Personvernserklæring Familieklubben

HVA VET VI OM DEG - OG HVA VI BRUKER DET TIL?

Data om deg er viktig for Familieklubben. Vi bruker data til å lage relevant innhold og produkter for deg. Data brukes også for at annonsører skal kunne nå segmenter og er en del av finansieringsmodellen vår. Vi er opptatt av at du forstår hvordan vi håndterer data om deg, og i denne personvernerklæringen forklarer vi hvilken data vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker de til.

PERSONVERN

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse.

Familieklubben er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor. At Familieklubben er behandlingsansvarlig innebærer primært at det er Familieklubben som har ansvar og plikter etter personopplysningsloven.

Et selskap som behandler data på vegne av Familieklubben kalles en databehandler. Når vi benytter en databehandler sørger vi for å ha databehandleravtaler som regulerer hvordan denne kan behandle data som blir tilgjengeliggjort. Generelt regulerer en slik avtale at databehandleren kun får behandle personopplysningene på Familieklubbens vegne og til tydelig definerte formål.

Hvordan får vi opplysninger om deg?

KORT FORTALT:* Det meste vi har av data om deg er data du selv gir oss gjennom opprettelse av en profil på Familieklubben , eller data som genereres når du bruker tjenestene våre. Dette kan f.eks. være sidevisninger og informasjon om din enhet. I tillegg mottar vi i noen ganger data fra andre kilder, som annonsenettverk og andre partnere.*

Opplysningene hentes inn på flere måter:

1. Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg som bruker hos oss vil du oppgi en del data som lagres av oss. Disse opplysningene lagres i våre databaser for å levere den tjenesten du har bestilt, for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel.

Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss, for eksempel ved å sende oss en e-post til kundesenteret eller gir tilbakemeldinger gjennom funksjoner i tjenesten slik at vi kan svare på dine spørsmål.

2. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene

Når du bruker tjenestene våre registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Dette gjør det mulig for oss å forbedre tjenestene, forebygge svindel og tilpasse innhold og annonser til ditt bruks- og interessemønster.

Vi samler for eksempel informasjon om hvilke nettsider du besøker og annonser du blir eksponert for.

Informasjonen kan deles opp i følgende typer:

a. Teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling

Gjennom tjenerlogger og andre verktøy registrerer vi informasjon om enheten og tilkoblingen til våre tjenester, for eksempel operativsystem, nettleserversjon, ip-adresser, nettverksoperatør, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

Har du annonseidentifikator aktivert på din Android eller Apple-enhet sendes denne identifikatoren fra appen for å målrette annonsering.

Eksempel på bruk: Tilpasse visningen av våre tjenester til den enheten du bruker, slik at du for eksempel kommer til mobilversjonen av Familieklubben.no når du benytter en mobiltelefon.

b. Informasjon om bruk av tjenestene

Når du besøker en nettside hos oss registreres denne aktiviteten automatisk i våre måleverktøy. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre, og for å gi deg innhold og markedskommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.

Eksempel på bruk: Vi samler trafikkhistorikk for å se hvilke artikler som blir lest og hvor lenge de blir lest. Dersom du er innlogget knytter vi lesehistorikken til din profil slik at vi kan presentere innhold og annonser som er relevante for deg.

c. Informasjon om posisjon

Vi registrerer din geografiske posisjon basert på din IP-adresse eller andre former for geo-lokalisering. Dersom du samtykker til lokasjonsdeling i våre apper blir din GPS-lokasjon samlet gjennom bruk av appene.

Eksempel på bruk: Presentere værvarsel der du er, eller gi deg relevante annonser basert på en posisjon du har vært på når du brukte en av Familieklubbens apper.

d. Informasjonskapsler og lokal lagring

Når du bruker Familieklubbens tjenester lagres informasjonskapsler (cookies) og annen data lokalt (heretter lokal lagring av data) på din enhet. Dette er tekstfiler som lagres i din nettleser, og som kan leses av våre tjenester.

Lokalt lagret data brukes for å forenkle bruken av våre tjenester og for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. Dette brukes også for å måle trafikken på våre nettsider, samle statistikk og for å forbedre våre tjenester.

I tillegg bruker vi lokalt lagrete data fra tredjeparter for å måle og analysere trafikk og bruk på nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

Eksempel på bruk: Vi bruker informasjonskapsler for å kjenne igjen din enhet slik at du slipper å logge inn hver gang du bruker en av Familieklubbens tjenester. Informasjonskapsler benyttes også til å lagre hvilke annonser du har sett og klikket på.

3. Informasjon fra andre kilder

Vi mottar informasjon fra andre kilder, for eksempel annonsenettverk, kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter, som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr.

En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg mer relevant innhold. Informasjon fra disse kildene kan også omfatte data som ble registrert før du inngikk en brukeravtale med SPiD/Familieklubben.

Hvordan bruker vi opplysningene om deg?

KORT FORTALT:* Personopplysningene vi har, bruker vi til å forstå og forbedre tjenestene våre, slik at du skal få en best mulig opplevelse på Familieklubben. I tillegg bruker vi personopplysninger til å lage annonsemålgrupper slik at vi kan finansiere driften av * Familieklubben *s tjenester.*

Familieklubben jobber kontinuerlig med å gi deg en best mulig opplevelse av våre tjenester. Til dette bruker vi blant annet personopplysninger.

1. .. til å gjennomføre avtalen med deg og få tjenestene til å fungere best mulig

Familieklubben behandler personopplysninger og andre former for data for å levere tjenestene som avtalt med deg. Vi bruker også data for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg gjennom bl.a. automatisk pålogging, tilpasning av innholdsvisningen til din skjerm og raskest mulig lasting av sidene.

2. .. til statistikk og å forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender for å forbedre og videreutvikle nettstedene og abonnementsproduktene våre.

3. .. til å personalisere tjenester – tjenester spesielt tilpasset deg

Vi ønsker å gi deg muligheten til å få skreddersydd innhold og tilpasninger. Dette gjør vi ved å bruke data om din brukeratferd, dine preferanser eller annen tilgjengelig informasjon. Dette kan fortelle oss noe om dine behov og ønsker, slik at vi for eksempel kan fjerne saker du allerede har lest fra forsiden eller oversikter over anbefalte artikler, og vi kan gi deg anbefalinger om innhold eller tjenester basert på det du har lest eller kjøpt. Vi gir også anbefalinger basert på hva andre brukere med lignende bruksmønster som deg har lest.

4. .. til målretting og måling av annonser

Vi ønsker å vise deg annonser som er mest mulig relevante for deg og vi måler hvor effektive annonsene er. Til dette bruker vi informasjon om deg, din brukeratferd og lokasjon, slik at vi kan styre hvilke annonser du ser.

For eksempel kan vi bruke informasjon om hvor du oppholder deg til å vise deg annonser fra nettopp dette området. Vi kan også styre hvor mange ganger du skal se en annonse basert på opplysningene vi har.

Særlig om markedsføring i e-post og sms

Hvis du har et aktivt kundeforhold til oss, vil vi kunne sende deg markedsføring på e-post eller andre elektroniske kommunikasjonsmetoder innenfor rammene av markedsføringsloven, med mindre du har bedt oss om noe annet. Har du ikke et aktivt kundeforhold hos oss, vil vi bare sende slik markedsføring hvis du har gitt oss et eksplisitt og informert samtykke.

Hvordan blir disse opplysningene delt?

Schibsted Media Group

Vi deler opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper i Schibsted Media Group, til bruk for de samme formålene som de ble samlet inn for, og som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Selskaper i Schibsted Media Group kan bruke personopplysninger til utvikling og forbedring av sine egne tjenester.

Andre selskaper

I enkelte tilfeller deler vi opplysninger også med samarbeidspartnere som bruker opplysningene til å formidle målrettet innhold eller tilbud gjennom sine tjenester. Vi inngår da avtaler som begrenser adgang til bruk av opplysningene og fastsetter forpliktelser til å følge gjeldende personvernlovgivning.

Annet

Dersom det er mistanke om at det er begått lovbrudd i forbindelse med bruk av Familieklubbens tjenester, vil informasjonen kunne utleveres til offentlige myndigheter på begjæring.

Vi vil ikke dele, selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn beskrevet i denne personvernerklæringen.

Retting og sletting av personopplysninger

Det er viktig at opplysningene vi har om deg er riktige og oppdaterte. Hvis du oppdager feil, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss slik at opplysningene kan bli rettet. Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysninger skal slettes.

Vi vil ikke lagre personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og lovpålagte plikter vi har, for eksempel i henhold til regnskapslovgivningen.

Innstillinger for brukerdata i SPiD-profil

Du kan påvirke Familieklubbens og Schibsteds lagring og bruk av data tilknyttet din SPiD-profil her.

Innstillinger for brukerdata i app

Du kan når som helst endre databehandlingen som skjer i våre apper i telefonens innstillinger. Her kan du slå av og på nyhetsvarsel, slå av eller nullstille annonseidentifikator, åpne opp for eller skru av sending av gps-data til lokasjonstjeneste. Dette påvirker mulighetene til å få nyhetsvarsler og lokasjonsbaserte tjenester som værtjeneste og målrettede annonser.

Sletting av informasjonskapsler (cookies)

Du kan velge om du vil akseptere lokal lagring av data gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Mer om dette finner du her.

Hvis du velger å deaktivere lokal lagring av data fra Familieklubben kan dette hindre at våre nettsider fungerer som tiltenkt, f.eks. kan det hende du må logge deg inn hver gang.

Våre analyse- og tredjepartsverktøy

Vi benytter analyseverktøy for å samle inn informasjon om hvordan våre tjenester blir brukt. For eksempel måler vi antall besøkende, hvilke sider som blir besøkt, hvor lenge et besøk varer og lignende.

Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person.

Informasjon om bruk av produktene kobles likevel med personopplysninger i enkelte sammenhenger for å kunne gi deg som bruker god kundeservice og målrettet kommunikasjon, for eksempel i vårt kundeadministrasjonssystem og i analysesystemet for salgssider. IP-adresser og lokasjondata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier.

Særlig om AppNexus

AppNexus er Familieklubben og Schibsteds felles annonsesystem. AppNexus lager målgrupper blant annet basert på din lesehistorikk og gjør det mulig for oss å levere mer relevante annonser til deg. Ønsker du mer oversikt om hvordan AppNexus behandler persondata kan du lese deres personvernerklæring her.

Avmelding: Du kan melde deg ut av AppNexus' databehandling her.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil med jevne mellomrom kunne oppdatere personvernerklæringen for Familieklubbens tjenester, for å gjenspeile eventuelle endringer på nettstedet. Når vi oppdaterer personvernerklæringen, vil den nye erklæringen bli publisert på nettstedet 14 dager før endringene iverksettes. Vi vil informere om endringene i de tjenestene som berøres.

Familieklubben bruker SPiD (Schibsted Payment ID) for å administrere tilgang til våre digitale tjenester, abonnementshåndtering og som betalingssystem. Når du logger inn med SPiD må du akseptere en brukeravtale som beskriver og regulerer Familieklubbens og SPiDs bruk av opplysninger som samles inn. Ved større endringer i denne brukeravtalen vil du bli bedt om å lese igjennom og akseptere denne på nytt.

Du kan lese SPiDs personvernerklæring her.

Kontaktinformasjon

Dersom du har spørsmål om Familieklubbens personvernerklæring, kan du kontakte oss på:

E-post:

personvern@vg.no

Postadresse:

Verdens Gang AS v/Personvern Postboks 1185 Sentrum 0180 Sentrum

LOKAL LAGRING OG INFORMASJONSKAPSLER

Hva er lokal lagring av data?

Lokal lagring av data innebærer at ulike typer data lagres lokalt på din enhet via nettleseren din. Lokalt lagrede data kan for eksempel inneholde brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet på våre nettsider, hvilken nettleser du bruker, hvilke annonser du har blitt vist og tilsvarende atferd hos nettsteder vi har et samarbeid med. Lokalt lagrede data kan også inneholde aggregerte data som gjør det mulig å tilpasse nettsidene baser på din historikk.

Typer av lokal lagring

Det finnes forskjellig typer av informasjonskapsler, som kan klassifiseres på forskjellige måter.

1. Etter utløpstid

a. Sesjonslagring - inneholder kun data fra ditt aktuelle besøk, når du avslutter sesjonen din vil data bli slettet fra din enhet. For eksempel når du stenger alle åpne nettleservinduer, eller slår enheten helt av, vil den sesjonsbaserte dataen slettes automatisk.

b. Vedvarende lagring - denne informasjonen forblir lagret etter at du avslutter din sesjon, inntil en bestemt dato, som kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Vedvarende lagring kan slettes manuelt i din nettleser.

2. Etter hvilket domene de tilhører

a. Førstepart - settes av den som driver nettstedet brukeren besøker. Dette er lokal lagring Familieklubbens tjenester har valgt å sette selv, blant annet for at nettsiden skal fungere som slik den skal og for at du som bruker skal få en best mulig opplevelse.

b. Tredjepart - settes av andre enn den som driver nettstedet. Dette kan for eksempel være annonsører som ønsker å måle effekten av annonser.

Andre lignende teknologier

Vi kan også bruke nettbøyer/pikseletikketter for å forenkle bannerannonsering på våre nettsider. Disse filene kommer fra vårt annonsenettverk og vår trafikkleverandør, og sporer aktiviteten på ulike nettsteder. Filene gjør at annonsesystemet kjenner igjen informasjonskapsler eller identifikatorer på din enhet for å kunne forstå hvilke annonser som skal vises eller hvilke annonser som har vært vist i nettleseren.

Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

En informasjonskapsel (cookie) er en type lokal lagring, lagret som en liten tekstfil på din enhet (PC, mobiltelefon eller nettbrett) og som hjelper oss å gjøre ditt besøk på våre nettsteder mer meningsfylt og positivt for deg. Vi omtaler bruk av informasjonskapsler som lokal lagring av data nedenfor.

Hvorfor bruker Familieklubben lokal lagring av data?

Vi bruker lokal lagring av data for å gi deg relevant informasjon når du besøker nettstedet vårt. For eksempel kan vi lagre lesehistorikken din lokalt i din nettleser, gjøre spørringer på disse dataene og få ut hvilke kategorier du har lest den siste uken. Da kan vi se at du har lest syv saker om fotball uten å vite nøyaktig hvilke fotballsaker du har lest.

Vi bruker også lokal lagring av data for å forenkle og forbedre våre tjenester, gi deg relevant informasjon når du besøker tjenestene våre, måle trafikk og for å samle statistikk.

I tillegg kan vi bruke informasjonskapsler fra tredjeparter for å måle og analysere trafikken og bruken nettsidene våre, spore atferd for å bygge målgrupper for markedsføringsformål, forenkle annonsestyring og forbedre funksjonaliteten på nettsidene.

Brukskategorier for informasjonskapsler og lokal lagring

KORT FORTALT:* *Vi bruker lokal lagring for å tilby deg nødvendig funksjonalitet og innstillinger, og for å måle og analysere brukeratferd slik at vi kan optimalisere tjenestene våre. I tillegg benyttes lokal lagring til å måle og målrette annonser, både i egne annonser og tredjeparts-annonsering.

1. Nødvendige innstillinger

Noe lokal lagring av data er nødvendig og påkrevd for at du skal kunne navigere på våre tjenester. Disse dataene kan inneholde informasjon om dine innstillinger og fortelle oss hvordan våre tjenester skal presenteres i din nettleser.

2. Funksjonsforbedring

Vi bruker lokal lagring av data for å forbedre funksjonen på våre tjenester. Denne typen lokalt lagrede data inneholder dine innstillinger, slik at du ikke trenger å stille de inn på nytt hver gang du besøker Familieklubbens tjenester.

3. Analyse

Vi benytter ulike måleverktøy som gir oss statistikk og analyser på våre tjenester. Disse verktøyene genrerer lokalt lagrede data slik at vi kan gjenkjenne din nettleser over tid og vite hvor ofte du besøker siden vår. Dataene gir oss også mulighet til å ha oversikt over hvor mange unike brukere vi har og hvordan disse bruker våre tjenester, slik at vi kan tilpasse og forbedre tjenestene.

4. Vår annonsering

Vi bruker lokal lagring av data i tilknytning til Familieklubben og Schibsteds annonsering. Dataene vi bruker lar oss vite om du har sett en annonse eller en annonsetype, og hvor lenge det er siden du så den. Vi bruker også lokal lagring til å målrette annonser.

I tilknytning til Familieklubben og Schibsteds annonsering brukes også lokal lagring satt av en annen organisasjon for å målrette annonsering. For eksempel kan vi ved hjelp av dette vise deg annonser om reiser dersom du nylig har besøkt nettsiden til et flyselskap. Denne typen informasjonskapsler inneholder ikke direkte identifiserbare data; de lagrer informasjon om hva du ser på vår side, men ikke om hvem du er. I Familieklubben og Schibsted har vi retningslinjer som regulerer hvordan våre annonsører får lov til å bruke lokal lagring av data, og du kan lese den her: datapolicy_norsk.pdf.

Vi setter også lokalt lagrete data på andre nettsider vi annonserer på, og heller ikke her kan dataene vi samler knyttes direkte til deg som en identifisert bruker. Hvis du får slik data lagret lokalt, kan vi bruke den til å identifisere at du har vært på den siden, før du besøkte Familieklubben.no. Da kan vi målrette vår annonsering basert på denne informasjonen.

  1. Tredjepartsannonsering

Som på andre kommersielle nettsteder, finner du også på Familieklubbens tjenester annonser som leveres av andre organisasjoner og andre selskaper i Schibsted Media Group. Noen av disse organisasjonene bruker sin egen lokal lagring av data til å måle hvor mange brukere som har sett en annonse eller hvor mange som har sett en annonse mer enn én gang. Heller ikke her kan dataene som samles knyttes direkte til deg.

Familieklubbens tjenester har ikke mulighet til å lese informasjon fra slike tredjeparters data, men våre retningslinjer gjelder for all data som samles inn på våre sider. Du kan lese retningslinjene her: datapolicy_norsk.pdf.

Det kan hende disse selskapene benytter sin egen lokale lagring av data til å målrette annonser mot deg på andre nettsider, basert på ditt besøk på Familieklubben.no.

ADMINISTRERE INFORMASJONSKAPSLERÅpne alle

Hvordan kan jeg administrere informasjonskapsler?

KORT FORTALT:* *Du kan enten justere innstillinger i nettleseren din, eller bruke spesielle programmer som er utviklet for å administrere informasjonskapsler.

I nettleseren

Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret.

Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker. Dersom du ikke ønsker at det skal lagres informasjonskapsler på din datamaskin, kan du forhindre dette ved å endre innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom på at dette kan føre til at du mister funksjonalitet i våre tjenester.

Du kan lese mer om hvordan du sletter informasjonskapsler i ulike nettlesere nedenfor.

Unike tjenester

Det finnes også tjenester som er utviklet særskilt for at brukere skal kunne følge med på informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer. Se for eksempel ghostery.com eller disconnect.me.

Slette informasjonskapsler i Google Chrome

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler i Google Chrome:

 1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 2. Velg Vis avanserte innstillinger
 3. Trykk på Slett nettleserdata
 4. Velg perioden du ønsker å slette informasjon fra i menyen øverst. Dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren, velger du alternativet Tidenes morgen.
 5. Huk av for Informasjonskapsler og andre nettsteds- og programtilleggsdata
 6. Trykk på Slett nettleserdata
 7. Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 2. Velg Vis avanserte innstillinger g trykk deretter på Innstillinger for innhold
 3. Under Informasjonskapsler velger du det alternativet som passer. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokkér at nettsteder lagrer data på maskinen
 4. Trykk deretter på Ferdig
 5. Lukk fanen

Slette informasjonskapsler i Safari

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

 1. Finn Valg i menyen til nettleseren
 2. Velg fanen Personvern
 3. Trykk på Fjern alle nettsteddata g deretter Fjern nå for å slette alle informasjonskapsler
 4. Lukk vinduet

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 1. Finn Valg i menyen til nettleseren
 2. Velg fanen Personvern
 3. Under Informasjonskapsler og nettsteddata velger du det alternativet du ønsker. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Blokker alltid
 4. Lukk vinduet

Slette informasjonskapsler i Mozilla Firefox

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

 1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 2. Velg fanen Personvern
 3. Trykk på Vis infokapsler
 4. Marker de informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk på Slett valgte. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
 5. Lukk fanen. Endringer du har gjort endres automatisk.

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 2. Velg fanen Personvern
 3. Under Historikk velger du at Firefox skal Bruke egne innstillinger for historikk.
 4. Velg alternativene du ønsker under Tillat infokapsler. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, huker du vekk alternativet Tillat infokapsler.
 5. Lukk fanen. Endringer du har gjort lagres automatisk.

Slette informasjonskapsler i Internet Explorer

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

 1. Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
 2. Trykk på Alternativer for internett
 3. Under fanen Generelt - Leserlogg trykker du på Slett
 4. Sørg for at alternativet Informasjonskapsler og nettstedsdata er huket av
 5. Trykk Slett
 6. Trykk OK

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 1. Finn Verktøy (tannhjul) i menyen til nettleseren
 2. Trykk på Alternativer for internett g velg deretter fanen Personvern
 3. Juster bryteren til ønsket nivå. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du nivået Blokker alle informasjonskapsler
 4. Trykk OK

Slette informasjonskapsler i Opera

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler:

 1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 2. Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
 3. Trykk på Alle infokapsler og nettstedsdata under Infokapsler
 4. Marker informasjonskapslene du ønsker å slette og trykk Slett. Trykk på Slett alle dersom du ønsker å slette alle informasjonskapsler i nettleseren
 5. Trykk Ferdig
 6. Lukk fanen

Slik forhindrer du at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

 1. Finn Innstillinger i menyen til nettleseren
 2. Velg deretter fanen Personvern og sikkerhet
 3. Under Infokapsler velger du det alternativet som passer deg. Dersom du ønsker å forhindre alle informasjonskapsler fra å lagres, velger du alternativet Forby nettsteder å lagre data lokalt
 4. Lukk fanen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

Chat med en jordmor nå, gratis
Jordmor
Gravid, eller nybakt mamma?
Det er naturlig å ha mange spørsmål
Annonsørinnhold

For å starte chat må du enten eller bli medlem gratis.