Ny skolestreik for klima i mai

NY KLIMASTREIK: Over 40.000 barn og unge på over 70 steder i Norge deltok i klimastreiken i mars. Nå varsles en ny streik i mai, som del av en global streik. Bildet er fra utenfor Stortinget i Oslo under streiken i mars. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Politikernes svar etter den første streiken er nærmest en hets, mener initiativtagerne. Nå vil de gjenta klimastreiken 24. mai.

Klimastreiken blant norske ungdommer 22. mars samlet over 40.000 barn og ungdom. Nå vil initiativtagerne gjenta skolestreiken, to måneder etter den første markeringen.

Klimastreiken i mars var en suksess og samlet omtrent dobbelt så mange ungdommer som forventet. På over 70 steder over hele Norge troppet barn og ungdom opp selv om de fikk ført fravær på grunn av deltagelsen.

les også
Alt du trenger å vite om skolestart

I mai ønsker ungdommene på nytt å streike for klimaet. I en pressemelding skriver initiativtagerne – 15 år gamle Tina Razafimandimby Våje og nestleder i Changemaker Mari Hasle Einang (23) – at politikernes respons etter streiken i mars viser at de hverken tar ungdommene eller fremtiden på alvor.

«Vi krever handling og en mer ambisiøs og solidarisk klimapolitikk. Politikernes svar er nærmest en hets av streiken», heter det i pressemeldingen.

Blant kravene til ungdommene er minst 53 prosent innenlands utslippskutt innen 2030 basert på 1990-nivå, minst 65 milliarder kroner i klimafinansiering i året og ingen flere letelisenser for oljevirksomhet.

Streiken blir arrangert i et samarbeid mellom politiske ungdomspartier, barne- og ungdomsorganisasjoner og enkeltpersoner. Blant disse er KFUK-KFUM Global, Grønn Ungdom, Natur og Ungdom, Changemaker og enkeltpersoner i Miljøagentene. Streiken i mai er en global streik som kommer til å mobilisere barn og unge over hele verden.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .