Test av godterikalendere

GODTERI ER TOPP: Familieklubben har fått syv barn til å teste godterikalendere, og det var en soleklar favoritt som skilte seg ut. Foto: Linn Merete Rognø

Adventstiden nærmer seg: Vi har testet godterikalendere, og barna har en soleklar favoritt!

Mange barn går allerede og tripper i påvente av at adventskalenderen skal henges opp i huset. Noen foreldre velger å lage pakkekalender til barna, andre synes at en aktivitetskalender er et bedre alternativ for å glede barna i ventetiden.

Kjapt og enkelt

Så har vi den enkleste løsningen: godterikalenderen. Om du ikke har noe imot å la barna få spise en godisbit 24 dager i strekk, kan dette være en ypperlig løsning. I alle fall hvis vi skal tro barna som her har debutert som kalendertestere, og et stort antall førjulsstressede foreldre. 

Slik har vi testet:

JULEKALENDERE: Godterikalendere er en evig favoritt hos barna. Foto: Linn Merete Rognø

Vi har samlet et utvalg av godterikalenderne som finnes i butikkene i år, og latt de fremste ekspertene, syv barn i alderen to til fem år, teste dem for å finne sin favoritt.

les også
Test av tutekopper

Hvert av barna har først pekt ut kalenderen de synes ser mest spennende ut rent visuelt. Deretter har de gått møysommelig gjennom hver kalender, åpnet selv og smakt på innholdet. Til slutt har de satt karakter på et eget testskjema etter hvor godt de liker smaken og utseendet på innholdet bak lukene. 

Les også: Julepynt: Slik lager du kongletre

Karakterskalaen går fra 1 til 5, hvor 5 utgjør toppscore.

To voksne har i tillegg vurdert pris opp mot innhold med tanke på variasjon og nettovekt.

Kriteriene vi har vektlagt i testen er:
Smak
Variasjon per luke
Enkel å åpne
Design
Nettovekt
Pris 

Smarties Adventskalender, 372,6g. (Nestlé) – Testvinner 1

Denne adventskalenderen ble en soleklar favoritt blant barna, og selges i flere butikker, blant annet på Nille.

TESTVINNER: Smarties-kalenderen er barnas favoritt. Foto: Linn Merete Rognø

Pluss: Smarties er mest kjent for de små sjokoladepalettene som er sprø utenpå med melkesjokolade inni. Testpanelet elsker den velkjente Smarties-smaken. Kalenderen inneholder mer enn sjokoladepalettene, til stor glede for barna. Bak lukene finnes svært variert innhold, blant annet større sjokoladefigurer som er hule inni og som inneholder små sjokoladepaletter, pappfigurer som inneholder sjokoladepaletter og sjokoladefigurer med julemotiv.

Les også: Tre uker, tre familier, én ferie

Designet på kalenderen er fargerikt og appellerer til barna. Kalenderen har et eget cover som skal åpnes og lukkes hver dag, bak det finner man lukene. Enkel å henge opp.

Minus: Lukene kan være litt vanskelig for de aller minste å åpne selv. Vi synes at prisen er grei med tanke på hvor mye innhold man får for pengene, men dette er samtidig en av de dyreste kalenderne i testen.

Nettovekt: 372,6g
Pris: 195 kr.
Karakter: 5/5

Julekalender Nissemotiv, 75g. (Windel) – Testvinner 2

Denne kalenderen slår godt an hos testpanelet, og selges i flere butikkjeder, blant annet på Kiwi.

JULESTEMNING: Barna likte motivet på denne kalenderen. Foto: Linn Merete Rognø

Pluss: Dette er en ren sjokoladekalender, og testpanelet elsker den søte melkesjokoladen. Kalenderen er enkelt utformet med en liten firkantet sjokoladebit bak hver luke.

Designet på kalenderen skaper god julestemning, og barna synes at dette er den av kalenderne som ser mest spennende ut.

KOMPETENTE TESTERE: Oppgaven som kalendertestere faller også i smak hos barna. Foto: Linn Merete Rognø

Kalenderen er enkel å henge opp. Dette er testens desidert billigste kalender, prisen er enestående sammenlignet med andre kalendere som inneholder samme mengde godteri, derfor havner kalenderen på en delt førsteplass.

Les også: Rampenisse: Kalendertrenden som tar av

Minus: Det er ikke mye variasjon på figurene, noe som kan være litt kjedelig i lengden. De fleste av barna klarer å åpne lukene selv, men alle strever litt med det. Men siden denne kalenderen er såpass billig, kommer den høyt opp i testen.

Nettovekt: 75
Pris: 10 kr.
Karakter: 5/5

Kinder Adventskalender, 351g. (Ferrero Scandinavia AS) 


Alle barna i testpanelet er overbegeistret for Kinder-kalenderen, den selges i flere kjeder, blant annet Meny og Coop. 

FALT I SMAK: Kinder-kalenderen var veldig populær hos barna. Foto: Linn Merete Rognø

Pluss: Kinder er mest kjent for eggene trukket med melkesjokolade utenpå og hvit sjokolade inni som inneholder en liten lekepremie. Konseptet går naturlig nok igjen i kalenderen, og den velkjente Kinder-smaken faller i smak hos hvert av barna. Det er stor variasjon på innholdet hva gjelder utforming av sjokoladefigurer, samt størrelsen på sjokoladene. Kalenderen er formet som et hus som kan stå på bordet, eller henges opp. Lukene er enkle å åpne for alle i testpanelet.

Les også: Grøt og julegodt for de minste

les også
Test av hodeputer for småbarn

Minus: Testens dyreste kalender. Selv om vi mener at man får mye for pengene her, er det nok flere som vil synes at det er dyrt å betale over 200 kroner for en godterikalender når det finnes så mange andre som er tre ganger så billig, og vel så det. Den høye prisen gjør at Kinder ikke vinner kalendertesten.

Nettovekt: 351g
Pris: 249kr.
Karakter: 5/5      
      

Julekalender, 327g. (Hultens) 


Også denne kalenderen blir godt tatt imot av testpanelet, og kan kjøpes på Europris.

GOD: Også Hulténs julekalender falt i smak hos barna. Foto: Linn Merete Rognø

Pluss: Her får vi mye for pengene. Det morsomme med kalenderen er at den inneholder masse forskjellig godteri, ikke bare én type. Dermed blir man overrasket hver dag. Kalenderen inneholder godis fra ulike, kjente merkevarer som blant andre Mentos, Haribo, Maoam, Skittles, Pez og Dumle, så her får du stor variasjon. Lukene er enkle å åpne for alle i testpanelet, og de fleste av barna synes at utseendet på kalenderen er spennende. Kalenderen er enkel å henge opp.

Les også: Derfor dropper vi gavekalender

les også
Test av reisestoler for barn

Minus: Det er også litt negativt at innholdet er så forskjellig fra luke til luke, for det er ikke alt som faller i smak hos barna. Særlig sjokoladene blir dårlig mottatt av flere, og spyttes ut igjen. 

Nettovekt: 327g.
Pris: 99,90kr
Karakter: 4/5

Adventskalender, 300g. (Haribo) 

HARIBO: Godterier av mange sorter fins i denne kalenderen. Foto: Linn Merete Rognø

Godterikalenderen av det velkjente merket er et trygt valg, og kan kjøpes hos blant annet Nille.

les også
Test av drikkeflasker for barn

Pluss: Kalenderen består av Haribos typiske vingummi-godteri, og barna liker kalenderen godt. Variasjonen er fin med både godteriposer som inneholder ulike, små geléfigurer og smaker, samt egne luker med større, enkeltstående skum- og geléfigurer.

LUCKY LUKE: En av testerne viser fornøyd frem fangsten fra en av lukene. Foto: Linn Merete Rognø

Det er lett for alle barna å åpne lukene selv, og barna synes at kalenderen ser spennende ut. Vi mener at man får mye for pengene i forhold til nettovekten.

Les også: Slik lærer du barna å elske bøker

les også
Test av reisesenger

Minus: Her gjelder selvsagt også smak og behag, og det er ikke alle geléfigurene som appellerer til testpanelet, noen av de seigeste godisbitene, for eksempel Maoam, er også vanskelig for flere å tygge på. Det er dumt å måtte kaste noen biter i søppelet, derfor trekker vi ned karakteren for dette. Kalenderen har et hull bak som er beregnet til å henges opp på veggen med, men det er så lite at kalenderen lett faller ned.

Nettovekt: 300g.
Pris: 150kr.
Karakter: 4/5

Christmas Calendar, 225g. (Look O Look)

Julekalenderen minner litt om kalenderen fra Hultens, og kan kjøpes blant annet på Europris og Nille.

Foto: Linn Merete Rognø

Pluss: Godterikalenderen inneholder små pakker med Mentos, Fruitella og ulike slikkepinner. Prisen er veldig bra i forhold til nettovekten. Lukene er enkle å åpne for alle barna.

les også
Produkttester: Dette er årets vinnere


Minus: Flere av barna spytter ut godisbitene og setter lav karakter på smakene. Da er det litt kjedelig at de samme godteribitene i kalenderen går igjen bak flere av lukene. Vi ender opp med å måtte kaste en del av innholdet i søppelet.

Nettovekt: 225g
Pris: 79,90 kr
Karakter: 3/5

Movable Santa Claus Adventskalender, 75g. (Windel)

Denne varianten skiller seg ut fra de andre i testen, og kan kjøpes på Nille.

FINT DESIGN: Barna liker at kalenderen er formet som en julenisse. Foto: Linn Merete Rognø

Pluss: Det som gjør denne sjokoladekalenderen så unik sammenlignet med de andre i testen, er at den store nissen beveger armer, ben og øyne når man trekker i snoren som henger ned på baksiden. Det synes barna er veldig morsomt. En annen, artig vri er at det på baksiden er noter til fem ulike julesanger, for dem som liker det. Prisen er også fin i forhold til nettovekten.

les også
Test av vognposer

Minus: Lukene er så å si umulige å åpne for samtlige av barna i panelet, her må de voksne hjelpe til. Og akkurat det trekker veldig ned i og med at det jo skal være stas for barna å åpne kalenderen selv hver dag frem mot jul. Det er også lite variasjon blant de små, firkantede sjokoladebitene, og flere av barna liker ikke smaken på sjokoladen.

Nettovekt: 75g.
Pris: 65 kr.
Karakter: 2/5

Vennebyen adventskalender, 75g. (Cappelen Damm AS) 

Denne sjokoladekalenderen fra det kjente barne-tv-programmet selges blant annet på SPAR.

BARNE-TV: «Vennebyen» er kjent fra barne-TV. Foto: Linn Merete Rognø
Pluss: De fleste av barna kjenner til «Vennebyen» og alle av programmets trivelige karakterer. Det gjør at barna blir nysgjerrige. Dessverre stopper entusiasmen der.

Minus: Ingen av barna synes at kalenderen ser veldig spennende ut, og de små sjokoladebitene bak hver luke varierer lite foruten om trykk av hver karakter i sjokoladen. Ingen i panelet liker smaken spesielt godt. Lukene er veldig vanskelig for barna å åpne, her trenger de fleste hjelp. Det er en dyr kalender i forhold til innholdet, her betaler man hovedsakelig for merkevaren «Vennebyen», ikke stort mer.

Nettovekt: 75g.
Pris: 129 kr.
Karakter: 1/5
                                                                                                            

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .