Slik blir du en god partner på fødestua

Far på fødestua
Foto: Shutterstock/Scanpix

Hva skal du som far eller partner gjøre – og hva skal du absolutt ikke gjøre? – Jeg hadde med klassisk musikk. Men kona ville ikke føde til Mozart, sier firebarnsfar og fødselslege Thorbjørn Brook Steen.

– Den viktigste jobben til partneren på fødestua er å være en del av heiagjengen. Hente sportsdrikk, gi støtte til den fødende og delta når det aller største i livet skal skje, konstaterer Thorbjørn Brook Steen (42), overlege i fødselsmedisin og far til fire jenter.

Far eller medmor

For 30-40 år siden var det ikke vanlig at den vordende far var til stede under fødsel. Gradvis skjedde et skifte fra at han ble invitert inn til at det i dag er forventet at partner er en aktiv og støttende part på fødestua. Thorbjørn Brook Steen har jobbet som fødselslege ved Oslo Universitetssykehus i 14 år, og kommer over nyttår med svangerskapsboka «Nytt liv» på Kagge forlag.

– I boka har jeg med et eget kapittel om partner. Jeg bruker konsekvent begrepet partner, ikke far. Vi er i en verden hvor det er mange fødestuer med to mødre. Også på helsekortet står det medmor. Disse er likestilt, sier Brook Steen.

Thorbjørn Brook Steen. Foto: privat
...

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale