Hvilken mat er det trygt å gi babyen i utlandet?

Barnemat
Foto: Bare bra barnemat

Når du tar med minstemann på ferietur i utlandet er det noen ting du bør passe ekstra godt på for å unngå sykdom. Det finnes en del matvarer de små bør være forsiktig med, og dette er hva matportalen anbefaler å unngå.

Dette bør du unngå å gi babyen i utlandet

Bløtkokt egg

les også
Bananstaver

Det er ikke like streng salmonellakontroll i andre land som vi har i Norge. For å unngå smitte bør du ikke gi babyen bløtkokt egg. Unngå også mat som er tilberedt av rå egg som for eksempel majones eller desserter. Gjennomkokt egg er trygt, det samme er gjennomstekt omelett og speilegg fordi salmonella drepes ved koking og steking.

Upasteurisert melk og meieriprodukter

Små barn har høyere risiko for å bli syke av upasteuriserte melk og meieriprodukter.

Halvstekt eller rått kjøtt

Pass...

Det er helt gratis å lese videre.

Meld deg inn for å lese resten av artikkelen og få tilgang til mye annet spennede innhold - helt gratis.
  • Tilgang til eksperter
  • Tester av familierelaterte produkter
  • Rabatter

Som medlem får du blant annet eksklusive tilbud som:
Gratis navnelapper til Familieklubbens medlemmer i august! - Gratis navnelapper
Familieklubben spanderer: Gratis navnelapper til dine barn!
En ukeavis for barn og unge. Få opptil 20% rabatt! - Medlemsfordel: Opptil 20% rabatt!
Aftenposten Junior er hele Norges ukeavis for barn og unge som beskriver nyhetsbildet på en måte barn forstår. Det er godt å vite også for barn.

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .