Blogg: Førjuls-fatigue

Siri Gjelsvik
Foto: Erlend Dalhaug Daae/VG
Må julen være så stress?

Siri Gjelsvik blogger for VG Familieklubben og på Seks og samliv.

Jeg skal bare feie opp det siste godteripapiret etter halloween, og tømme innboksen for svart fredag, så er jeg klar for alt som hører julen til.

En oppblåsbar nisse, for eksempel, fra tilbudsavisen jeg har fått i postkassen. Ett år var det noen som fikk tak i en svær oppblåsbar nisse, en sånn som står utenfor kjøpesentrene, og det ble et festlig innslag både i nabolaget og på Dagsrevyen. Året etter var det enda flere som fikk tak i sånne nisser, og det var fortsatt litt gøy. Nå er det bare nabolaget med flest nisser som kommer på Dagsrevyen, og alle som vil kan kjøpe digre, oppblåsbare nisser og snømenn i alle butikker, og lyden av kompressorer som durer og går blir selve lyden av advent.

Innboksen plinger, det er flyselskapet som vil at jeg hver dag skal svare på spørsmål og delta i julekalender-konkurransen deres, for å vinne bonuspoeng eller gudene vet. På Facebook også. Alt du trenger å gjøre, hver eneste dag, fra alle som har noe å selge når det er jul, er å delta i konkurransen deres, kommentere i kommentarfeltet, dele innlegget, og oversvømme alle sosiale kanaler med antisosial adferd, i håp om å vinne et juleservise som uansett er så stygt at du bare setter det innerst i skapet før du om fire år gir det til Fretex.

Les også: En manns skrot er en annen manns skatter

Nedtelling med pakker
Hva mer må vi ha? Pakkekalender. Til store og små og hunden og katten, men det tar jo tid å lage, ganske mye tid, det vet alle som har pakket inn 72 små pakker. Heldigvis går det an å kjøpe dem ferdig, null stress, til en snittpris på, tja, 50

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Ønsker du å lese resten?


Allerede medlem? Logg deg inn

Medlemsfordeler

  • Gratis medlemskap
  • Godt redaksjonelt innhold
  • Tilgang til eksperter
  • Medlemsfordeler og gratis vareprøver
Les mer om Familieklubben her
Gratis Medlemskap!

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale