Hvordan kamuflere grønnsaker

SUNT OG FARGERIKT: Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad fra Bare Bra Barnemat gir gode tips om mat til barn i VG Famileklubben. Foto: Xenia Villafranca

En slags oppskrift for å skape mindre kresne barn – som liker grønnsaker.

Barn som fra tidlig får mat med ulike smaker og konsistenser, har større sannsynlighet for å akseptere flere smaker senere i livet, og dermed også bli mindre kresne i matveien. 

Mange barn må smake en matvare så mange som 10–15 ganger før den aksepteres, og de fleste barn har perioder der de ikke vil spise enkelte typer mat 

Ofte er det grønnsakene som blir liggende igjen på tallerken, og ettersom de fleste barn får i seg for lite grønnsaker, kan det lurt å bruke noen triks for å passe på at du dekker de anbefalte fem om dagen.

Ernæringstest av smoothieposer: En om dagen er nok

Vær kreativ...

Det er helt gratis å lese videre.

Meld deg inn for å lese resten av artikkelen og få tilgang til mye annet spennede innhold - helt gratis.
  • Tilgang til eksperter
  • Tester av familierelaterte produkter
  • Rabatter

Som medlem får du blant annet eksklusive tilbud som:
Nila og den store reisa - "Eventyr for øyet" (Dagbladet). - Medlemsfordel: 20% rabatt på utvalde framsyningar. Pris: 235 ,- barn/vaksne
NILA OG DEN STORE REISA
Høsten er her - få oversikt over alle planene - Medlemstilbud: 20% rabatt
Nå slipper minsten å dra til legen - Medlemsfordel: 30% på legebesøk til hele familien
Hjemmelegene er en rask, trygg og enkel tjeneste for å bestille en lege hjem til deg og familien din.
Skaff deg eksklusiv rabatt på populære bestselgere hos mimmis.no - Kjøp for over 999,- og få 300,- i rabatt.
Mimmis.no - Baby og Barneutstyr på nettet
Abonner på premium uteklær 1-6 år fra Helly-Hansen. - Medlemstilbud: 1 måned gratis abonnement. Ingen binding!
Lillepanda tilbyr et skreddersydd abonnement på uteklær som dekker alle behov til en fast lav månedspris.

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale