Blogg: Er det verdt det?

Marie Lunde. Foto: Privat

Når fraglene i baksetet skriker av full hals, mens vår blogger gisper etter luft i en blanding av bæsjelukt, svette, stresshormoner og søt morsmelk, hender det hun begynner å lure.

Marie Lunde blogger for VG Familieklubben og på Miss Lunde

«Han hadde kolikk og skrek sammenhengende i ni måneder», sier den rødhårede. Jeg sitter på bussen, på en av disse klappsetene i midtgangen som stort sett slites av søvnige barnevognførere. På min høyre side sitter to damer på min egen alder. Kollegaer, kanskje.

«Å, det må ha vært kjempetøft, men det var jo verdt det med tanke på at du har en skikkelig fining nå», svarer den mørke. «Ja, det var jo verdt det», kommer det litt fraværende fra den rødhårede.

Hvorfor må alle vanskelige følelser som omhandler egne barn avsluttes med at det er verdt det? Er det fordi det av og til nettopp føles som det ikke er verdt det, at vi må overbevise oss selv og andre om at det faktisk er det?

Kommentar: Jeg drømmer om en hvit løgn

For noen uker siden måtte Ola reise en kort tur til Trondheim med jobben. Én overnatting, den første siden minstemann kom. Min første tanke var at for å overleve ettermiddagen med to barn uten å slite ut iPaden...

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale