Varsler omkamp om pappaperm

VIL HA OMKAMP: – KrF har vært for pappaperm, men å la staten styre hele permisjonen har vi vært imot, sier fungerende leder i KrF, Olaug Bollestad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

KrF har merket seg det gryende opprøret mot dagens tredelte foreldrepermisjon i Høyre og vil få dem med seg på å fjerne ordningen.

Fungerende partileder Olaug Bollestad sier at hun tror foreldrepermisjon kommer til å bli et hett tema på KrFs landsmøte i Stavanger til helgen, der hun for øvrig selv går tilbake til rollen som nestleder.

Høyre vedtok tidligere i år i sitt prinsipprogram at de på sikt vil ha full valgfrihet for foreldrene når det gjelder foreldrepermisjon. Bollestad mener også å se et voksende opprør mot pappakvoten ute i det norske folk.

les også
Ikke bruk skvut-skvut i Jesus-fjøset!

– Dette er jo en sak KrF var alene om å stemme mot i sin tid, og som vi nå ser er gryende opprør mot ute i landet fordi folk føler seg styrt når det gjelder hvordan familiene skal prioritere, sier Bollestad.

– KrF har vært for pappaperm, men å la staten styre hele permisjonen har vi vært imot. Det tror jeg kommer til å bli en spennende debatt på landsmøtet, sier hun.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .