Blogg: Småbarnsforeldre som ligger rundt

Superpapsen
Foto: Erlend Dalhaug Daae/VG

Det foregår utvilsomt mye rart innenfor veggene i norske hjem. Og i et hus okkupert av små barn foregår kanskje noe av det rareste.

Ole Morten Knudsen blogger for VG Familieklubben og på Superpapsen.

Flere av mine venner forteller meg at de hver natt ligger rundt. Men nei, jeg snakker ikke om noen slags form for romantiske sidesprang. Heller mer det omvendte.

Superpapsen
Barn er utvilsomt en glede, men de skaper også noen utfordringer for søvnrytmen. Foto: Ole Morten Knudsen

Over tid har jeg nemlig innsett at de fleste av mine vennepar slutter å sove i samme seng i det de får barn. Jeg har litt vanskelig for å forstå helt hvorfor, så vidt jeg kan se bør det være mer enn nok plass til både to voksne og en baby i en normal dobbeltseng fra IKEA. Men jeg har slått meg til ro med at jeg kanskje sover litt tyngre enn de fleste av mine venner, og er mer glad i nærhet med mammaen enn det jeg er av uavbrutt søvn.

les også
Blogg: Kjærlig gjenbruk

Men mens jeg sover rolig om natten med mammaen ved min side bedriver mine venner noen sengesprang som umulig kan gi mye søvn. Det er snakk om en sengekabal som neppe kan være til gode for hverken voksne eller barn.

Les også: En uthvilt familie er en glad familie

Joda, de legger seg til ro i hver sin seng. Som oftest mammaen med baby på soverommet, mens pappaen er forvist til en midlertidig sprinkelseng på et halvinnredet barnerom, eller en sovesofa i et kott. Men så våkner det noe eldre barnet som de har fra før og vil ligge med mammaen og babyen. Det er da mammaen står opp og kaster pappaen ut fra kottet hvor han sover søtt for at han skal sove med eldstemann, så ikke babyen vekker alle alt for tidlig. Pappaen på sin side tenker derimot det beste er å legge seg i eldstemann sin seng. Det viser seg nemlig at 4-5-åringer sparker rimelig hardt i søvne.

Annonse
Til deg som medlem:
Vis alle tilbudene

Du må eller for å se dette tilbudet.

Eldstemann, på sin side, vil ikke ha noe av at pappaen ligger i dennes seng, så pappaen blir igjen forvist og slenger seg halvkomatøs ned på sofaen i stua med et teppe slengt over seg. Eneste aberet er at der ligger kanskje mammaen allerede siden sprinkelsenga er altfor smal for både mamma og baby. Pappaen ender opp på en madrass på gulvet om han er heldig nok til i det hele tatt å ha såpass.

Superpapsen
"Sove? Det kan du gjøre når jeg flytter hjemmefra!" Foto: Ole Morten Knudsen

Jeg er ikke det minste overrasket over at småbarnsforeldre klager over søvnmangel med en slik sengekabal hver eneste natt. Flere vennepar sier det er en evig spenning knyttet til hvem som våkner i hvilken seng hver morgen.

Som sagt sover jeg selv hver natt med mammaen i vår egen seng. Og jeg ser absolutt ingen grunn til å slutte med det. Selv om vi av og til våkner med flere barn i senga enn da vi la oss til å sove. Men vi har jo tross alt skapt tre barn sammen, så noe godt må det ha kommet ut av det å ligge ved siden av hverandre hver natt.

Se mer fra Superpapsen på hans Facebookside, Instagram og Snapchat.

Les også: Blir man lykkeligere av å ha barn?

.

 

 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .