Slår alarm om barnetrinnet

Elin Natås. Foto: Erlend Dalhaug Daae / VG

Elin Natås (62) var en klassisk skoletaper. Nå hjelper hun barn som sliter med det hun selv gjorde, og trygler om endring i norsk skole – helst før hun dør.

Elin Natås lærte ikke å lese, skrive og regne skikkelig før hun ble 36 år. Det var først da sønnen hennes opplevde tilsvarende lærevansker som henne selv, at det løsnet for henne. Mer om dette snart.

 

I godt voksen alder har hun klart å utdanne seg til spesialpedagog, og har i over tjue år viet livet sitt til å hjelpe barn og unge som sliter på skolen.

 

Grunnmuren mangler

I fjor skrev hun sammen med Anne Lene Johnsen boken «Hvordan fatte matte», som skal hjelpe foreldre og lærere med å hjelpe barn som sliter med dette faget. Nå har den ligget et halvt år på toppen av bestselgerlisten, og rettighetene til boken er solgt til en rekke land.

 

– Hva må man har lært før man begynner med matematikken? Vi kan ikke tro at barna har en grunnmur. Den må vi vite at er der, men ofte er den ikke det. Det er der det bommes i skolesystemet, vi tror at barna kan en del grunnleggende begreper før de begynner på skolen, som mange av dem slett ikke kan.

 

De grunnleggende begrepene hun snakker om,...

Logg inn med din SPiD-konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale