Norsk familieøkonomi: – Dette er den beste barneforsikringen

Foto: Monkey Business Images / Shutterstock / NTB scanpix

Forvirret i jungelen av barneforsikringer? Norsk Familieøkonomi har vurdert ni ulike forsikringer, to har fått terningkast seks.

Har du forsikret barna dine?

Barneforsikring er viktig å ha på plass i tilfelle barnet utsettes for sykdom eller skade, men det kan være vanskelig å finne ut av hvilke forsikringer som er best.

Uavhengig kåring

Den uavhengige organisasjon Norsk Familieøkonomi har vurdert ni ulike barneforsikringer, og kåret de to beste. 

les også
Slik lærer du barna om økonomi og sparing

– To av barneforsikringene i årets test får toppkarakter, fordi begge inkluderer gode dekninger på de viktigste punktene og representerer alternativer fra to ulike prisklasser, sier seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi Eva Sørmo ifølge en pressemelding.

If er en av vinnerne. Forsikringen fra Danica/Codan får også terningkast seks, og er et billigere alternativ.

– Barneforsikringen fra If er kåret til årets vinner fordi den er unik sammenlignet med konkurrentene, sier Sørmo.

Hun forteller at forsikringen inneholder en rekke tilleggsdekninger:

– If er luksusvarianten for foreldre som kun ønsker det beste for sine barn. Danica får også toppscore. Sekseren deres er grunnet i at barneforsikringen fra Danica er et rimeligere alternativ som også gir gode dekninger på de viktigste områdene, legger Sørmo til. 

Les også: Foreldre feiler på barnesikkerhet i bil: – Kan føre til død eller varige mén

Testen viser at det kun er små variasjoner mellom tilbyderne, og mange gode alternativ å velge mellom. 

Frende, Sparebank 1 og Tryg får terningkast fem, mens Gjensidige og DNB får terningkast fire.

Til barnet eller foreldrene?

– Noen prioriterer utbetalinger som kommer barnet til gode, mens andre velger å sikre foreldrenes økonomi dersom barnet rammes av sykdom eller utsettes for en ulykke, sier Sørmo.

Norsk familieøkonomi har gjennomført tester at barneforsikringer siden 2012, og mener forsikringene har blitt bedre siden den gang. 

les også
Smarte sparetips for familier

– Vi ser en tydelig forbedring fra i fjor da vi avdekket at flere av selskapene reserverte seg mot psykiske lidelser. Årets test viser at samtlige barneforsikringer nå inkluderer dekning for psykiske lidelser. Det gir økt trygghet både for foreldre og barn. 

Les også: Smarte sparetips for familier

Det viktigste når du velger forsikring er å sørge for at barnet har sikret sin økonomiske fremtid til tross for eventuell skade eller sykdom. Organisasjonen har derfor rangert forsikringene som kan gi unge uføre de samme mulighetene som friske barn høyest. 

Uførekapital en viktig trygghet

les også
Barneoppdragelse: 15 tips om grensesetting

– Dersom barnet blir ufør i ung alder vil inntektsgrunnlaget tilsvare omtrent det samme som en minstepensjonist i dag. For mange unge uføre er det derfor vanskelig å få innvilget boliglån, og å betjene boliglånet frem i tid. Uførekapitalen er en god trygghet som blant annet kan gi barnet mulighet til å kjøpe seg inn på boligmarkedet i voksen alder til tross for uføregrad. Uførepensjonen på sin side gir barnet litt mer å rutte med i tillegg til uføretrygd fra Nav, og kan bidra til man har mulighet til å betjene et eventuelt boliglån, sier Sørmo.

Les også: Lær barna om økonomi og sparing

Ulik prioritering blant forsikringsselskapene gjør at direkte sammenligning er utfordrende, Sørmo understreker også at foreldrene selv må avgjøre hvilke dekninger de ønsker å prioritere, og hvilket prisnivå de vil legge seg på. 

les også
Aldersgrenser på spill ignoreres: – Mange foreldre er naive

– I årets test presenterer vi en gjennomgang både av hvilke erstatninger og stønader foreldre og barn kan ha rett til dersom sykdom eller ulykke rammer barnet. Vi har sammenfattet informasjon om både offentlige stønader som utbetales av Nav, og hvilke erstatninger de ulike barneforsikringene gir rett til. På den måten kan foreldre enkelt få en oversikt over hva de kan forvente av sin barneforsikring, sier Sørmo i pressemeldingen. 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .