Daniel Craig latterliggjøres for å bruke bæresele

Hvor maskulin er egentlig James Bond? Det spørsmålet stiller TV-profil Piers Morgan seg etter å ha sett Daniel Craig bære datteren i bæresele.

– Kastrert Bond, er emneknaggen Piers Morgan bruker i Twitter-meldingen han har lagt ut av Bond-skuespiller Daniel Craig (50). 

Vekker reaksjoner

James Bond- stjernen Daniel Craig ble forrige uke fotografert i New Yorks gater med den lille datteren sin i bæresele. 

MED DATTEREN I BÆRESELE: Daniel Craig er nybakt pappa, og bærer gjerne datteren i bæresele. Det har fått programleder Piers Morgan til å reagere.
Dette fikk den britiske programlederen Piers Morgan til å heve øyenbrynene, skriver bbc.com.

– Ikke du også, står det å lese i tweeten Morgan la ut. Innlegget til Morgan har vekket kraftige reaksjoner. 

– Det fins ikke noe mer maskulint enn en far som tar en aktiv rolle i å ta vare på barnet sitt, er en av de mange kommentarene som har kommet i kjølvannet av Morgans Twitter-post. 

Usikre menn

Og når superspionen James Bond blir kritisert, da stiller superheltene opp for å forsvare kameraten sin. 

Les også: Dette er de beste bæreselene.

Annonse
Til deg som medlem:
Vis alle tilbudene

Du må eller for å se dette tilbudet.

Chris Evans, som gestalter superhelten Captain America i de kjente Marvel-filmene, var raskt ute med en respons til Morgans nedsettende kommentarer om Craig. 

 

 

 

les også
Påvirkning av spedbarnets tarmflora kan forebygge fremtidig overvekt

– Du må virkelig være usikker på din egen maskulinitet for å bry deg om hvordan en annen mann bærer barnet sitt. Enhver mann som kaster bort tiden med å regne på maskulinitet er livredd på innsiden, skriver Evans i innlegget. 

Tett kontakt er viktig

Mathea Lilleengen, sertifisert bæreveileder, sier hun tror vi har kommet lenger i Skandinavia enn det de har i både USA og England. Lilleengen opplever at de fleste fedre som besøker butikken Bæreglede, der hun selv jobber, er vel så opptatt som mødrene av å ta en aktiv del i bæringen av barnet sitt. 

Les også: Pappasjokket.

– Mange fedre ser på dette som en mulighet til å få et dypere bånd med barnet. De første månedene i et lite barns liv er det mor som har den tetteste kontakten med barnet, gjennom  blant annet amming. Det å bære barnet tett inntil seg er derfor en unik mulighet for far til å oppnå tettere kontakt med barnet, sier Lilleengen. 

Sprikende meninger

Hun tror det ikke bare er det at Daniel Craig er mann som har fått folk til å latterliggjøre ham. Rollen som James Bond gjør at kontrasten blir enda større når han ses med et spedbarn på magen. 

– Noen damer syns det mest sexy som fins er en mann som bærer en baby. Andre mener det motsatte, men ingen av reaksjonene er «riktige», sier Lilleengen. 

– Det er bare en far som tar vare på barnet sitt. Hverken mer eller mindre. 

Aktiv pappa

les også
«Pilotfrue» hylles for kryssamming: – Det er et tabubelagt tema

Det er ikke første gang Daniel Craig har blitt observert med den lille datteren i New York. Til tross for at jenta bare er litt over en måned, har Craig og barnemor Rachel Weisz (48) båret datteren rundt i storbyen ved flere anledninger. Tidligere har Craig blitt fotografert mens han bærer datteren i bilsete. 

SMÅBARNSFORELDRE: Daniel Craig og kona Rachel Weisz ble foreldre i september.
Weisz har sønnen Henry på 12 år med eksmannen Darren Aronofsky, mens Craig og ekskona Fiona Loudon har datteren Ella sammen. Ella er 26 år. Weisz og Craig giftet seg i en liten seremoni i 2011. Til stede var kun parets barn og to venner. 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .