Slik oppbevarer du hjemmelaget barnemat

Foto: Frank May / NTB scanpix

Barnemat – og særlig hjemmelaget barnemat – bør håndteres litt annerledes for at de minste skal holde seg friske. Her er noen tips.

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad skriver om barn og ernæring for VG Familieklubben.

God hygiene og oppbevaring er viktig for oss voksne også, men siden små barn er ekstra sårbare, bør vi være nøye med hvordan vi håndterer og oppbevarer maten for å hindre uønsket bakterievekst. Dette gjelder ikke minst når du har laget barnematen selv.

Les også: Hvilke kosttilskudd trenger barn?

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad. Foto: Privat

Først noen grunnprinsipper for hygiene:
* Vask hendene godt
* Bruk rent matlagingsutstyr
* Unngå kryssforurensing: bruk én fjøl til kjøtt og en annen til grønnsaker 
* Unngå såperester på redskap og fjøler
* Skyll frukt og grønnsaker godt i vann

Les også: Når bør barna legge seg?

Kok og kjøl
Når du koker og lager en grønnsaksmos, bør du avkjøle mosen raskt. Sett kjelen i vasken og avkjøl i vannbad. Frys ned med én gang om du skal lagre i fryseren. Tin barnematen i kjøleskap over natten og kok opp til kokepunktet...

Logg inn med din SPiD-konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale