Bygger bro mellom fosterforeldre og foreldre

Fosterforeldre
SAMARBEID: Fostermor Berit Ulriksborg og mor Ann Carin Vean jobber tett sammen om omsorgen for "Kim". Foto: Rigmor Sjaastad Hagen/VG

Alt ble svart for Ann Carin Vean da hun ble fratatt barna. Men i møte med fosterforeldrene opplevde hun inkludering og samarbeid.

KRISTIANSUND: – Noen sier at jeg ikke har kjempet nok. Jeg har fått høre at jeg ikke er glad nok i barna mine. Men jeg ser at gutten min har utviklet seg positivt etter at han kom til Berit og Kenneth. Det er det viktigste. At han har det bra, sier Ann Carin Vean (35).

For tre og et halvt år siden ble Ann Carin fratatt omsorgen for sønnen (nå 11), som vi kaller Kim i artikkelen, og datteren (nå 8). Kim flyttet til ekteparet Berit Ulriksborg (49) og Kenneth Eriksen (50) i Kristiansund, hvor vi møter paret sammen med Ann Carin. Tonen er spøkefullt ertende mellom mor og fosterforeldre. Kaffen går ned på høykant, og Berit kommer med noen gode historier om Kim.

Tro på egen familie

Et godt forhold mellom biologisk mor og fosterforeldre er ingen selvfølge. Ann Carin, Berit og Kenneth har villet det annerledes.

– Vi er klar over at vi har barna til låns. Ingen kan ta fra dem mamma og pappa. Men vi har felles barn og et felles mål om at Kim skal ha en god barndom og en god utvikling. Da er...

Logg inn med din SPiD-konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

Chat med en jordmor nå, gratis
Jordmor
Gravid, eller nybakt mamma?
Det er naturlig å ha mange spørsmål
Annonsørinnhold

For å starte chat må du enten eller bli medlem gratis.