Lykkelig over å droppe barnehagen

HJEMMEVÆRENDE: Mamma Lise leker heller med sine tre barn Indianna, Elvine og Henry selv, fremfor å sende dem i barnehage. Foto: Ingun Alette Mæhlum
Denne trebarnsfamilien har valgt å holde barna hjemme helt til skolestart, men møter reaksjoner fra omgivelsene. – Et slikt valg bør man tenke nøye gjennom, sier ekspert.

I Tromsø møter vi familien Gundersen, bestående av mamma Lise (30), pappa Øyvind (34) og barna Indianna (5), Elvine (3) og Henry (1). Ved å ha alle barna hjemme helt frem til skolestart, har de tatt et litt annerledes valg enn de fleste.

Blogg: Den skumle barnehagestarten

– For oss ble dette valget helt naturlig, siden både Øyvind og jeg begge har vokst opp med hjemmeværende mødre og selv aldri gikk i barnehage. Faktisk var dette noe vi hadde snakket mye om allerede før vi giftet oss, så planen var klar helt fra start, forteller Lise.

UNNGÅR STRESS: Pappa Øyvind Falch Gundersen og fem år gamle Indianna setter pris på å ha ekstra god tid ved frokostbordet siden de aldri må stresse med å rekke barnehagen. Foto: Ingun Alette Mæhlum

Mener de har valgt rett
– Det krever naturligvis en del planlegging med tanke på det økonomiske, og vi har valgt et bosted som gjør det mulig for oss å leve på bare én inntekt disse årene mens barna er små.

De har vurdert å ha barna i barnehage det siste året før skolestart, men slo det fra seg da de landet på at barna fikk alt de trengte hjemme.

– De rolige morgenene har stor verdi. Det er deilig for både store og små å slippe stresset med å måtte haste av gårde til både barnehage og skole, og vi har med årene bare blitt mer og mer sikre på at vi har tatt det riktige valget for vår familie.

Har du lest denne artikkelen? Dette skulle barnehageansatte ønske at foreldrene visste

Møter reaksjoner
Selv om de fleste er positive, møter Lise som hjemmeværende mamma også på både mødre og fedre som ikke kan forstå at hun i det hele tatt orker å være hjemme med barna på fulltid, eller hvordan de får det til å gå rundt økonomisk.

– Flere spør direkte om vi ikke tror barna våre går glipp av noe viktig sosialt ved å være hjemme. Jeg har nok blitt litt «tykkhudet» av å bli stilt så mange spørsmål, og opplever at jeg ikke lenger lar det gå

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale