Psykologen: Følelser kan bli destruktive hvis vi lærer at vi føler «feil»

Foto: Shutterstock/Scanpix

Dersom det blir voksnes prosjekt å beskytte barna mot det som er vondt, kan det, paradoksalt nok, medføre enda mer smerte for barna.

Trine trives ikke så godt på skolen. Hun strever litt faglig, og i tillegg er det mye uro i klassen. Selv om Trine er stille og forsiktig, vet foreldrene at hun er redd for å bli kjeftet på av de voksne. I det siste har det vært vanskelig å få Trine opp om morgenen og av gårde på skolen. Trine har mange gode venner, og foreldrene snakker mye med henne om hvor godt hun har det sammen med vennene sine, og at hun skal tenke på alt det kjekke hun kan gjøre i friminuttene, fremfor å fokusere på det hun gruer seg for. De er oppgitt over at datteren ikke klarer å legge fra seg alle bekymringene sine.

Oles pappa døde for ett år siden. Moren til Ole har vært svært nedfor og lei seg. Lærerne ser at Ole går en del for seg selv, og at han ser alvorlig og trist ut. Lærerne tenker at Ole trenger litt «fri» fra alt det triste og vanskelige. De gir både medelever og de voksne på skolen beskjed om at de ikke skal snakke med Ole om at pappaen hans er død og hvordan han egentlig har det, slik at han...

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale