Prinsesse Madeleine debuterer som barnebokforfatter

FORFATTER: Prinsesse Madeleine debuterer som barnebokforfatter. Foto: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se

Boken «Stella og hemmeligheten» handler om barns rettigheter, og er prinsessens forfatterdebut.

Boken «Stella og hemmeligheten» handler om integritet, selvfølelse og trygghet, og retter seg mot barn i barneskolealder og deres foreldre, skriver det svenske hoffet på sin hjemmeside. 

Prinsesse Madeleine følger dermed i prinsesse Märtha Louises forfatter-fotspor, men i motsetning til den norske prinsessen vil hun ikke selv tjene penger på boken. 

FLOTT: Kongehusekspert Kjell Arne Totland er positiv til den svenske prinsessen Madeleine sitt barnebokprosjekt. Foto: Jan Petter Lynau/ VG
– Hun gjør som Märtha Louise og skriver bok, men mens Märtha Louise skrev bok til inntekt for seg selv, går inntektene fra Madeleine sin bok til World Childhood Foundation, som hun selv jobber for. Märtha Louise startet eget firma for å tjene penger på sin egen næringsvirksomhet, det gjør ikke Madeleine, forteller TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til VG. 

Prinsesse Madeleine, eller Madeleine Bernadotte, som er navnet som står på bokens omslag, jobber i dag sammen med sin mor, dronning Silvia, for World Childhood Foundation. Barneboken prinsessen nå har skrevet handler om tema hun har blitt svært opptatt av gjennom arbeidet i organisasjonen. Målet med boken er at den skal gi barn styrke og trygghet til å stå opp for seg selv, og til å si fra når de opplever ting som ikke føles riktig. 

les også
Dette pakker kjendismammaene i reisebagen

– Det er et flott initiativ fra Madeleine. Denne boken er blant annet skrevet sammen med en av Madeleines venninner, prinsessen låner altså ut sitt navn for å skape blest rundt denne boken, sier Totland.

– Hun har vært veldig flink til å skape oppmerksomhet rundt World Childhood Foundation tidigere også, ved blant annet å selge armbånd som skaffer penger til organisasjonen, legger Totland til. 

Åpenhet om vanskelige tema

– I flere år har vi gledet oss til at boken vår, «Stella og hemmeligheten», skulle bli en realitet. Vi håper at boken kan bidra til samtaler mellom barn og voksne om vanskelige tema som grensesetting barns rettigheter og hvordan man håndterer slike situasjoner, sier prinsesse Madeleine via slottets hjemmesider.

Totland sier boken går rett inn i materien Childhood jobber med. 

– Emnene som tas opp, det er viktig for både henne og Childhood. Seksuelle misbruk av barn er noe av det organisasjonen jobber med, og hjertesaker for både Madeleine og Silvia. 

Ikke alene

Hverken Madeleine Bernadotte eller prinsesse Märtha Louise er de første kongelige som skriver bøker. 

– Prinsesse Kate i England har ikke skrevet bok selv, men både hun og prins William har skrevet forord i bøker med tema som engasjerer dem.

Les også: Grøsser ble årets barnebok

TREBARNSMOR: Prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O´Neill har tre barn sammen. Her er de med sin yngste datter Adrienne, som ble født i mars 2018. Foto: Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

 

 

Samarbeid

Prinsessen har med seg Karini Gustafson- Teixeira og Marie Oskarsson som medforfattere. Det skal imidlertid være Madeleine som står bak ideen til boken. 

– Prinsessen har båret på denne ideen i mange år, og når man får barn selv blir man vel kanskje enda mer opptatt av å hvor viktig det er å snakke med barn, sier informasjonssjef ved slottet, Margareta Thorgren, til Expressen. 

Les også: Maja Lunde- bok blir Norge første barnefilm fra andre verdenskrig

Boken er skrevet for svenske barn, og er planlagt utgikk i begynnelsen av juni. Det er enda ikke kjent om boken også vil gis ut i Norge. 

 

 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .