Slik oppbevarer du hjemmelaget barnemat

Foto: Frank May / NTB scanpix

Barnemat – og særlig hjemmelaget barnemat – bør håndteres litt annerledes for at de minste skal holde seg friske. Her er noen tips.

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad skriver om barn og ernæring for VG Familieklubben.

God hygiene og oppbevaring er viktig for oss voksne også, men siden små barn er ekstra sårbare, bør vi være nøye med hvordan vi håndterer og oppbevarer maten for å hindre uønsket bakterievekst. Dette gjelder ikke minst når du har laget barnematen selv.

Les også: Hvilke kosttilskudd trenger barn?

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad. Foto: Privat

Først noen grunnprinsipper for hygiene:
* Vask hendene godt
* Bruk rent matlagingsutstyr
* Unngå kryssforurensing:...

Det er helt gratis å lese videre.

Meld deg inn for å lese resten av artikkelen og få tilgang til mye annet spennede innhold - helt gratis.
  • Tilgang til eksperter
  • Tester av familierelaterte produkter
  • Rabatter

Som medlem får du blant annet eksklusive tilbud som:
Bestill skolemelk i juni - få gratis navnelapper! - Gratis navnelapper
Skal ditt barn ha skolemelk på skolen etter sommerferien? Bestill nå, så får du gratis navnelapper med på kjøpet!
En ukeavis for barn og unge. Få opptil 20% rabatt! - Medlemsfordel: Opptil 20% rabatt!
Aftenposten Junior er hele Norges ukeavis for barn og unge som beskriver nyhetsbildet på en måte barn forstår. Det er godt å vite også for barn.

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale