Blogg: Vannavgang på Skur 33

Marie Lunde
Foto: privat
En historie om en graviditet på overtid og en litt ubeleilig fødselsstart.

Denne teksten ble først publisert på Miss Lunde og er gjengitt med tillatelse.

«Så du kan bare dra hjem igjen,» sier jordmor og strekker frem hånden til farvel som for å parkere alle eventuelle innsigelser som måtte komme. Jeg er syv dager på overtid med nummer to.

For de som ikke har gått svanger over termin, så kan jeg fortelle at overtid er tunge dager og lange timer. Det kan sammenlignes med å sitte hjemme og vente på livets viktigste pakke, forsinket fra UPS, uten noe som helst leveringstidspunkt å forholde seg til. Og ringeklokka er litt ustabil, så alle tegn på at budet ankommer må overvåkes med ytterst skjerpet oppmerksomhet. Når du tillegger at leveransen vil bli noe av det mest smertefulle du vil oppleve, er det vanskelig å ikke henfalle til endeløs grubling og bekymring.

Les også: Forbereder seg til fødsel med mental trening

Er det kynnere eller er det rier jeg kjenner? Skal jeg kjøre ut av byen eller er det kanskje litt langt unna sykehus? SMS fra mamma: «Kjenner du noe? Klem» Sovet bare fire timer i natt, hva hvis fødselen starter når jeg er så på felgen? Nå er det lenge siden han har sparket … Google-søk: økt risiko for dødfødsel etter termin. Nå gjør det litt vondt, er fødselen i gang? SMS fra mamma «Ring meg med en gang noe skjer. Klem» Får jeg en sånn fødsel som varer i flere dager og ender med klipping og sugekopp? Nå kjenner jeg noe, rier eller bare kynnere?

Foto: Shutterstock/Scanpix

«Så jeg kan bare dra hjem, ja» svarer jeg jordmora på Ullevål, både skuffet og lettet på en gang. Skuffet fordi overtidsfrustrasjonen skal vedvare, lettet fordi jeg likevel ikke skal utholde et smertemaraton i løpet av de neste timene. Ny overtidstime blir satt fem dager frem i tid. Vi har sendt storebror til svigers i helgen i tilfelle jeg skulle bli igangsatt. Nå har vi potensielt to kvelder å slå i hjel, bare Ola og jeg, og vi bestemmer oss kjapt for at de skal brukes til noe hyggelig for å få tankene over på noe annet.

Les også: Barn på vei? Slik unngår du søskensjalusi

Et foruroligende knepp

Restauranten er smekkfull. Det er en solfylt fredagskveld og vi har fått trumfet igjennom en bordreservasjon på

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale