Barneoppdragelse: 15 tips om grensesetting

KAOS PÅ HJEMMEBANE? Konstruktiv grensesetting er nøkkelen til et mer harmonisk familieliv. I denne artikkelen får du tipsene du kanskje trenger. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Det høres så lett ut, men er vanskelig i praksis – og er noe av det viktigste du gjør for barna dine. Les ekspertenes beste råd for å unngå at det sklir ut.

– Det er mange som reagerer på ordet grensesetting fordi det høres så kaldt og strengt ut, begynner May Britt Drugli, professor ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, psykisk helse og barnevern (RKBU) Midt-Norge.

Ikke desto mindre er grensesetting for barna helt avgjørende for hvordan dere har det i familien i hverdagen, og ikke minst for barnas utvikling fremover. Derfor er det essensielt at foreldre får til dette i hverdagen på en mest mulig konstruktiv måte.  

Les også: Hva er emosjonstrening?

May Britt Drugli, professor ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, psykisk helse og barnevern, Midt-Norge. Foto: Privat

Hjelp til følelsesregulering
– Hvorvidt grensesetting fungerer godt eller ikke for barn, handler i stor grad om hvor mye tid vi bruker på det, hvordan den blir gjennomført og ikke minst hva det blir satt grenser for, fortsetter Drugli.

Samspillet mellom foreldre og barn må det meste av tiden...

Logg inn med din SpID konto for å lese resten


Ikke medlem?

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Logg inn
for å lese hele
artikkelen

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale