Smart barnemat på reisen

Barnemat på reisen
Foto: Bare Bra Barnemat
Mat-tipsene du trenger til reiser med småbarn.

Stine Svarthe og Veronika Bjørnstad fra Bare Bra Barnemat skriver for VG Familieklubben om barn og ernæring.

Det er mye å tenke på når man skal på ferie med små barn. Hva bør du passe på når du vil gi hjemmelaget barnemat på ferie? Hva slags mat kan du ta med på reisen?

Flere tips: Hva bør du unngå å gi babyen i utlandet, og hvilke matvarer er trygge å gi?  

Du kan ta med deg barnemat i stellebagen, men du må være forberedt på å smake på maten om du blir stoppet i sikkerhetskontrollen på flyplassen. Gir du morsmelkerstatning i tillegg til maten, kan du ha med deg termos med varmt vann i stellebagen. Her er noen enkle tips til mat som holder seg bra under reisen og som er enkel å spise. Tilpass maten etter barnets alder.

Tips til de aller minste

•             En hel avokado. Del den i to før dere reiser og skrap avokadoen med en skje og gi babyen. Enkelt og greit.

Photo 21.07.13 13 10 55.jpg

Avokado til barn
Foto: Bare Bra Barnemat

•             Banan kan gis på samme måte som avokado. Ta med en skje og skrap av litt og litt banan og gi babyen.

•             Hjemmelaget barnemat på glass. Ta opp frossent glass om morgenen, så holder barnematen seg kald frem til du skal servere den på flyet.

Den første barnematen: Dette må du huske når barnet ditt begynner med fast føde

Mat som passer fra ca. 8 måneder.

•             Havrelapper med avokado og banan

•             Cashewkuler

•             Bananstaver

File_000 (1).jpeg

Bananstaver for barn
Foto: Bare Bra Barnemat

•             Frysetørket bær og frukt, perfekt småsnacks - Inneholder ikke sukker annet enn naturlig sukker fra frukten og holder seg godt hele ferien. Du kan frysetørke det meste om du har din egen maskin, eller du kan kjøpe pakker med bringebær, jordbær, bjørnebær hos helsekost.

•             Brødpakke. Til flyreisen kan du smøre med en ekstra god sandwich med godt brød, smør, avocado, nøttepålegg (cashewkulepålegg), leverpostei, gulost eller egg. Velg favorittpålegget, det er ekstra godt med matpakke på tur.

•             Matmuffins

•             Rosiner og naturelle nøtter (Ha i bakhodet at barn under 3 år bør ha et begrenset inntak av rosiner. Hele nøtter bør ikke gis til barn under 3 år på grunn av kvelningsfare. Vær obs på at det kanskje ikke er lov å ha med nøtter på fly, les reglene til flyselskapet.)

•             Boks med bær og frukt

•             Gulrotstaver eller andre grønnsaker

•             Ta med en pakke havregryn i kofferten, så har du «nødmat» eller kanskje også frokost når dere kommer frem. Strø over noen rosiner og frysetørket frukt.

•             Husk vann å drikke. Når du går gjennom sikkerhetskontrollen kan du tømme flasken og fylle den opp igjen på andre siden.

Stine er mamma til ei lita jente, ernæringsrådgiver med bachelor i ernæring, tidligere kostholdsansvarlig i barnehage og eier av egen ernæringspraksis.

Veronika er mamma til to jenter, har en bachelor i idrett, ernæring og helse, er utdannet helsecoach, kost- og treningsveileder. Hun har skrevet bacheloroppgave om barn og ernæring.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Bakgrunnsbilde, helt gratis Helt gratis!

Bli medlem!

Meld deg inn i Familieklubben og få tilgang til spennende og relevante nyheter for deg med barn. Det er selvfølgelig helt gratis!


Allerede medlem?

Om Familieklubben

Familieklubben er VGs familieside. Når du blir medlem får du tilgang til spennende og relevante artikler om oppdragelse, digitale medier, aktiviteter og barnemat – og mye annet. Som medlem vil du også kunne få tilsendt relevante vareprøver fra ledende merkevarer. Medlemskapet er helt gratis, og du kan når som helst melde deg ut igjen.

Les mer Lekeplass

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale