blir ikke trang, selv med tykk genser under. Dette er definitivt den varmeste dressen i testen, så tykk genser trengs sjelden. Her holder det stort sett med to tynne lag under, selv når det er skikkelig kaldt. Den oppleves trangere i overdelen enn for eksempel Reima fordi den har ekstra fleece i ryggen som fyller litt mer enn kun glatt stoff. Den oppleves likevel ikke trang, og barna har god bevegelighet både høyt og lavt. Dressen har snøring i livet og vindstopper over vanlig rett glidelås foran. Den har vannsøyle på 10 000 mm og gir ingen klam følelse for barna. Hetten kan justeres og har fuskepels som bør forbli på for at hetten skal lune skikkelig. Dressen har ikke like bra lukking i halsen som Reima, men den er definitivt god nok. Dette er også en av de få dressene som har ekstra snøsperre ved hender og føtter. Ved hendene har den et tynt lag stoff som man stikker hånden gjennom med hull til tomlene. Ikke så praktisk om man liker å ha votten inni dressen, men topp om den er utenpå. Armene er uten strikk og justeres fint med borrelås. I bena har den et ekstra lag stoff inni som trekkes over skoene før den «vanlige» delen av dressen dras over skoene – på samme måte som Didrikson-dressen. Vi liker best at dressen har knapp nederst, men strikken er bra så det går fint uten. Strikken under skoene er i silikon og dressen har godt med reflekser. Dette er en supergod og varm dress.

Vannsøyle overdel: 10 000 mm

Pusteevne: 8000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 104 – 128

Pluss: God passform, varm og god pris

Minus: Kunne hatt knapp nederst

Veiledende pris: 1 199,-

Karakter: 9 av 10

Blogg: Fem foreldretyper du møter i barnehagen

Reima Tec Tornio (Testvinner – delt førsteplass)
Dette er virkelig en solid og god dress fra finske Reima. Den er glattere i stoffet enn vi er vant til, men dette er fordi den skal være hakket mer vanntett enn Stavanger-varianten – stoffet gjør også at dressen føles lettere og mer bevegelig enn denne. Vannsøylen er på 12 000 – 15 000 mm, den nest høyeste i testen og den virker utmerket. Ingen våte barn, og det virker som dressen puster godt selv om den tåler mye vann. Dressen er lett å ta på og lukke, og sitter passe løst slik at det er plass til ekstra lag under uten at den blir trang. Og ikke minst: Den er god og varm, med topp bevegelighet. Sømmene er teipet og den har forsterkninger både i rumpa og på knærne, så vi håper på en hullfri sesong. Dressen kan justeres i livet om man ønsker det, og glidelåsen har stormklaff og beskyttelse så ikke klær og hud setter seg fast i toppen. Åpningen til armer og ben har strikker som kjennes akkurat passe stramme – sko og votter kommer ut, men snø kommer ikke inn. I tillegg har strikken i armene et tynt lag fleece på innsiden så den skal føles myk og god mot huden. Strikken under skoene er i silikon og kan reguleres, og knappen nederst gjør dressen lett å få over de litt større skoene. Helt topp med masse refleks foran og langs skulderbladene bak. Hetten kan justeres med borrelås på toppen og blir god og lun på grunn av en ekstra liten innsydd strikk i siden. Dressen kan lukkes godt foran ved halsen. Virkelig en topp dress det er lite å utsette på.

Vannsøyle overdel: minst 15 000 mm, underdel 12 000 mm

Pusteevne: minst 7000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 92 140

Pluss: Varm og god bevegelighet og alle detaljene på plass

Minus: Litt funky fargevalg for noen

Veiledende pris: 1399,-

Karakter: 9 av 10

Annonse
Laveste pris: 1399 kr
(Lekmer)
I samarbeid med

Kommentar: Velkommen til Hotell Mutter'n

Polarn O. Pyret vinterdress (Testvinner – delt førsteplass)
Denne dressen fra svenske Polarn liker vi umiddelbart godt fordi den har god passform og gir et sterkt førsteinntrykk. Den har fleece inni hele dressen, som gir en lun og god følelse uten at den føles trang. Og det er god plass til ekstra lag med klær uten at det går utover bevegeligheten til barnet. Dressen har høy vannsøyle på 10 000 mm og holder godt i vær og vind uten å føles klam, selv om pusteevnen på papiret ikke er den beste. Glidelåsen foran har stormklaff og er litt skråstilt. Det gjør den lettere å ta på, spesielt for de litt mindre barna. Den har også beskyttelse øverst som hindrer at glidelåsen gnager mot haken og kinnene. Sømmene er teipet og dressen har et ekstra sterkt stoff på nederste del over knær og rumpe, som vi har erfart holder godt gjennom sesongen. Dressen kan justeres i livet og den har masse reflekser. Også denne har borrelås på toppen av hette for justering til luen, i tillegg til strikker i siden – så hetten sitter tett og godt rundt hodet. Langs strikken nederst rundt bena er det en slags gummi, litt som i stroppløse bher. Dette gjør at buksebenet ikke sklir opp over skoen så lett, spesielt sitter den godt på sko og med gummi, som cherrox. Dessverre er strikken under foten i stoff og den blir slitt etter kun noen dagers bruk. Den kan lett byttes ut, men vi ville definitivt foretrukket strikk i silikon. Ermene på denne dressen er litt annerledes med stoff i stedet for bare strikk. Det føles bedre mot huden og er topp om vottene er på, men kanten blir våt om de er av og det sludder. Alt i alt en strålende dress du kan stole på at vil holde barnet varmt.

Vannsøyle overdel: 10 000 mm

Pusteevne: 4 000 g/m2/24 h

Kan tørkes i tørketrommel: ja

Finnes i størrelsene: 86 – 128

Pluss: God passform og varm

Minus: Stoffstrikker som ryker veldig fort

Veiledende pris: 1 399,-

Karakter: 9 av 10

Les også: Test av skallbukser

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .