Søvn: - En uthvilt familie er en glad familie

Frank og Lena Yri Engelsen
SOVEKLAR: Frank (2) og mamma Lena Yri Engelsen har faste rutiner for leggetid. Foto: Erlend Dalhaug Daae/VG

Overgangen fra ferie til hverdag kan være tung når det gjelder å finne tilbake til en vanlig døgnrytme. Ekspertene anbefaler å tilpasse seg hverdagsrutinene en uke før hverdagslivet starter.

Det er leggetid hos familien Engelsen/Owen på Etterstad i Oslo. Ferien er over, og hverdagen står på trappen. Minstemann, Frank (2), ser ikke ut som om han har tenkt seg i seng. Han breakdanser, viser fram assorterte kosedyr og fekter med en knallrosa cricket-kølle.

- Frank sover så godt, så han har alltid godt humør. Er man uthvilt, så er man som regel glad, smiler Lena Yri Engelsen (42).

Men selv om han virker full av futt, har mor sett ørsmå tegn til trøtthet, et stirrende blikk, en klem. Han er i rute. Frank får på seg en Løvenes konge-pyjamas og får servert rødbete-biola og grøt av pappa Michael. Dut-dut, sier Frank og peker mot benken.

Nei, ikke iPad nå, sier mamma Lena og gir ham en bok om gårdsdyr. Han virker fornøyd, løfter på klaffer, peker og pludrer.

- Å ha en plan og være konsekvent er det viktigste når det gjelder å få barn til å sove. Jeg kan også gjøre feil, jeg er ingen søvn-ekspert. Men jeg er en søvntrener med erfaring, som er veldig interessert i temaet, og jeg...

Logg inn med din SpID konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale