Test av babycall med video

Foto: Babytesterne

Prisene varierer en del på de fem video-babycallene vi har testet. Men det som varierer mest, er kvaliteten og brukervennligheten.

Testene fra Babytesterne er laget av foreldre  for foreldre. Testene er 100 prosent uavhengige og utføres i all hovedsak av småbarnsforeldre. Ekstern fagekspertise benyttes der testkategorien krever det. Les alle testene våre her.

Foto: Babytesterne

Babycaller kommer med video og uten video. Hva du bør ha, kommer an på behovene dine. Vi har tidligere testet babycaller uten video, mens vi her har testet fem varianter med video. Modellene er valgt ut fra noen av de største babybutikkene. 

Alle er testet i to vanlige hjem i to helt vanlige familier med en baby. Testhjemmene er begge på cirka 100 kvadrat, og det ene har to etasjer. 

Testkriterier:
* Kvalitet

* Skjerm

* Rekkevidde

* Lydkvalitet

* Batterilevetid

* Display

* Praktisk i bruk (passer den i vognen og på rommet)

* Ekstraeffekter som nattlys, musikk, vibrasjon osv.

VIDEOFUNKSJON: Testen viser stor variasjon i blant annet skjermkvalitet hos babycallene vi har prøvd ut. Foto: Babytesterne.

Les også: Derfor bør du bære babyen din

Philips Avent SCD860 (mobilapp)

les også
Test av babycall

Dette er en babycall der mobiltelefon eller nettbrett benyttes som foreldreenhet, og kobles til babyenheten. Det er i utgangspunktet en god tanke med app på telefonen i stedet for egen foreldreenhet. Utfordringen var å få koblet telefonen til babycallen første gang. Det tok rundt 15 forsøk og én time å få det til, noe som trekker denne vesentlig ned. Det ser ut til at dette er en kjent svakhet ved denne babycallen, så det er altså ikke brukerfeil. Under testen var babycallen koblet til en iPhone, men den skal også fungere med Android-telefoner – samt iPad.

Appen er grei og oversiktlig, og den har funksjoner som toveis kommunikasjon, ti ulike vuggeviser som kan styres fra appen (disse er faktisk ganske fine i forhold til hva vi vanligvis har opplevd med babycaller). Videokvaliteten er helt ok, og man har overvåkning av både temperatur og luftfuktighet. I tillegg er det en kamerafunksjon som gjør det mulig å ta bilder, dersom man skulle ønske dette. Appen kjører i bakgrunnen på telefonen selv om man skulle bruke den til andre ting, og dette fungerte greit så lenge vi hadde tilkobling.

Under testen opplevde vi dessverre at tilkoblingen til babycallen ble brutt ganske mange ganger, noe som kanskje kan skyldes at babycallen sto i en etasje over ruteren. Det er vanligvis ikke noe problem med wifi-signaler mellom etasjene, så dette var litt skuffende, og gjorde til slutt at vi ikke kunne bruke den. Neste gang vi skulle teste den kom vi ikke engang inn på appen og fikk beskjed om at «Sorry, something went wrong». 

Foto: Babytesterne

Pluss: Smart tanke å slippe to babycall-enheter, siden de aller fleste har en smarttelefon, Fine vuggeviser og generelt greie funksjoner. Dessverre hjelper ikke dette når det er så vanskelig å få kontakt mellom enhetene.

Minus: Tilkoblingen tok svært lang tid, og feilet mange ganger før vi fikk kontakt. Dårlig signaler mellom etasjer, og koblingen ble brutt ofte. Problemer med å i det hele tatt komme inn i appen. 

Veiledende pris: 1497,-

Karakter: 3/10

Annonse
Laveste pris: 2199 kr
(Power)
I samarbeid med

Les også: Slik takler du barnas natteskrekk

NUK Eco Control 296

les også
Test av skolesekker: De beste og de verste

Dette er en ganske enkel babycall som ikke utmerker seg positivt på noen spesielle områder. Videokvaliteten er middels, og skjermen relativt liten (2,8 tommer). Knappene er ikke spesielt gode å trykke på, og menyen er lite intuitive og noe tungvint. Den har de vanlige funksjonene som temperaturmåling, og varsel ved høy/lav temperatur (med egendefinerte grenser), fem ulike vuggeviser av middels kvalitet og vibrasjonsvarsling. Det er også her mulig å sette foreldreenheten i «Eco-mode» som aktiverer lyd/bilde først når det registreres lyd fra babyenheten, dette for å spare på batteriet på foreldreenhet.

Den oppgitte rekkevidden er henholdsvis 300 meter / 50 meter for utendørs og innendørs bruk, noe som er gjennomsnittlig bra, og rekkevidden byr ikke på noen utfordringer ved normal innendørs bruk. Kameraet må stå på et nattbord eller en hylle ved sengen, og kan tiltes opp og ned. Det følger altså ikke med noen alternative festeanordninger. Dette kan gjøre det vanskelig å finne en optimal plassering/vinkling på kameraet. I tillegg er babyenheten ganske stor og klumpete, noe som ikke alltid er like praktisk, om man skal ha den et annet sted enn på et nattbord. Det er også her mulig å sette inn egne batterier i babyenheten, men så lenge den ikke er oppladbar, anser vi ikke dette som noe stort pluss, siden vi opplever at batteriene slukes relativt raskt. 

Totalopplevelsen av denne babycallen er at den scorer under det som er forventet på de fleste områder, og dermed når den ikke opp blant de beste.

Foto: Babytesterne

Pluss: Grei lydkvalitet, ellers ingenting spesielt.

les også
Test av barnetermoser

Minus: Dårlig skjerm- og billedkvalitet, generelt lav opplevd kvalitet på begge enheter, høy pipelyd som kan vekke en baby i etasjen over dersom batteriet begynner å gå tomt eller ved dekningsvarsel.

Veiledende pris: 1779,-

Karakter: 4/10

Annonse
Laveste pris: 1918 kr
(pinkorblue.no)
I samarbeid med

Les også: Så mye søvn trenger barna

Topcom Babyviewer 4240

les også
Produkttester: Dette er årets vinnere

Dette er babycallen med den desidert største skjermen (4,3 tommer) i testen. Dette i seg selv synes vi er positivt, da man kan sette foreldreenheten i vinduskarmen og følge med fra avstand. Dessverre er ikke kvaliteten veldig god, noe som kommer ekstra tydelig fram med denne skjermstørrelsen. Generelt oppleves denne babycallen som litt billig og med lav kvalitet, både hva gjelder skjerm/videokvalitet og materialer/knapper. På den annen side er lydkvaliteten grei, men litt treg i oppfattelsen. Rekkevidden er oppgitt til 300 meter utendørs, og 50 meter innendørs. Rekkevidde innendørs mellom to etasjer virker ikke å være noe problem, og vi har aldri noen rekkeviddeproblemer eller dårlig dekning. Babyenheten må enten stå på hylle/bord, eller monteres på veggen med skruer.

Babyenheten er ikke oppladbar (men man kan sette inn vanlige batterier), mens batterikapasiteten som oppgis på foreldreenheten er 6–10 timer, altså noe variabelt. Under testen ser det imidlertid ut til å være nærmere 6 enn 10 timer, noe som gjør at dette er en av de med dårligst batterikapasitet, og at foreldreenheten i praksis kun holder én kveld. Den har de vanlige funksjonene som toveis kommunikasjon, fjernstyrt nattlampe, temperaturmåling med varsel for øvre/nedre grense, samt rekkeviddevarsel.

Her kan man også velge mellom fem ulike vuggeviser som kan spilles av for babyen. Det er mulig å spille av «alle», slik at de spilles én etter én. Dette er positivt da man slipper den samme sangen gang etter gang. Totalt kan man koble til fire kameraer til foreldreenheten dersom man skulle ha behov for dette. 

Foto: Babytesterne

Pluss: Stor skjerm som synes fra avstand, grei lydkvalitet.

Minus: Noe billig inntrykk, billedkvalitet burde vært bedre, lav batterikapasitet på foreldreenheten.

Veiledende pris: 1499,-

Karakter: 5/10

Annonse
I samarbeid med

Les også: Dette kan gi barna søvnvansker

Neonate BC-8000DV

les også
Test av støvler

Dette oppleves som en solid og god babycall. Den har testens minste skjerm, men med ganske god billedkvalitet og noe vidvinkel, hvilket gjør at bildet blir mer oversiktlig enn enkelte av de andre i testen. Oppgitt rekkevidde er 800 meter (lyd) og 300 meter (bilde), og uten å ha testet på de store distansene, opplever vi aldri noen problemer med rekkevidde eller dekning gjennom to etasjer med lukkede dører. Her kan man koble til opptil fire kameraer, noe som kan være veldig praktisk dersom man har flere barn på forskjellige rom. I tillegg er begge enhetene oppladbare, noe vi opplever som svært positivt da dette gjør at den også kan brukes dersom babyen for eksempel sover i vognen utenfor. I disse situasjonene kan også videofunksjonen skrus av slik at den fungerer som en vanlig lyd-babycall. På denne måten varer også batteriet vesentlig lengre.

Med denne babycallen følger det med flere muligheter for å montere babyenheten. Den kan stå på en stabil fot som skrus på, og dermed stå på et nattbord eller en hylle ved sengen. I tillegg følger det med et multifeste for å kunne montere på vegg eller klemme fast på sengekanten/vognen, samt et sugekoppfeste. Dette er også veldig positivt, da vi under testen har opplevd at man ikke alltid har noe å sette babyenheten på slik at videovinkelen blir god. Man har her også et lite nattlys som kan styres med foreldreenheten, samt mulighet for toveis kommunikasjon slik at man kan forsøke å berolige babyen med sin egen stemmer dersom den våkner. Dette har ikke fungert spesielt godt for testbabyene, men her er det nok store individuelle forskjeller. Det er uansett en artig funksjon, og går igjen på de fleste av babycallene i testen.

I tillegg finnes standardfunksjoner som temperaturmåler/-varsel, og vibrasjonsvarsling. I motsetning flere av de andre i testen har denne ingen vuggeviser som kan spilles av for baby, men vi føler ikke at dette er noe vi savner nevneverdig. Oppgitt batterikapasitet på denne er 25 timer, men vi opplever at denne er noe lavere ved bruk av video. Uansett er ikke batterikapasiteten noe hinder slik som den har blitt testet, da man kan anta et de fleste bruker en babycall med video mer stasjonært enn de som kun har lyd. 

Alt i alt er dette en babycall som oppleves som svært god, med de funksjonene og den kvaliteten som forventes. 

Foto: Babytesterne

Pluss: God opplevd kvalitet, begge enheter oppladbare, flere festemuligheter, vidvinkel som gir et oversiktlig bilde til tross for en liten skjerm. 

Minus: Foreldreenheten er for lite stabil og velter lett, litt forsinkelse på lyd, litt knotete og lite intuitive menyer med touch-knapper.

Veiledende pris: 1999,-

Karakter: 7/10

Annonse
Laveste pris: 1899 kr
(Babybanden)
I samarbeid med

Les også: Derfor er det viktig å snakke mye med barnet

Philips Avent SCD630 – Testvinner

les også
Test av matbokser for barn

Dette er en babycall der foreldreenheten er ganske stor. Dette synes vi egentlig er veldig fint, da det også innebærer en stor og tydelig skjerm. Under testingen innser vi også at denne typen babycall stort sett står samme sted hele tiden, og blir sjelden med på farten – og dermed er det ikke like nødvendig med en liten og nett størrelse. Skjermen er en av de større i testen, og samtidig en av de med best billedkvalitet. Den viser også temperatur fra babyenhet og batteristatus. Rekkevidden som her er oppgitt er 300 meter utendørs og 50 meter innendørs. Dette er en del lavere enn de beste i testen, men vi opplever heller ikke her noen problemer med rekkevidde ved normal bruk mellom to etasjer.

Denne babycallen har også de vanlige standardfunksjonene som toveis kommunikasjon, nattlys, vibrasjonsvarsling, temperaturvarsel (høy/lav), samt fem ulike vuggeviser i typisk «polyfonisk ringetone»-kvalitet. Menyene på foreldreenheten er enkle og greie, og det er knapper med rask tilgang til volum og lysstyrke. Foreldreenheten er oppladbar, mens babyenheten må være koblet til strøm. Dette gjelder de fleste babycallene i testen, og forutsetter at man har mulighet til å plassere babyenheten i nærheten av en stikkontakt (noe man kan anta sjelden vil være et stort problem).

Babyenheten må enten stå på en hylle/et nattbord, eller den kan monteres på veggen med skruer. Vi skulle ønske oss at kameraet kunne tiltes enda mer fremover, i tilfelle man har den stående på en hylle over sengen eller lignende. Den oppgitte batterikapasiteten (på foreldreenheten) er på ti timer. Dette ser ut til å stemme ganske godt, med video kontinuerlig aktivert. I tillegg har den et Eco-mode der lyd/bilde først aktiveres når det registreres lyd fra babyenhet. Dette forlenger batteriet vesentlig. Den har også en lysindikator på toppen, som blinker tydelig i blått når det er lyd fra babyenheten, slik at man kan få det med seg selv med svakt volum på enheten eller hvis man er i støyende omgivelser. 

Alt i alt er dette en svært god babycall med video, og den scorer svært bra på det vi som testere anser som de viktigste funksjonene; billedkvalitet, lydkvalitet og brukervennlighet.

Foto: Babytesterne

Pluss: God kvalitet, stor og god skjerm, enkel i bruk (gode knapper/menyer), god lyd.

Minus: Ikke oppladbar babyenhet, begrenset med festemuligheter på babyenhet.

Veiledende pris: 1495,-

Karakter: 8/10

Annonse
I samarbeid med

Fått med deg denne? Mer uheldig å suge på tommelen enn smukken

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Familieklubben. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .