Test av skallbukser for barn

Test av skallbukser
Foto: Babytesterne

Skallbukser er praktiske for å justere hvor varme barna er utifra hva man har under. Vi har testet ni typer.

Babytesterne tester barneprodukter for FamilieklubbenLes alle testene våre her

Slik har vi testet: Skallbuksene har blitt brukt av gutter og jenter i alderen 3-5 år, både hjemme, på tur i helgene og i barnehagen der de har blitt kravlet, krøpet, klatret og lekt i. De har blitt vasket i maskin og tørket i tørketrommel der vaskelappen har tillatt det.

Utvalget av bukser er fra de største nettbutikkene i landet.

Disse kriteriene har vi testet etter:

•             Hvordan buksen er å ta på

•             Hvordan buksen er å ha på

•             Hvor vanntett buksen er

•             Forsterkninger

•             Hvordan buksen er å få over skoene

•             Hvordan strikken til skoene er

•             Hvordan buksen tåler å vaskes

•             Smarte ekstraeffekter som refleks

•             Pris

•             Bærekraft/ miljøhensyn

Test av skallbukser for barn
Foto: Babytesterne

Vår overordnede konklusjon er at det er mange fine bukser der ute, men noen skiller seg definitivt ut som best. Ingen av buksene har så langt vist stor slitasje ved verken vask eller bruk, men buksene er ikke vasket eller brukt like mye som man gjør i løpet av en hel sesong. Mer slitasje må derfor påregnes. Så langt er vi imponert over at alle buksene oppleves som vanntette selv når vi lar dem ligge en stund i vann. Vi vil følge med på hvor mye vedlikehold av impregnering de ulike krever gjennom sesongen. Testen vil oppdateres løpende dersom noen av buksene viser seg å endre seg unormalt med tanke på kvalitet og funksjon i tiden fremover.

Bergans Knatten Kids Pants

les også
Test av tutekopper

Dette er en helt fin bukse uten seler som er lett å ta av og på. Stoffet er litt stivere enn de andre, og den er vanskelig å justere i livet. Dette er irriterende fordi det er viktig at den sitter godt når den ikke har seler. Og avhengig av hva som er under buksen så trenger vi å justere litt innimellom. Buksen har forsterkning i rumpa og på knærne, knapp nede og silikonstrikk til under skoen som kan justeres. Den har ikke lommer. Refleksene er i aller minste laget, spesielt bak. I tillegg er dette også en av de dyrere buksen i testen. Bergans får pluss for at de er opptatt av miljø og bærekraftighet.

Bergans Knatten skallbukser

Størrelser: 80-128

Pluss: Lett å ta av og på

Minus: Dårlig funksjonalitet generelt

Veiledende pris: 700,-

Karakter: 5/10

Annonse
Laveste pris: 449 kr
(Bergans of Norway)
I samarbeid med

Stormberg Simadalen

Dette er også en bukse uten seler. Den har et såpass tykt fôr at den heller mot en tynn vinterbukse heller enn en skallbukse. Men den er også for tynn som vinterbukse så den faller litt mellom to stoler. Fôret er en slags fleece som flere av testerne synes er litt ubehagelig å ta på, og som gir lyd og følelse av kram snø. Bortsett fra det er dette en fin bukse som det er lett å justere størrelsen på i livet. Den har gode forsterkninger i rumpe og på knær og justerbar silikonstrikk under foten. Den har ikke knapp nede, men store reflekser foran og bak. Stormberg får også et stort pluss for å ha et genuint og sterkt samfunns- og miljøengasjement. Dette er et rimelig og helt OK valg hvis du vil ha bukse uten seler.

Stormberg skallbukser

Størrelser: 86-122

Pluss: Billig

Minus: For tykk

Veiledende pris: 399,-

Karakter: 6/10

Les også: Test av barnestøvler

Didrikson Idre

les også
Test av barnetermoser

Denne buksen er også for tykk til å kunne kalle den skallbukse. Den er fôret og egner seg nok bedre når gradestokken viser minusgrader. Buksen har seler som ikke kan justeres i krysset. De kan heller ikke løsnes så man kan krysse dem en ekstra gang foran. Selene oppleves derfor for noen vanskelige å få til å sitte skikkelig på skuldrene til barna. Buksen har ikke lommer. Knappen og glidelåsen foran fungerer fint. Forsterkningene i rumpa og på knærne er fine, men refleksen bak er i minste laget. Strikken under skoene er i stoff, men den har forsterkning så den ryker ikke like fort som de uten, men den ryker. Heldigvis kan den skiftes ganske enkelt. Buksen er vanskelig å få over skoene på grunn av to lag med stoff som må over. Sikkert smart i teorien, men irriterende i praksis. En kul effekt er at buksebeina kan forlenges ved å klippe opp en søm når barnet vokser. Didrikson får også pluss for fokus på etisk handel og bærekraftighet i sin produksjon.

Didrikson skallbukse

Størrelser: 80-140

Pluss: Kan forlenges

Minus: Trang å ta over skoene

Veiledende pris: 699,-

Karakter: 6/10

Annonse
Laveste pris: 374 kr
(Skistarshop)
I samarbeid med

Isbjörn Kuling 2L Shell Pant

les også
Test av matbokser for barn

Dette er en fin og lett bukse fra svenske Isbjörn of Sweden. Buksen har god passform med god plass til strømpebukse og fleecebukse. Den er lett å ta på for både voksen og barn. Barna glemmer å lukke glidelåsen i siden, men vi er likevel glade for at den er der de dagene en tykk genser skal stappes nedi buksen. Buksen er veldig tynn og har heller ingen forsterkninger på knærne eller i rompa, men stoffet virker veldig solid. Den har ikke knapp nederst ved foten, men er fremdeles lett å ta over skoen. Strikken under bena er av silikon, men kan ikke justeres. Buksen får ekstra pluss for at den går høyt opp i front slik at den skjermer bryst for vær og vind. Isbjörn er opptatt av miljø og bærekraft ved å blant annet produsere med resirkulert polyester. En fin, men veldig dyr bukse i forhold til andre like gode alternativer.

Isbjörn of Sweden skallbukse

Størrelser: 86-116

Pluss: God passform og laget av resirkulerte materialer

Minus: Litt tynn og veldig dyr

Veiledende pris: 1 000,-

Karakter: 7/10

Annonse
Laveste pris: 700 kr
(Boozt.com)
I samarbeid med

Les også: Derfor er trassalderen et positivt tegn

ReimaGO Tuikko

Dette er en fin og solid bukse fra finske Reima. Den er en anelse stiv i stoffet som gjør at den føles bitte litt stiv å ta på og ha på for de minste barna som foretrekker myke klær. Buksen går høyere opp på brystet enn Polarn, men litt lavere enn Helly Hansen. Glidelåsen foran gjør den enklere å ta på, og strikken under foten er av slitesterkt silikon. Buksen har ikke lommer, og selene kan ikke åpnes foran. Krysset er såpass høyt bak at selene sitter godt på skuldrene.

Reima Go Tuikko skallbukse

Størrelser: fra 74 til 98.

Pluss: God passform

Minus: Litt stiv i materialet

Veiledende pris: 499,-

Karakter: 8/10

Annonse
I samarbeid med

Polarn O. Pyret Skallbukse

les også
Test av vognposer

Polarn O. Pyret er kjent for god kvalitet, og denne buksen er intet unntak. Dette er en solid bukse med forsterkning i rompa og på knærne. Den er lett å justere i krysset i ryggen og har glidelås i siden som gjør den lett å ta på. Den er ikke så høy foran og stopper rett over livet. Buksen har ikke knapp nede, men er lett å ta over vanlige vintersko. Den har tydelige reflekser foran og bak. Ingen lommer. Strikken til under skoen er ikke av silikon, men kan lett byttes med ny fra butikken når den ryker. Polarn får stort pluss for at også de er opptatt av bærekraft og miljø med fokus på reparasjon og gjenbruk.

Polarn O Pyret skallbukse

Størrelser: 74- 128

Pluss: Solid kvalitet

Minus: Lav foran på brystet

Veiledende pris: fra 499,-

Karakter: 8/10

Les også: Test av matbokser for barn

BEST UTEN SELE:

Helly Hansen Norse pant

les også
Test av ammeputer

Dette er en helt topp bukse. Den er passe tykk og ikke stiv i stoffet, og den har gode forsterkninger i rompa og på knærne. Buksen er enkel å ta på for både voksen og barn, og den har nok med plass til flere lag under. Den er lett å justere i livet, noe som er viktig når den ikke har seler. Buksen har knapp nede som er praktisk når man skal ha den over store sko eller vil slippe å lirke så mye. Også her er remmen under skoen i justerbart silikon. Buksen har to store reflekser foran og en bak. Helly Hansen tar bærekraft og miljø på alvor både gjennom valg av materialer, kvalitet og resirkulering. Denne buksen er en stor favoritt og definitivt et førstevalg om man vil ha bukse uten seler.

NB! Vi har testet buksen for hverdagsbruk. I en miljøgifttest fra Framtiden i våre hender kommer buksen dårligere ut.

Helly Hansen Norse skallbukse

Størrelser: 86-128

Pluss: God funksjonalitet og solid kvalitet

Minus: Ingen, så lenge du ikke vil ha seler.

Veiledende pris: 599,-

Karakter: 9/10

Annonse
Laveste pris: 300 kr
(Jobb og Fritid)
I samarbeid med

BEST MED SELE: DELT FØRSTEPLASS

ReimaGO Suoja

les også
Test av godterikalendere

Dette er også en solid og veldig bra bukse fra Reima. Den er mykere i stoffet en Tuikko som vi liker godt. Den er lett å ta på og sitter godt. Buksen går like høyt opp som den andre Reima-buksen og har justerbar silikonstrikk under foten. Dette er den eneste buksen med lomme. Perfekt for barn som liker å samle på småstein og meitemark … Glidelåsen foran fungerer godt. Dessverre har den kun to små reflekser foran og ingen bak. Buksen har heller ikke knapp nede eller forsterkninger, men det har ikke bydd på store problemer foreløpig. Reima får et stort pluss for at de er opptatt av miljø og bærekraft i tillegg til å støtte veldedige organisasjoner som fremmer lek og aktivitet. Dette er en strålende bukse som definitivt fortjener sin delte førsteplass.

Reima Go Suoja skallbukse

Størrelser: 92-128

Pluss: God passform og kvalitet

Minus: Lite refleks

Veiledende pris: 599,-

Karakter: 9/10

Annonse
I samarbeid med

BEST MED SELE: DELT FØRSTEPLASS

Helly Hansen K Shelter BIB

les også
Test av støvler

Dette er vår favoritt. En solid og god bukse å ha på og ta på seg. Den har akkurat de samme kvalitetene som den rosa uten seler. Vi foretrekker seler i barnehagen, for da sitter den godt uten å stramme på noe vis rundt livet. Denne er også ekstra løs og fin rundt livet uten at det går utover passformen. Selene kan lett justeres i krysset bak og er enkle å åpne og lukke for både små og store. Buksen har glidelås i livet som gjør den enkel å ta på. Og ettersom buksen går godt opp foran på brystet beskyttes barnet mot vær og vind selv om jakken er åpen eller av. Buksen har ikke lommer, men det er helt greit. Et supert valg. Buksen deler førsteplassen med Reima-buksen ettersom Helly Hansen er litt dyrere, mens Reima har litt liten refleks. Kjøper du en av disse buksene blir du garantert fornøyd.

Helly Hansen Shelter Bib skallbukse

Størrelser: 86-186

Pluss: Topp kvalitet og passform

Minus: Litt dyrere enn de andre

Veiledende pris: 699,-

Karakter: 9/10

Annonse
Laveste pris: 599 kr
(XXL Sport & Villmark)
I samarbeid med

H&M, Lindex, Kappahl, MarMar, Jotunheim, TinyCottons og Reflex ble også spurt om å delta i testen, men svarte ikke eller ønsket ikke å delta av ulike grunner.

 

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .