Flyttet med hele familien: Et år down under

ETT ÅR I AUSTRALIA: Pappa Bjarte Sørensen, Storm, Gyda, Susanne og mamma Aslaug Kleiberg Sørensen. Foto: Privat
Aslaug og Bjarte bestemte seg for å bryte opp – og skape et eventyr for seg og sine tre barn. Valget falt på Australia.

Mange av oss drømmer om å gjøre noe helt annet for en tid. Men ikke alle setter et helt år i potten, og flytter til den andre siden av kloden.

– Jeg tok utdannelsen min i Australia, tilbrakte det meste av 20-årene der og kjente en sterk tilknytning til landet, begynner Bjarte Sørensen (38).

Både han og kona Aslaug Kleiberg Sørensen (35) er reisevante og impulsive, og hadde lenge sett på et år i utlandet som en stor drøm.

For et halvt års tid siden kunne de, etter nærmere et års planlegging, sammen med barna Susanne (12), Storm (8) og Gyda (5) sette kursen mot byen Busselton, som skulle bli deres nye hjem det neste året – hvor pappa Bjarte hadde fått tilbud om jobb som lege.

– Av barna var det nok Susanne som var mest positiv til å flytte. De to minste var ikke like entusiastiske, og Storm ga uttrykk for at han helst ville bli hjemme i Norge. Han var lite interessert i å øve på engelsken, og poengterte ofte at dette ikke var hans valg, forteller Aslaug.

PÅ PLASS: Storm, Gyda og Susanne i for dem ny natur i Australia. Foto: Privat

– Da han fikk en forsikring om at det bare var for et år og at vi deretter skulle hjem igjen, ble det litt lettere, og han begynte å glede seg.

Les også: Når hverdagen blir et eventyr

Varm velkomst
Vel fremme startet jakten på bosted, og det tok ikke lang tid før familien på fem fant drømmehuset sitt, som var fullt møblert og lå vakkert til rett ved stranden.

Rundt huset er det er stor hage, ingen trafikkerte veier, kun en smal sykkelsti. Her har barna rikelig med tumleplass og fant seg raskt til rette.

Aslaug forteller om tre spente barn som ble tatt svært godt imot fra både lærere og medelever fra første stund.

– Her blir alle inkludert og sett. Det gode klimaet gjør at man ikke trenger korridorer og store hus. Hvert klasserom har direkte inngang utenfra, og er spredd over et stort og flott område med store gressplener, trær og masse dyreliv.

Les også: Dette vil barna dine huske deg for

Slanger og pungrotter
Røde og grønne papegøyer spisende på lunsjrester, pungrotter som bor i trærne og kenguruer på et av de store jordene, er et helt dagligdags syn.

– På denne tiden av året kan vi også møte giftige slanger på skoleveien. For noen dager siden måtte vi svinge utenom en «tiger snake», en av de mest giftige slangene i verden, sier eldstedatteren Susanne.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale