Julematen som passer for småbarn

Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Hvordan tilpasser du julens etegilde til de aller minste små? Og hva kan du egentlig servere dem?

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad skriver om barn og ernæring for VG Familieklubben.

Julemat er ofte veldig salt, men det er noen ting du enkelt kan gjøre for å unngå julematen med mest saltinnhold.

Her skal vi gi deg noen tips så du slipper å lage egen mat til de aller minste i julen.

Har du lest denne artikkelen? Rampenisse: Kalendertrenden som tar av

Til julelunsjen
* Julepostei er enkelt å gi i biter eller på brød. Du kan også lage hjemmelaget leverpostei, da kan du la være å salte til de minste.

* Eggerøre

* Risgrøt (fra 10 måneder, bytt med hirsegrøt om babyen er mindre)

* Rømmegrøt (fra 10 måneder, bytt ut med hirsegrøt om babyen er mindre)

* Havregrøt med ceylonkanel og smør, dadler og revet eple (OBS! Små barn kan bare spise bitte små mengder kanel - les mer her)

Unngå spekeskinke og røkt laks til de minste. Barn under tre år har ikke behov for sukker på grøten, bruk et dryss ceylonkanel, eventuelt litt rosiner og et smørøye.

Logg inn med din SpID konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale