Fallulykker fra stellebord

FALLULYKKER: Det er rapportert om tre fallulykker fra dette kombinerte stellebordet/kommoden, men Ikea mener det skyldes feilmontering. Foto: Ikea

Ikea advarer kunder som har stellebord/kommode av typen Sundvik om en potensiell risiko etter tre tilfeller der barn har falt ned fra stellebordet. Likevel mener Ikea produktet er trygt hvis det er montert riktig.

I en pressemelding kommer møbelgiganten Ikea med en innstendig oppfordring til alle kunder som har det aktuelle stellebordet/kommoden om å sikre den nedfellbare delen med sikkerhetsbeslagene som skal følge med møbelet. 

Selskapet ber også kundene om å ta kontakt for å motta nye beslag gratis hvis de er blitt mistet.

Tre fallulykker

Bakgrunnen er at Ikea har mottatt tre rapporter om tilfeller der den nedfellbare delen på Sundvik-stellebordet har løsnet og barnet har falt ned fra stellebordet.

I disse tilfellene har ikke sikkerhetsbeslagene blitt brukt i henhold til instruksjonen, ifølge Ikea.

les også
Amming beskytter mot overvekt hos barn

Som et forebyggende tiltak ber Ikea alle kunder som har dette stellebordet, og som har forlagt eller mistet sikkerhetsbeslagene, om å ta kontakt med dem for å motta nye beslag gratis. Ikea opplyser at kunder som tar kontakt, i dette tilfellet ikke trenger å vise noen dokumentasjon på kjøpet, som for eksempel kvitteringen.

– Sikre og trygge produkter har alltid høy prioritet hos Ikea og vi er svært lei for å høre om disse tilfellene, men glad for at alle barna så vidt vi har fått vite, har det bra i dag. Ikea har nå foretatt forebyggende tiltak og vil ytterligere forbedre produktkommunikasjonen, sier Emelie Knoester, Children’s Business Area Manager i Ikea, i pressemeldingen.

Mener det er trygt

Ikea skriver at de har sett at kunder har en tendens til å bruke produktet som et sammenleggbart stellebord på daglig basis, uten å bruke sikringsbeslagene til å låse bordet med, slik instruksjonen viser.

De skriver også at de har tillit til at produktet er sikkert, når det benyttes slik det er ment og i samsvar med instruksjonene.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .