Test av nattposer

Test av nattposer
Foto: Babytesterne

En myk og god nattpose gjør at du slipper å tenke på om dynen har falt av barnet om natten. Vi har testet syv av de mest solgte tynne posene.

Testene fra Babytesterne er laget av foreldre - for foreldre. Testene er 100 prosent uavhengige og utføres i all hovedsak av småbarnsforeldre. Ekstern fagekspertise benyttes der testkategorien krever det. Les alle testene våre her

Når du bruker tynn nattpose, så er det tykkelsen på pysjen som justerer hvor varmt barnet er. Posene er valgt ut på bakgrunn av tilgjengelighet og tips fra Babytesternes mammapanel. 

Slik har vi testet:
Nattposene er testet av baby og småbarn (20 måneder). De har vært brukt til kveldssoving i flere uker og vasket flere ganger.

Testkriterier:

  • Komfort/mykhet
  • Hvor lett er posen å ta av og på?
  • Har posen åpning for bleieskift?
  • Hvor lett er den å vaske?
  • Opplevd kvalitet på stoffet
  • Pris

Les også: Test av vognposer

Baby Dan Harmony nattpose

les også
Test av vinterdresser for barn

Dette er en av posene vi liker dårligst, hovedsakelig fordi den har glidelås bak og ikke i bunnen, som betyr at det er nesten umulig å skifte bleie uten å vekke barnet. Lurt om du har en litt eldre utbryter som har skjønt hvordan man åpner glidelåsen foran, men det er det. Glidelåsen er også veldig kort som gjør den ekstra klønete å ta av og på, du må lirke barnet ned på en upraktisk måte. Posen er laget av bomull, men behandlingen på innsiden er litt rar å ta på, og den blir fort veldig elektrisk. Den er heller ikke spesielt myk. Posen kan vaskes på 40 grader, men kan ikke gå i tørketrommelen.

Baby Dan nattpose
Baby Dan nattpose

Pluss: 
Minus: Kort glidelås bak, ikke glidelås nede, stiv i stoffet 
Veiledende pris: 499 kr
Karakter: 4 av 10

Les også: Test av reisesenger

Disana nattpose

Dette er den eneste posen i testen som er laget av tynn ull. Posen åpnes og lukkes kun med knapper over skuldrene. Dette gjør den vanskelig å både ta av og på. Den har ingen åpning nede som gjør at hele posen må av når man skal skifte bleie. Posen er veldig myk og god. Den kan kun håndvaskes, som muligens kan gjøre det litt vanskelig å få av de verste flekkene, uten at vi har testet dette spesifikt.

Disana nattpose
Disana nattpose

Pluss: Myk og luftig
Minus: Ingen glidelås eller åpning nede
Veiledende pris: 449 kr
Karakter: 6 av 10

Les også: Test av tutekopper

IKEA Drömland nattpose

les også
Test av hodeputer for småbarn

IKEA-nattposen er laget av myk polyester og føles som en tynn fleecepose. Den er bitte litt tynn, men puster til gjengjeld godt. Og hadde den vært tykkere ville den sannsynligvis blitt for tett og varm. Den har glidelås som går i en sving fra midten foran til siden og ned rundt, slik at man får en god åpning når man skal ta av og på posen. Du må ikke åpne hele posen for å skifte bleie om natten. Vi synes generelt det er litt knotete med glidelås som må lukkes fra toppen, men glidelåsen er av god kvalitet så det går ganske greit. Posen kan vaskes på 40 grader, men kan ikke gå i tørketrommelen.

Ikea Drømland nattpose
IKEA Drømland nattpose

Pluss: Kan enkelt åpnes om natten, luftig og lett, veldig god pris
Minus: Fleece-stoffet
Veiledende pris: 99 kr
Karakter: 7 av 10


H&M nattpose

les også
Test av reisevogner

Nattposene fra H&M kommer med forskjellige åpninger. Noen har åpning i siden, og noen foran. Vi har valgt å teste den med åpning foran ettersom vi ikke ser for oss at åpning i siden er spesielt praktisk. Posen har trykknapper i stedet for glidelås som fungerer fint for å ta posen enkelt av og på, selv om glidelås er å foretrekke. Posen har ikke egen åpning nede, men kneppingen går langt nok ned til at det går an å skifte bleie uten å ta posen av. Den er laget i myk og god bomull, men som kanskje kan oppleves litt tett. Posen kan vaskes på 40 grader.

H&M nattpose
H&M nattpose

Pluss: God pris, myk og god, lett å ta av og på
Minus: Litt tett stoff
Veiledende pris: 199 kr
Karakter: 7,5 av 10

Les også: Test av babycall

Zen Sack Classic nattpose

les også
Klageretten gjelder – også på vintertøy

Dette er en fin og litt annerledes pose. Den har rett og slett litt tyngde foran på brystet som skal minne barnet om en trygg mammahånd. Vi er usikre på om det har effekt, men vi liker godt idéen og følelsen. Posen har glidelås langs siden og rundt så den er lett å ta på og åpne for bleieskift. Alle glidelåser er gjemt under små tøyområder med trykknapp for å gjøre det vanskelig for en liten utbryter å komme seg ut. Posen har trykknapper over skuldrene slik at man kan regulere posen etter hvert som barnet vokser. Dette er rett og slett en pose der de har tenkt litt ekstra på detaljene. Posen er i myk og god bomull og føles ikke for tett, selv om den kanskje kan være litt tynn når det blir kaldere. Vaskes på 30 grader.

Zen Sack nattpose
Zen Sack nattpose

Pluss: Kan lett åpnes om natten, smarte detaljer, myk, justering for størrelse.
Minus: Litt tett bomull
Veiledende pris: 489 kr
Karakter: 8,5 av 10


Delt førsteplass: Aden + Anais nattpose

les også
Test av babycall

Denne nattposen er laget i veldig myk og behagelig bomull. Vi testet modellen med firelags bomullsmusselin (den dyreste), men den finnes også med færre lag bomull. Posen har en lang glidelås midt på som gjør det lett å få barnet inn og ut. Glidelåsen lukkes fra toppen slik at man lett kan skifte bleie uten å åpne hele fronten av posen. Glidelåsen er litt vanskelig å lukke, men ellers er dette en veldig godt likt pose. Noen av de andre modellene har glidelås fra bunnen som vi ville foretrukket. Vi liker veldig godt den myke og lette følelsen av dette stoffet. Posen kan vaskes på 40 grader, men kan ikke gå i tørketrommelen.

Aden + Anais nattpose
Aden + Anais nattpose

Pluss: Myk, luftig, kvalitet, kan åpne lett om natten, finnes i variasjoner av tykkelse
Minus: Glidelås som lukkes fra toppen, litt dyr
Veiledende pris: 525 kr
Karakter: 9 av 10

Les også: Test av barnetøfler

Delt førsteplass: Easygrow Night nattpose

les også
Test av reisestoler for barn

Easygrows nattpose er utrolig myk både utenpå og inni. Den er laget av store deler bambusviskose. Den har glidelås foran som man kan trekke helt ned, et kjempepluss både når man skal ta den på og når man skal skifte bleie om natten. I tillegg har den en egen glidelåsåpning bak slik at den kan brukes i vogn med sele. Veldig lurt. Posen er den eneste i testen som kan justeres i livet. Den nupper om man ikke vasker den riktig, så husk å følge vaskeanvisningen (40 grader på vanlig program, kan ikke gå i tørketrommelen).

Easygrow nattpose
Easygrow nattpose

Pluss: Veldig myk, smarte glidelåser, justering i livet og god kvalitet.
Minus: Litt nupping og litt dyr
Veiledende pris: 549 kr
Karakter: 9 av 10

Les også: Test av bæreseler


 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .