Lei av kresne barn? Prøv dette

Matkurs for barn
TIDLIG KRØKES: Syvåringene August og Frid digger å være med på matlagingen. Foto: Eivor Eriksen/VG

– Når barna er med på å lage maten, synes de nesten alltid at alt er godt, sier Maj-Britt Aagaard.

Åtte barn mellom fire og sju år og fire voksne sitter rundt tre kjøkkenbord og kokkelerer som om de aldri har gjort annet. Men for flere av de forklekledde små er det første gang.

– Jeg digger kål, sier August (7) mens han konsentrert «skjærer et kålhode i fillebiter», det vil si i akkurat passe store stykker til kveldens rett, som er kursleder Maj-Britt Aagaards kål- og lammekjøttdeigform, med hjemmelaget potetstappe og tyttebærsyltetøy som tilbehør.  

Men stopp en hal! En syvåring som akkurat sa at han digget kål? Vi skjønner at du tviler, men han sa faktisk det. Og noen her på kjøkkenet er mindre overrasket over det enn andre. Vi skal snart komme tilbake til hvorfor.

KLAR TIL KOKKEKURS: Kursleder Maj-Britt Aagaard instruerer små og store kokker før tilberedelsen av dagens måltid. Foto: Eivor Eriksen/VG

Lavterskeltilbud
Familieklubben har tatt turen til tirsdagsmiddagen på Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. Det er et matkurs...

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale