Fallulykker fra stellebord

FALLULYKKER: Det er rapportert om tre fallulykker fra dette kombinerte stellebordet/kommoden, men Ikea mener det skyldes feilmontering. Foto: Ikea

Ikea advarer kunder som har stellebord/kommode av typen Sundvik om en potensiell risiko etter tre tilfeller der barn har falt ned fra stellebordet. Likevel mener Ikea produktet er trygt hvis det er montert riktig.

I en pressemelding kommer møbelgiganten Ikea med en innstendig oppfordring til alle kunder som har det aktuelle stellebordet/kommoden om å sikre den nedfellbare delen med sikkerhetsbeslagene som skal følge med møbelet. 

Selskapet ber også kundene om å ta kontakt for å motta nye beslag gratis hvis de er blitt mistet.

Tre fallulykker

Bakgrunnen er at Ikea har mottatt tre rapporter om tilfeller der den nedfellbare delen på Sundvik-stellebordet har løsnet og barnet har falt ned fra stellebordet.

I disse tilfellene har ikke sikkerhetsbeslagene blitt brukt i henhold til instruksjonen, ifølge Ikea.

les også
Lille Lo fikk hjertestans – var død i 23 minutter

Som et forebyggende tiltak ber Ikea alle kunder som har dette stellebordet, og som har forlagt eller mistet sikkerhetsbeslagene, om å ta kontakt med dem for å motta nye beslag gratis. Ikea opplyser at kunder som tar kontakt, i dette tilfellet ikke trenger å vise noen dokumentasjon på kjøpet, som for eksempel kvitteringen.

– Sikre og trygge produkter har alltid høy prioritet hos Ikea og vi er svært lei for å høre om disse tilfellene, men glad for at alle barna så vidt vi har fått vite, har det bra i dag. Ikea har nå foretatt forebyggende tiltak og vil ytterligere forbedre produktkommunikasjonen, sier Emelie Knoester, Children’s Business Area Manager i Ikea, i pressemeldingen.

Annonse
Til deg som medlem:
Vis alle tilbudene

Du må eller for å se dette tilbudet.

Mener det er trygt

Ikea skriver at de har sett at kunder har en tendens til å bruke produktet som et sammenleggbart stellebord på daglig basis, uten å bruke sikringsbeslagene til å låse bordet med, slik instruksjonen viser.

De skriver også at de har tillit til at produktet er sikkert, når det benyttes slik det er ment og i samsvar med instruksjonene.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .