Daniel Craig latterliggjøres for å bruke bæresele

Hvor maskulin er egentlig James Bond? Det spørsmålet stiller TV-profil Piers Morgan seg etter å ha sett Daniel Craig bære datteren i bæresele.

– Kastrert Bond, er emneknaggen Piers Morgan bruker i Twitter-meldingen han har lagt ut av Bond-skuespiller Daniel Craig (50). 

Vekker reaksjoner

James Bond- stjernen Daniel Craig ble forrige uke fotografert i New Yorks gater med den lille datteren sin i bæresele. 

MED DATTEREN I BÆRESELE: Daniel Craig er nybakt pappa, og bærer gjerne datteren i bæresele. Det har fått programleder Piers Morgan til å reagere.
Dette fikk den britiske programlederen Piers Morgan til å heve øyenbrynene, skriver bbc.com.

– Ikke du også, står det å lese i tweeten Morgan la ut. Innlegget til Morgan har vekket kraftige reaksjoner. 

– Det fins ikke noe mer maskulint enn en far som tar en aktiv rolle i å ta vare på barnet sitt, er en av de mange kommentarene som har kommet i kjølvannet av Morgans Twitter-post. 

Usikre menn

Og når superspionen James Bond blir kritisert, da stiller superheltene opp for å forsvare kameraten sin. 

Les også: Dette er de beste bæreselene.

Chris Evans, som gestalter superhelten Captain America i de kjente Marvel-filmene, var raskt ute med en respons til Morgans nedsettende kommentarer om Craig. 

 

 

 

les også
Ekspert om kulden: Hold spedbarnet innendørs

– Du må virkelig være usikker på din egen maskulinitet for å bry deg om hvordan en annen mann bærer barnet sitt. Enhver mann som kaster bort tiden med å regne på maskulinitet er livredd på innsiden, skriver Evans i innlegget. 

Tett kontakt er viktig

Mathea Lilleengen, sertifisert bæreveileder, sier hun tror vi har kommet lenger i Skandinavia enn det de har i både USA og England. Lilleengen opplever at de fleste fedre som besøker butikken Bæreglede, der hun selv jobber, er vel så opptatt som mødrene av å ta en aktiv del i bæringen av barnet sitt. 

Les også: Pappasjokket.

– Mange fedre ser på dette som en mulighet til å få et dypere bånd med barnet. De første månedene i et lite barns liv er det mor som har den tetteste kontakten med barnet, gjennom  blant annet amming. Det å bære barnet tett inntil seg er derfor en unik mulighet for far til å oppnå tettere kontakt med barnet, sier Lilleengen. 

Sprikende meninger

Hun tror det ikke bare er det at Daniel Craig er mann som har fått folk til å latterliggjøre ham. Rollen som James Bond gjør at kontrasten blir enda større når han ses med et spedbarn på magen. 

– Noen damer syns det mest sexy som fins er en mann som bærer en baby. Andre mener det motsatte, men ingen av reaksjonene er «riktige», sier Lilleengen. 

– Det er bare en far som tar vare på barnet sitt. Hverken mer eller mindre. 

Aktiv pappa

les også
Derfor bør du snakke MYE til babyen din

Det er ikke første gang Daniel Craig har blitt observert med den lille datteren i New York. Til tross for at jenta bare er litt over en måned, har Craig og barnemor Rachel Weisz (48) båret datteren rundt i storbyen ved flere anledninger. Tidligere har Craig blitt fotografert mens han bærer datteren i bilsete. 

SMÅBARNSFORELDRE: Daniel Craig og kona Rachel Weisz ble foreldre i september.
Weisz har sønnen Henry på 12 år med eksmannen Darren Aronofsky, mens Craig og ekskona Fiona Loudon har datteren Ella sammen. Ella er 26 år. Weisz og Craig giftet seg i en liten seremoni i 2011. Til stede var kun parets barn og to venner. 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .