Dette pakker kjendismammaene i reisebagen

SMÅBARNSMØDRE: Julianne Nygård, Marianne Jemtegård og Mariann Thomassen. Foto: Scanpix

Smukker, våtservietter og ekstra skift til mor om man blir dekket med oppkast. De tre kjendismødrene Mariann Thomassen, Marianne Jemtegård og Julianne Nygård har stappfulle reisebager til de minste, klare for enhver nødssituasjon.

Julianne «Pilotfrue» Nygård og ektemannen Ulrik Nygård bruker mye tid i båten når de har sommerferie, og er opptatt av å beskytte sønnen Severin (1) mot solen. 

MOR OG SØNN: Julianne Nygård og sønnen Severin. Foto: VG

– I Severins reisebag denne sommeren pakker vi Solfaktor 50, badebleier, badetøy, badeleker, solbriller, mange gode sommersmoothier som er fine å ha på farten, behagelige sommerklær, kosedresser til kjølige kvelder på båten og iPaden hans til grå dager som en ekstra hjelp for mamma og pappa når ingenting annet funker. 

Nødproviant

TV-profil og DJ Marianne Jemtegårds datter Julia er snart ett år gammel, og kofferten til Julia er stappfull når den lille familien skal ut på tur. 

– I sommer pakker jeg stelleveske og koffert alt for full med alt mulig stæsj for babyreise både i inn- og utland.

Marianne og datteren er for tiden på i Geiranger sammen med Jemtegårds familie, og når de er på vestlandet er det varme klær som gjelder.

– Til denne turen har jeg pakket mye lett sommerull som passer både til kalde og varme dager, solhatt, lue til kveldsturer, vindtett dress, krabbetights og egentlig en garderobe som passer både sommer og vinter – du vet jo ikke hva slags vær den norske sommeren byr på.

Annonse
Til deg som medlem:
Vis alle tilbudene

Du må eller for å se dette tilbudet.

Når familien er på biltur er våtservietter noe av det aller viktigste.

les også
Refleks kan redde liv, men bruken er på vei ned

– Jeg har våtservietter i alle mulige vesker, det brukes til absolutt alt – hele tiden, små maiskroker i ziplock-poser til å roe ned plutselige gråteanfall, rangle som kan festet i bilstol-beltet, alt annet kastes veggimellom og forsvinner, myk sommerpysj som er behagelig å reise i og som har korte armer og ben, og masse vann og morsmelk på flasker i tilfelle det blir varmt i bilen.

Om noen uker skal familien besøke Julias oldefar i Portugal, da er det andre ting som blir stappet ned i reisebagen. 

– Da har vi med en sammenleggbar turvogn som kan sjekkes inn som håndbagasje og dermed brukes på flyplassen, det er en lifesaver! Vi har med en UV-dress og lue, masse badebleier, solfaktor og små skviseposer med mat til fly- og bilreise. Og ikke minst så har jeg lastet ned masse lydbøker og podkasts som jeg kan ha på handsfree headset – bok eller, enda verre, ørepropper med ledning kan jeg bare glemme, de røskes ut, stappes i barnemunn og kastes veggimellom, de også.

Skift til mamma

DJ Mariann Thomassen og samboer Jan Kristian Kielland Åsmyhr har for tiden sommerferie med lille Maja Rose, og nyter sommeren hjemme i Oslo. Reisebagen er likevel alltid klar i tilfelle familien reiser på tur. 

– Vi har alltid med solkrem med faktor 50, et piknik-teppe, solhatt, våtservietter, rare baby-bøker, mais-ostepop, vann, bleier og solbriller, forteller Mariann til VG. 

I og med at våtservietter kan gi bleieutslett har de også med seg tørre kluter, frukt som kiwi og eple, ekstra skift med klær, gjerne noen fargerike tightst. Mariann passer også alltid på å ha med seg ekstra skift til seg selv, i tilfelle Maja Rose blir syk og kaster opp på henne eller lignende. Puslespill med dyrelyder, som er Maja Rose sin favorittleke, er også med i bagen, Sovesauen Evan, smekker og til og med hjemmelaget middagsmat på glass i tilfelle datteren blir sulten. 

Da er det bare å pakke bagen og gjøre seg klare til sommerutflukten. 

 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .