Kommentar: Vil du gå over fremtidige lik?

Vi får heller lide litt for at vi ikke skal lide totalt, mener Christoffer Schjelderup, som har vært hos legen med sønnen og fått unødvendig antibiotika.

Vi har en sønn og jeg merker vi er villig til å strekke oss ganske langt for at han skal ha det bra. For en liten stund tilbake hadde han influensa. Vi hadde vært på sykehus og fått det konstatert. Det er ikke så mye man kan gjøre. Det er et virus. Rammer ofte barn. Det tar en stund før det går helt vekk. Mye hosting. Masse slim. Og det førte også til en del oppkast både på natten og om morgenen og kvelden ... hele tiden kunne det skje.

Stakkars liten


Vi synes jo synd på småen. Han hoster når han sover. Han hoster når han våkner. Han hoster sånn at han våkner. Han griner. Han klager. Har feber og er litt tufs. Og det gjør vondt å se at han vondt.

Feberen går opp igjen, og vi er litt engstelig, så vi ender opp hos legen. Igjen. Denne gangen noen private. Som er litt nærmere der vi bor.

Antibiotika?

les også
Kommentar: Late foreldre og bortskjemte unger

Det samme blir konstatert, men legen er litt mer løsningsorientert. Astmaspray, hostesaften Cosylan (for den reseptfrie er som vi alle vet, uten virkning. Det var første gangen vi fikk med oss dette, men vi nikket fortrolig og fnøs av respetfriheten), og så hev han på litt antibiotika. Ikke fordi det hadde noe spesiell effekt. Men det kunne dempe litt av symptomene. Minimere litt av baksnuen som minsten hadde slitt med.

Kommentar: Jaktet av mammapolitiet

Vi reagerte litt på denne bruken av antibiotika, og legen innrømmet at det var ikke helt etter regelboken, men vi ville jo få slutt på plagen. Stakkers lillemannen vår har hostet i langt over en uke. Vi så jo at han var lei seg. Nok fikk være nok. Vi var villig til å bokstavelig prøve alt!

Hva er greit?

les også
Kommentar: «Er dere sikre på at hun har feber igjen? Kan dere måle en gang til?»

Vi kjørte på med alt utenom Cosylanen. Og det funket. Astmasprayen var spesiell effektiv. Og ikke noe særlig med skadevirkninger. Men da bestefar lege fikk høre om penicilinkur for å dempe symptomer, så ble det murring. Og min egen murring ble om til tviling. Vi avsluttet kuren før den var satt skikkelig i...

Det er helt gratis å lese videre.

Meld deg inn for å lese resten av artikkelen og få tilgang til mye annet spennede innhold - helt gratis.
  • Tilgang til eksperter
  • Tester av familierelaterte produkter
  • Rabatter

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .