Hvilken mat er det trygt å gi babyen i utlandet?

Barnemat
Foto: Bare bra barnemat

Når du tar med minstemann på ferietur i utlandet er det noen ting du bør passe ekstra godt på for å unngå sykdom. Det finnes en del matvarer de små bør være forsiktig med, og dette er hva matportalen anbefaler å unngå.

Dette bør du unngå å gi babyen i utlandet

Bløtkokt egg

Det er ikke like streng salmonellakontroll i andre land som vi har i Norge. For å unngå smitte bør du ikke gi babyen bløtkokt egg. Unngå også mat som er tilberedt av rå egg som for eksempel majones eller desserter. Gjennomkokt egg er trygt, det samme er gjennomstekt omelett og speilegg fordi salmonella drepes ved koking og steking.

Upasteurisert melk og meieriprodukter

Små barn har høyere risiko for å bli syke av upasteuriserte melk og meieriprodukter.

Halvstekt eller rått kjøtt

Pass på at kjøtt, kjøttboller og annen farsemat du gir til babyen er godt gjennomstekt.

Les også: Smart barnemat på reisen

Frukt som ikke kan skrelles

Det kan også være lurt å unngå salat, agurk, tomat og bær til de minste hvis du ikke vet hvordan de er blitt håndtert.

Springvann

Dette avhenger selvfølgelig av hvor du reiser på ferie, men det tryggeste er å kjøpe vann fra flaske. Vær obs på isbiter du får ute på cafe eller restaurant. Disse er ofte ikke...

Logg inn med din SPiD-konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale