Slik barnesikrer du mobilen

Barnesikring av telefonen
Foto: Shutterstock/Scanpix

Følg med på barnas aktiviteter på mobil og nettbrett, råder ekspert. Den gode nyheten er at det er enklere enn du kanskje tror.

Hele 81 prosent av norske 9-11-åringer har tilgang på smarttelefon, ifølge Medietilsynet. Deres barn- og medier-undersøkelse viser at mens mobilen er det verktøyet barn og unge bruker mest, er det mobilbruken foreldrene selv sier de snakker minst med barna om.

– Uansett om de har egen telefon eller bruker din telefon til å spille med, så er det noen ting du kan gjøre for å gjøre telefonen tryggere for barna, forteller Finn Jarle Kvalheim, mobiljournalist i Tek.no.

Les også: Sprik om mobilregler i skolen

Eget «barnehjørne»
– Noen telefoner har egen «barnehjørne»-løsning, og det går også an å laste det ned som app. Da gir man tilgang til et visst utvalg apper man vurderer som trygge, mens de andre funksjonene på telefonen er låst med passord, sier Kvalheim.

Det kan være en god løsning om barna dine låner telefonen din til å spille med, men samtidig unngå at de ringer, bruker nettet eller går inn i nettbanken. En annen mulighet er å lage en egen brukerkonto til barnet. Iphone og...

Logg inn med din SPiD-konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale