Therese (39) tegner livet som trebarnsmor

Intet nytt fra hjemmefronten
HVERDAGSSTREK: Therese G. Eide tegner livet som småbarnsforelder. Illustrasjon/foto: privat

Therese G. Eide henger ut seg selv i foreldrerollen – til stor glede for andre småbarnsforeldre.

Helt siden ungdomstiden har Therese G. Eide (39) fra Bergen tegnet situasjoner fra eget liv. Men da hun fikk tre barn på to år var det plutselig helt nye situasjoner som presset seg frem i illustrasjonene hennes. Med en femåring og tvillinger på snart fire er det nok av opplevelser å formidle gjennom tegnebloggen «Intet nytt fra hjemmefronten».

I fjor, for eksempel, fikk alle vannkopper på likt – inkludert mamma selv. Da var det fint å kunne bearbeide det på en humoristisk måte, forteller Eide.

Les også: Norsk pappaperm går verden rundt

Hverdagsstress, jentelego, hipsterbarn, middelklasseforeldreutfordringer og mammapoliti blir satt under lupen. I kommentarfeltene hviner leserne av fryd og gjenkjennelse. Eide tror det treffer så godt fordi mye av det man opplever som forelder er så universelt. Særlig for de som får barn i såpass voksen alder at livet blir veldig forandret.
– Når du blir forelder som 34-åring har du rukket å ha veldig mye voksenliv uten barn, så du har noe å sammenligne med. Du er blitt gammel nok til å merke at du går inn i en ny rolle. For meg var det uvant og derfor litt spennende å analysere og kommentere. Folk ser på deg på en annen måte, og du får et annet sett med forventninger til deg, sier hun.

Tegneserie fra mors perspektiv

Therese, som til daglig jobber som frilansoversetter, har laget 150-200 tegninger siden 2014 som hun deler på Instagram, Facebook og på bloggen. Hun inspireres av tegneserier som American Elf, Crappy Pictures og Maren Uthaugs Ting jeg gjorde. Tidligere laget hun tegneserien Victoria i Aftenposten og Tommy og Tigern.

– I mange tegneserier har man gjerne sett familielivet fra barnas eller fars vinkel, så jeg har savnet litt serier fra mors perspektiv. Jeg har alltid likt Tommy og Tigern, og som forelder merker jeg at jeg sympatiserer stadig mer med Tommys foreldre. 

Humor er en fin måte å behandle overveldende situasjoner og sette ting i perspektiv på, mener Eide. 
– På nettet skaper det et positivt fellesskap, man kan le av de samme tingene. Jeg ler stort sett av meg selv, altså henger ut meg selv i foreldrerollen, det er ikke meningen å henge ut verken ungene mine eller folk generelt. 

Les også: Å gå fra to til tre barn var en smal sak. I begynnelsen.

Barna til Eide vet at de blir tegnet, men mamma frykter ingen hevnblogg i fremtiden. 
– Jeg blir veldig glad hvis de har lyst å begynne å tegne, og det er veldig kjekt hvis de vil lage en blogg om noen år. Unger er nå unger, og de reagerer på mye av det samme, de er like rare og morsomme og frustrerende nesten uansett. Og foreløpig er de heldigvis ikke spesielt nettkyndige, humrer hun.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .