Gresskarsuppe med kokosmelk

Gresskarsuppe. Foto: Bare Bra Barnemat

Oppskrift på gresskarsuppe med ingefær og kokosmelk som kan gis barn over 6 måneder.

Oppskrift fra Bare Bra Barnemat

Du trenger:

1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 gresskar
1 søtpotet
3-4 dl kraft eller vann
2 dl kokosmelk
1 rød chili, hakket
2 ts revet ingefær (eller 1 ts ingefærpulver)
1 ts salt

Slik gjør du:

Skrell og kutt opp gresskar og skjær vekk innmaten. Du kan ta vare på gresskarkjernene, riste dem og ha dem over den ferdige suppen om du ønsker. Kutt løk og hvitløk. Bruk en kjele, ha i litt smør og surr oppkuttet løk og hvitløk. Skrell søtpoteten og skjær i biter. Ha oppkuttet gresskar og søtpotet i kjelen sammen med løk og hvitløk. Ha i ca 4 dl kraft eller vann.

Les også: Dette kan barnet spise før det får tenner

Kok opp under lokk til alt er mørt. Tilsett finhakket chili og ingefær. Bruk en stavmikser til du får en jevn suppe. Tilsett kokosmelk og eventuelt mer vann eller kraft avhengig av hvilken konsistens du ønsker. Til de minste er det fint med en tykk suppe, så ta av litt før du jevner ut.

Smak til med salt og pepper til de voksne.

 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Vis alle tilbudene

Til deg som medlem:

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Du må eller for å se dette tilbudet.

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale