Blogg: Når verden venter på at du skal føde

TRILLINGER: Agnes, Iben og Filip rett etter fødselen. Foto: Privat.

Nesten 300 000 fulgte svangerskapet hennes på Instagram, og hun la ut bilde av trillingene kun timer etter fødselen: «En hel verden måtte få et livstegn», skriver Maria Jørstad.

FIREBARNSMOR: Maria Nordø Jørstad er mamma til barna Mikael, Agnes, Iben og Filip. Foto: Privat
Maria Nordø Jørstad er nå firebarnsmor og står bak Instagram-kontoen Triplets of Copenhagen, som har nesten 300.000 følgere. Hun har tidligere skrevet om hvilke tanker som gikk gjennom hodet hennes da hun fikk vite at hun ventet trillinger. 

 

les også
Blogg: En gamlispappas dilemma

Da jeg opprettet Instagram-kontoen @triplets_of_copenhagen var det først og fremst for å ha et sted å dokumentere «reisen» som lå foran oss som vordende trillingforeldre. Siden vi hadde flyttet fra Oslo til København et halvt år i forveien, tenkte jeg at dette var en fin måte for familie og venner å kunne følge med på alt som skjedde.

Grunnen til at jeg valgte å skrive på engelsk, var for å komme i kontakt med det internasjonale trillingforeldre-miljøet, og dermed få litt «inside information» om alt som ventet oss. 

Nådeløst ærlig

Allerede fra dag én bestemte jeg meg for å formidle hverdagen så ærlig og hudløst jeg kunne, slik at jeg virkelig kunne gi et reelt innblikk inn i den livsomveltningen det er å få trillinger.

Jeg la ut ukentlige bilder av den stadig voksende magen min, fortalte om alle forberedelsene, plagene og kontrollene vi var på, og delte tanker og forventninger til alt som skjedde og skulle skje. Og antall følgere økte jevnt og trutt med noen titalls personer om dagen. 

Magen fascinerte

Da jeg var 33 uker på vei, bestemte vi oss for å legge ut en videosnutt der jeg viste magen min, for å gi et bedre inntrykk av hvor stor den faktisk var. Og dagen etterpå merket jeg plutselig at jeg massevis av nederlandske følgere.

Videoen hadde havnet på et par nettsider i Nederland, og jeg synes det var helt crazy da jeg plutselig gikk fra 2000 til 4000 følgere på en dag.

Little did I know ... 

les også
Blogg: "Mammaer burde være mye bedre på å være smart-late"

Les også: Marias (36) trilling-mage går viralt

Et par dager senere la jeg ut en collage med gravidmage-bilder fra uke 13 til uke 35, og da tok det virkelig av. Videoen og bildet gikk viralt, og i løpet av uken fikk jeg 200.000 nye følgere fra hele verden. 

Det var en surrealistisk følelse hver gang jeg sjekket Instagram om morgenen og hadde fått titusenvis av nye følgere i løpet av natten. Jeg hadde rett og slett fått flere følgere enn innbyggertallet i Norges tredje største by – og min fødeby – Trondheim.

Internasjonal oppmerksomhet

Eksplosjonen i antall følgere var én ting, men samtidig fikk jeg også masser av henvendelser fra medier rundt om i verden, som ville vite mer om hvordan det var å gå gravid med trillinger, og hvorfor jeg valgte å dele bilder av den avkledde magen.

Antall mediehenvendelser nådde sitt høydepunkt dagen før jeg skulle ha mitt planlagte keisersnitt, og jeg husker jeg satt og svarte på e-poster på telefonen i taxien på vei til sykehuset der jeg skulle innlegges kvelden før fødselen.

les også
Blogg: La barna ordne opp selv

Det var store aktører som The Sun i England og Bild i Tyskland, og jeg følte dette var for morsomt til å si nei til. Man får nesten litt adrenalinrush i en sånn situasjon når det blir så mye uventet oppstuss, lille meg fra Norge som aldri hadde hatt noe ønske om å synes.

Jeg tenkte mest på hvor gøy det vil være for barna og se på i fremtiden, med et album fylt av artikler fra alt fra New Zealand Herald og Daily Mail til Huffington Post og Cosmopolitan.

Alle de nye følgerne hadde de virkelig kommet til på et perfekt tidspunkt – de kunne følge med på den aller siste nedtellingen til fødselen, og da jeg ble rullet inn på operasjonssalen tidlig om morgenen 12. september, følte jeg at en hel verden holdt pusten.

Resten av dagen var en helt fantastisk og uforglemmelig opplevelse, hvor jeg endelig fikk holde alle tre babyene for første gang, og jeg kunne senke skuldrene og innse at alt faktisk hadde gått bra.

les også
Blogg: La barna ta risiko

Les også: «Triplets of Copenhagen»-mamma: – Det var unntakstilstand

Babyene var i kjempefin form og trengte nesten ikke ekstra hjelp, bortsett fra sonde for å få i seg nok næring. Ingen kuvøse, ingen skumle apparater som lagde skumle lyder.

Det var nesten sånn at vi svevde på skyer da vi gikk til sengs sent om kvelden før vi (det vil si Anders, siden jeg fremdeles ikke kunne stå oppreist etter keisersnittet) skulle opp noen timer senere for å gi første nattmåltid gjennom sonde. 

Publiserte bilde fødselsdagen

les også
Blogg: Min jul eller din jul?

Det var bare én ting vi måtte gjøre først. En hel verden måtte få et livstegn. Jeg følte på en måte at jeg skyldte dem det, etter all den positive oppmerksomheten jeg hadde fått den siste tiden.

TÅRER: Da Maria fikk trillingene sine i armene kom tårene. Foto: Privat.
Og jeg ville at bildet skulle publiseres på selve fødselsdagen. Så vi satte oss ned sammen og gjorde en siste kraftanstrengelse den dagen, og bare noen minutter før midnatt publiserte vi en post på Instagram med bilder av babyene. Teksten lød som følger: 

At 08.55, 08.56 and 08.57 today we welcomed our beautiful babies to the world. (Tre hjerteøyne-smileys) 

Iben – 1950 g, 48 cm (rosa hjerte emoji)
Filip – 2070 g, 48 cm (blått hjerte emoji)
Agnes – 2335 g, 47 cm (rosa hjerte emoji)

Everything went really well, and we are so happy and relieved.

Til dags dato er dette mitt mest likte bilde, med 94.125 likes og 5614 kommentarer. 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale

For å fortsette må du først eller .