Test av støvler

Test av barnestøvler
Foto: Babytesterne

Hvilke barnestøvler er best i test?

Babytesterne tester barneprodukter for FamilieklubbenLes alle testene våre her

En god støvel skal sitte godt på foten uten å være tung og klumpete, og den skal holde seg vanntett etter mange lange og våte dager i barnehage. Støvelen bør ikke være for klam og kald, ha refleks og helst være produsert med tanke på bærekraftighet. Det finnes mange gode støvler på markedet, men noen er likevel bedre enn andre. Vi har testet 13 ulike merker (hovedsakelig uten fôr). Noen av merkene er godt kjente, mens andre er litt mindre kjente.

Gode tips: 17 ting du kan gjøre med barna i Oslo i høstferien

Slik har vi testet:

les også
Test av høystoler for barn

Alle støvlene har vært i bruk av barn i alderen 3-5 år, både gutter og jenter. De har vært brukt i helt vanlige hverdagssituasjoner. Det betyr at de har vært plasket med i barnehagen, løpt med på skogsveier og noen av de har til og med vasset i tang langs vannkanten. De er tørket på badegulv og i ganger og er kastet i veggen i vanlig morgenfrustrasjon fra noen av de små. Både barn og foreldre i testpanelet har fått si sin mening før vi har konkludert.

Testen vil oppdateres løpende dersom noen støvler viser seg å endre kvalitet og funksjon. Utvalget av støvler er fra de største nettbutikkene i landet.

Test av barnestøvler

Følgende kriterier er brukt ved vurderingen:

•             Tyngden på støvelen

•             Hvordan de er å ta av og på

•             Hvordan de sitter på foten

•             Hvordan sålen kjennes

•             Vanntetthet

•             Pris

•             Smarte effekter som refleks

•             Bærekraftighet

Ut på tur? 10 fjellturer som passer for barn

Den overordnede konklusjonen vår er at det er utrolig mange fine og bra støvler der ute. Og heldigvis er alle vanntette. Det betyr at alle disse støvlene vil fungere til hovedmålet: Å ikke bli våt. Men noen skiller seg likevel ekstra ut.

 

Reflex

les også
Test av vinterdresser for barn

Reflex er Barnas Hus’ eget merke og derfor ofte et rimelig alternativ. Dette er en helt OK støvel til en god pris som holder vannet ute. Den oppleves som litt klumpete og stiv å gå med og er ikke en favoritt hos noen av testerne. Etter en sesongs bruk ser foret loete og slitt ut samtidig som det løsner litt i kanten i toppen. Dette er også en støvel som faller av når du bærer barnet under armen.

Reflex støvel

Pluss: Billig

Minus: Klumpete og tung

Pris fra 199,-

Vekt: 313 g

Karakter: 4 av 10

 

Termix

les også
Test av godterikalendere

Termix er den aller letteste støvelen i testen, så lett at man nesten ikke kjenner at den er på. Fôret er lett å ta ut. Dessverre gjør foret at støvelen føles for trang i hælen for en av testpersonene. Den andre testpersonen blir våt på buksa fordi kanten på fôret som ligger over støvelen suger til seg vann. Uten fôr oppleves de glatte, nakne og litt ustabile å ha på. Pluss at Termix produseres med EVA-materiale som er mer miljøvennlig enn gummistøvler laget av PVC.

Termix støvel

Pluss: Veldig lette

Minus: Upraktisk fôr

Pris 299,-

Vekt: 114 g

Karakter: 5 av 10

Annonse
Laveste pris: 279 kr
(Somewhat.no)
I samarbeid med

Crocs Handle it

Dette er også en superlett støvel som kommer i mange forskjellige farger. De store håndtakene gjør det enkelt å ta på støvlene. Støvelen er helstøpt i en form, så her er det ingen fare for at vann trenger inn. Selv om de er lette, så oppleves de som litt store og klumpete å ha på av samtlige testpersoner. De har ingen form for stoff eller fôr inni og oppleves derfor også som litt glatte å ha på. De små prikkene inne i skoen (massasjefunksjon?), gjør i tillegg at noen av testpersonene synes de er rare å gå i. Det er fint at støvelen har refleks, men den er litt i minste laget.

Crocs støvel

Pluss: Veldig lette

Minus: Litt klumpete og store i formen

Pris fra 249,-

Vekt: 166 g

Karakter: 5 av 10

Annonse
Laveste pris: 199 kr
(Jollyroom)
I samarbeid med

Kavat Gimo

les også
Test av drikkeflasker for barn

Denne støvelen fra Kavat har et fôr av ullblanding som gjør at den er god å bruke når det begynner å bli litt kaldere. En varm støvel er topp, men den er litt for høy og trang på leggen for noen av testpersonene. Spesielt med bukse og en eventuell strømpebukse nedi. Dette gjør også at den er vanskelig å ta av og på selv, men at det er lett å få regnbuksen over. Sålen er god å gå på, og ekstra polstring på tåen er veldig bra. Det virker også som om de små synes dette er en god støvel å ha på når den først er på. Stort pluss for at Kavat bry seg om både miljømerking og arbeidsvilkårene for de som produserer skoene sine. Og det er veldig bra at både fôret og støvelen kan kjøres i maskinen.

Kavat Gimo støvel

Pluss: Solid og varm

Minus: Trang på leggen

Pris: Fra 399,-

Vekt: 290 g

Karakter 6 av 10

Annonse
Laveste pris: 299 kr
(Tønnesen 1937)
I samarbeid med

Tretorn Aktiv

les også
Test av matbokser for barn

Dette er en solid støvel i fine farger til en litt høy pris. Vi foreldre synes den virker tung og klumpete å gå i, og den bulker seg litt rart på leggen når barna løper i den. Kraftige såle gir et godt grep, men vi opplever ikke at de mindre kraftige sålene gjør at barna sklir noe spesielt mer. Derfor får den ikke noe stort pluss for dette. Pluss for at støvelen har refleks og at den er laget av naturlig PVC-fri gummi.

Tretorn aktiv støvel

Pluss: Solid

Minus: Litt tung og klumpete

Pris: 399,-

Vekt: 364 g

Karakter: 6 av 10

Annonse
Laveste pris: 170 kr
(XXL Sport & Villmark)
I samarbeid med

Reima Taika

les også
Test av vognposer

Reima er definitivt et populært merke når det kommer til klær, så vi var veldig spente på støvelen deres. Dette er en litt annerledes støvel, mye mykere i leggen enn de andre. Det virker behagelig å ha på, men den krøller seg litt om man ikke får buksen ordentlig oppi. Mykheten skaper også noen utfordringer når regnbuksen skal over støvelen. Støvelen har bomullsfôr, er passe høy og fremstår som en kvalitetsstøvel. Dette er en fin helgestøvel, men ikke en optimal barnehagestøvel. Topp med refleks. Reima får et ekstra pluss for at de samarbeider med veldedige organisasjoner og for at de jobber med å øke bruken av resirkulerte og organiske naturfibre.

Reima støvel

Pluss: God kvalitet

Minus: Litt for myk

Pris: 349,-

Vekt: 311 g

Karakter: 6 av 10

Annonse
Laveste pris: 175 kr
(DressMyKid.no)
I samarbeid med

Viking Jolly

les også
Test av babycall

Dette er en flott og solid norsk støvel. Den sitter godt på foten, men er litt tung i forhold til mange av de andre (uten at noen av barna klager over dette). Støvelen har fin høyde og er passe romslig i leggen. Det er et pluss at den er fôret med et hurtigtørkende syntetisk tekstil slik at den tørker fort om den blir våt inni. Sålen oppleves som solid. Det er supert at denne også har forsterkning på tåen og ikke minst at den har refleks bak.

Viking Jolly støvel

Pluss: God kvalitet

Minus: Litt tung

Pris: 399,-

Vekt: 336 g

Karakter: 7 av 10

Annonse
Laveste pris: 289 kr
(Jollyroom)
I samarbeid med

Tretorn Gränna

les også
Test av 10 leseapper: Disse er best

Dette er en litt lettere og billigere – og bedre – versjon enn Tretorn Aktiv. Den er ikke så voldsom i sålen og veier også mindre enn Aktiv. Den har forsterket tå, og det er et pluss at sålen er anatomisk slik at føttene skal få jevn støtte. Vi kan ikke si at vi merker den helt store forskjellen på disse sålene og de andre, men det er heller ikke så lett å vite sikkert ettersom vi voksne ikke kjenner støvelen på foten. Støvelen er litt bredere foran og passer godt for de med litt bredere fot, men kan nok oppleves for romslig for de med smal fot. Det er kjempefint at støvelen har refleks og at den er laget av naturlig PVC-fri gummi.

Tretorn Granna støvel

Pluss: Sitter godt på foten

Minus: Bred for en smal fot

Pris: Fra 299,-

Vekt: 315 g

Karakter 7 av 10

Annonse
Laveste pris: 99 kr
(Felleskjøpet)
I samarbeid med

Didrikson Splashman

les også
Klageretten gjelder – også på vintertøy

Denne støvelen sitter lett og fint på foten og er en av favorittene for flere av barna. Dessverre skaper lissene problemer, spesielt for barna under fem år. De løsner fort og blir hengende og slenge. Dette kan løses med dobbeltknute, og lissene gjør absolutt at støvelen ser ekstra fin ut. Støvelen er passe høy og oppleves ikke for trang. Splashman er den tyngste av støvlene vi tester, men det virker ikke som det plager barna nevneverdig. I tillegg er den lett å ta av og på. Støvelen er god å både gå og løpe i, og den har refleks og små, praktiske håndtak på siden.

Didrikson støvel

Pluss: Sitter godt på foten

Minus: Lisser

Pris: Fra 399,-

Vekt: 376 g

Karakter 8 av 10

Annonse
Laveste pris: 279 kr
(Brukås Sport)
I samarbeid med

Bisgaard Rubber Boot Star

les også
Test av vintervotter

En god, dansk støvel laget av naturlig gummi. Den er enkel å ta av og på og sitter fint på foten. Støvelen er smal og kan nok føles litt trang for brede små føtter. For en vanlig fot gir den god stabilitet og støtte. Sålen er ikke klumpete, og selv om den er i øvre vektsjikte, oppleves den ikke som tung av barna. Den sitter tett, men ikke for tett rundt leggen og er litt høyere enn flere av de andre støvlene - topp for storplaskerne. Fôret er 100 % bomull og skal være svetteabsorberende. Vi klarer ikke helt si om barna føler denne forskjellen, men det virker logisk at de da føles mindre klamme. Vi liker veldig godt at Bisgaard har et eget program hvor de donerer penger og sko til barn som trenger det rundt om i verden.

Bisgaard støvel

Pluss: God passform og støtte for vanlig fot

Minus: Kan være trang i fot og legg for noen

Pris: 399,-

Vekt: 310 g

Karakter: 8 av 10

Annonse
Laveste pris: 179 kr
(Tønnesen 1937)
I samarbeid med

Bisgaard Termo

Dette er en kjempefin støvel når det begynner å bli kaldere. Fôret kan ikke tas ut, så den er for varm å bruke før gradestokken begynner å krype mot null. Barna liker denne støvelen godt. Den sitter godt på foten og gir god støtte og stabilitet. Den oppleves som god å gå og løpe i. Ullfôret gjør at støvelen regulerer temperaturen og føles litt mindre svett enn de med syntetisk fôr. At fôret er i rent ull gjør også at det absorberer svetten og at foten ikke føles så klam. Vi liker at de er laget i naturlig gummi og at Bisgaard har et eget program hvor de donerer penger og sko til barn som trenger det rundt om i verden.  

Bisgaard støvel

Pluss: Sitter godt på foten

Minus: Ullfôret er litt stikkete

Pris: 399,-

Vekt: 366 g

Karakter: 8 av 10

Annonse
Laveste pris: 359 kr
(Tønnesen 1937)
I samarbeid med

VINNER 1: BARNEHAGEFAVORITT: Viking Classic Indie

Nok en støvel fra Viking og en stor favoritt. Dette er en lettere og litt rimeligere modell enn Viking Jolly. Den ser kanskje ikke like flott ut, men det tar den igjen med sin prestasjon. Den er passe løs og høy på leggen, sitter godt på foten og blir valgt fremfor de andre gang på gang. Vi foreldre liker at også denne har hurtigtørkende fôr. Støvelen har ikke forsterket tå, men det har ikke vært noe problem så langt tross ivrig lek i barnehagen. Det eneste minuset med denne er at stoffet inni ser litt slitt ut med små nupper etter en sesong. Den får pluss for refleks som vi setter stor pris på i høstmørket. Kvalitet, passform, hurtigtørkende fôr og pris gjør at denne støvelen vinner kategorien BARNEHAGEFAVORITT. En perfekt støvel for våte dager i barnehagen.

Viking Classic støvel

Pluss: God å ha på

Minus: Ser slitt ut inni etter en sesong

Pris: 349,-

Vekt: 308 g

Karakter: 9 av 10

Annonse
Laveste pris: 209 kr
(Boozt.com)
I samarbeid med

VINNER 2: HELGEFAVORITT: Kavat Grytgöl

Denne Kavat-støvelen liker vi godt. Den er fin å se på, ser solid ut og er ikke for tung. Sålen er solid uten å bli klumpete, og tuppen har ekstra beskyttelse. Støvelen er ikke så høy som flere av de andre. Vi har likevel ikke hatt problemer med at vann kommer inn, men det kan bli et problem for de ivrigste plaskerne. Den er også litt stor rundt leggen som gjør at det er noe mer kløn å få regnbuksen over støvelen. Likevel sitter den godt på foten både når barna løper og går. Vi skulle ønske den hadde refleks. Stort pluss for at Kavat bryr seg om både miljømerking av produktene sine og arbeidsvilkårene for de som produserer skoene. Kvaliteten på støvelen, kombinert med pris, hvordan støvelen oppleves på foten og samfunnsansvaret Kavat viser gjør at dette blir testens HELGEVINNER.

Kavat Grytgol støvel

Pluss: Sitter godt på foten

Minus: Litt store rundt leggen

Pris fra 299,-

Vekt: 376 g

Karakter: 9 av 10

Annonse
Laveste pris: 309 kr
(Jollyroom)
I samarbeid med

Hunter, Molo, Hatley, Mini A Ture og H&M kunne ikke delta i testen av ulike grunner.

Les flere tester:

Test av matbokser

Test av drikkeflasker

Annonse
Crocs Kids Handle It Rain Boot (Unisex)  See alle priser >
Viking Footwear Classic Indie (Unisex)  See alle priser >

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .