Slik gjør du pannekakene sunnere

SØTT OG USUNT: Tradisjonelle pannekaker inneholder mye sukker og lite næring. Men det fins måter å gjøre denne barnefavoritten sunnere på. FOTO: Shutterstock / NTB scanpix

Barn elsker pannekaker, men hvordan kan du gjøre denne middagsfavoritten litt mer næringsrik? Få ernæringsekspertenes tips til sunne løsninger.

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad skriver om barn og ernæring for VG Familieklubben.

Pannekaker til frokost, middag eller dessert? De tradisjonelle pannekakene lages med hvitt mel og serveres med syltetøy, flesk, rømme, bacon eller sukker. At disse blir en middagsfavoritt hos de fleste barn er ikke rart. Barn elsker smaken av søtt og får de muligheten velger nok mange barn pannekaker til middag hver eneste dag. 

Les også: Juice kan gjøre barn overvektige

Flere overvektige barn

I dag er nesten 20 prosent av alle 8–9 åringer overvektige eller fete, og overvektige barn blir ofte overvektige...

Det er helt gratis å lese videre.

Meld deg inn for å lese resten av artikkelen og få tilgang til mye annet spennede innhold - helt gratis.
  • Tilgang til eksperter
  • Tester av familierelaterte produkter
  • Rabatter

Som medlem får du blant annet eksklusive tilbud som:
Alt kan merkes - husk fast rabatt på navnelapper fra Smartlapper.no! - 30% rabatt på navnelapper!
Familieklubben tilbyr solid rabatt på navnelapper -> 30% rabatt på alt, ved kjøp over 200,- kr.

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .