Test av reisevogner

Alle foto: Babytesterne

En liten, lett reisevogn er praktisk i ferien og til turer der den vanlige vognen blir masete å ta med. Vi har testet tre av de mest solgte reisevognene.

Babytesterne tester barneprodukter for FamilieklubbenLes alle testene våre her

Slik har vi testet:
Reisevognen er kjørt med, klappet sammen, båret med oss, pakket med og slått opp for trilling og soving. Den er testet av barn på rundt halvannet år. 

Les også: Test av reisesenger

les også
Test av godterikalendere

Testkriterier:
* Tyngde
* Hvor lett er den å legge sammen
* Hvor lett er den å bære med seg
* Hvor lett er den å slå opp
* Hvor praktisk er den
* Pris

Vognene er testet over tre uker. Dersom vognene viser utpreget slitasje etter ytterligere bruk, vil vi oppdatere testen.

PS: De internasjonale standardmålene for håndbagasje er 56 x 45 x 25 cm. Om du skal fly med reisevognen, husk likevel å dobbeltsjekke med flyselskapet om vognen kan gå som håndbagasje selv om den er liten nok i henhold til standardene. 

Les også: Test av bæreseler

Mountain Buggy Nano

Vognen er lett å slå opp og legge sammen, men ikke på linje med Carena og Babyzen, som du kan lese om lenger ned. Et irritasjonsmoment når vi skal bære med oss vognen, er at selve kalesjen fort blir hengende og slenge litt om du ikke fester den med borrelåsstroppen som er tilgjengelig. Vognen har et fint håndtak og bærerem for å bære den med seg når den er slått sammen. Det er topp at vognen har låsbare hjul og det er god plass under vognen, altså i kurven, som tåler opp til fem kg. Ryggen kan ikke legges helt flatt for soving, kun for bruk med vognbaggen Mountain Buggy Cocoon for de aller minste. Vi liker godt at den også har adapter til bilsete, men savner en liten lomme bakpå vognent, til ting og tang. Og ikke minst muligheten til å titte inn på barnet bakfra når man triller. Det følger med fraktpose og regntrekk.

Vekt:  5,9 kg

Mål, sammenslått uten avtagbare forhjul: 50 x 45 x 21 cm

Veiledende pris: 2 189,-

Minus: Rygg som ikke blir flat, ikke innsyn bakfra og mangler minilomme.

Pluss: Lett å slå sammen og opp, ok å bære med seg, kan brukes fra nyfødt.

Karakter: 7 av 10

Annonse
Laveste pris: 1599 kr
(Den Lille Barnebutikken)
I samarbeid med

Les også: Test av babycall

Babyzen Yoyo+ 6+ 

Denne vognen er veldig lett å slå sammen og opp, nesten like lett som Carena. Den blir aller mest kompakt og er lettest å bære med seg av vognene vi har testet, enten med skulderremmen eller håndtaket. Vi opplever at kalesjen i blant hopper ut av sporet sitt når den har vært sammenslått, men det er lett å fikse når det skjer. Stoffet på denne er også ekstra mykt og god kvalitet. Den har ikke låsbare hjul, men kurv som tåler opptil fem kg. Ryggen kan ikke legges ned flatt, en funksjon vi savner om mini skal sove formiddagslurer i den, men vi er veldig glad for den lille lommen bak. Vognen kan brukes fra nyfødtstadiet med en ekstra liggedel, som kan kjøpes til som ekstrautstyr. Vi liker at den har luftenetting bak, som også fungerer som innsyn til barnet. Fotstolen er litt kort. Det følger med fraktpose.

Vekt: 6,2 kg

Mål, sammenslått:  52 x 44 x 18 cm

Veiledende pris: 3 795,-

Minus: Dyr, kort fotstol og rygg som ikke blir flat. 

Pluss: Lett å slå sammen og opp, lett å bære med seg, kan brukes fra barnet er nyfødt, innsyn bakfra og minilomme. 

Karakter: 7,5 av 10

Annonse
Laveste pris: 3590 kr
(Lilleprinsen)
I samarbeid med

Les også: Test av reisestoler

Testvinner: Carena Kobbe

les også
Test av matbokser for barn

Denne vognen er den definitivt letteste av alle i testen å slå sammen og opp. Du trykker enkelt og greit inn to knapper ved håndtaket, og schmack, så er den sammenslått. Bæreremmen er litt tynn, men den fungerer fint, og vognen kan også bæres i hånden med håndtak på siden. Vognen har ikke låsbare hjul, men et fint tittevindu og liten oppbevaringslomme bak. Det står at kurven tåler opp til to kilo, som er det minste av alle i testen, men vi har testet med 4 kg, og det gikk fint. Dette er vognen der ryggen går lengst ned. Den blir ikke helt flat, men relativt flat så den kan soves i. Vognen har en bøyle foran som gjør det vanskelig for mini å komme seg ut av vognen selv om hun ikke er spent fast. Lommen bak er litt liten, og fotstolen er litt kort. Det følger heller ikke med fraktpose, men det har gått fint å frakte uten.

Vekt: 6,5 kg

Mål, sammenslått: 52,5 x 45,5 x 23,5 cm

Veiledende pris: 2 195,-

Minus: Kort fotstol, tynn bærerem og litt liten baklomme.

Pluss: Lett å slå sammen og opp, innsyn bakfra, minilomme og ganske flat rygg. 

Karakter: 8 av 10

Annonse
Laveste pris: 799 kr
(Lekmer)
I samarbeid med

 

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .