Farlig barnestol tilbakekalles

TREKKES TILBAKE: Disse barnestolene fra Jollyroom kan føre til både fallskader og kvelning hos barn. Jollyroom ber alle som eier en slik stol ta kontakt med dem. Foto: Jollyroom.

Selskapet Jollyroom tilbakekaller en barnestol som blant annet kan føre til fallskader og kvelning.

Det er solgt 800 eksemplarer av barnestolene i Norge, nå ber leverandøren om at alle i besittelse av en slik stol kontakter dem. 

– Festene på setet kan svikte. Det vil si at om barnet gynger og hopper i setet kan setet løsne, barnet vil da falle ut av setet, sier Ola Saudar, som er daglig leder for Jollyroom, til VG.

les også
– Netthets er det siste en bekymret mamma trenger!

Saudar sier det foreløpig ikke er rapportert om alvorlige skader, men sier risikoen for at nettopp det kan oppstå er til stede. Svikter setehengslene vil ikke barnet bare falle ut, det kan også bli hengende fast i bøylen på stolen og kveles.

– Etter noen års bruk kan setet faktisk løsne, og barnet kan da både falle og slå seg, og ende opp med å henge fast i stolen. Det er derfor viktig for oss å få disse stolene vekk fra markedet. 

Få ny stol eller pengene tilbake

Barnestolene er solgt i hele norden, i tidsrommet tidlig 2016 frem til mars 2018. De er av merket JLY, som er Jollyrooms egne varemerke. 

Stolene det er snakk om har artikkelnummer 418144, 418145 og 414546. 

Les også: De livsviktige tipsene- dette gjør du om barnet ditt setter noe i halsen

Jollyroom ble oppmerksom på problemet allerede i 2018, men går nå ut igjen ut og ber de som har en slik stol hjemme om umiddelbart slutte å bruke stolen, og kontakte Jollyrooms kundeservice. 

– Det er en matstol til 600 kroner, så mange kan jo ha kastet den også, men er det noen som fortsatt bruker denne stolen ber vi dem kontakte oss, så vil de få pengene tilbake, eller en ny stol. 

Les også: Advarer mot giftig slim for barn

Ifølge Saudar har firmaet tidligere tatt kontakt med kunder som har kjøpt stolen, men er redd ikke alle har fått beskjed, i tillegg til at stolene kan ha blitt både solgt og gitt videre. 

les også
Derfor bør du synge med barnet ditt

– Vi er et e-handelsselskap, så vi har jo kontaktinformasjon til alle våre kunder. Allerede i oktober 2018 kontaktet vi de som hadde kjøpt stolen direkte fra oss, men noen kan ha kjøpt den brukt. Vi følger derfor også med på sider som Finn.no for å se om noen legger ut stoler til salgs der. I tillegg følger vi med på Instagram og Facebook, sider som barnefamilier bruker mye. 

Les også: Giftstoffer i drikkeflaske for barn

Saudar understreker at dette er en viktig sak for selskapet, og håper de nå kan nå ut til enda flere av dem som har en slik stol hjemme: 

– Vi ønsker disse barnestolene vekk fra markedet. 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .