Blogg: Blir man lykkeligere av å ha barn?

Superpapsen
Superpapsen, aka Ole Morten Knudsen, med barna Thelma, Ellie og Frans. Foto: Erlend Dalhaug Daae/VG
Stemmer det at vi som er foreldre er lykkeligere enn våre barnløse venner?

Ole Morten Knudsen blogger for VG Familieklubben og på Superpapsen.

Man blir lykkelig av å få barn. De aller fleste foreldre vil være enige i den påstanden. Få ting kan få hjertet til å banke så hardt som lyden av barnelatter, tassende små føtter over gulvet og de utrolige påfunnene kun en treåring kan finne på. Når det er dine egne avkom det er snakk om vil en fort føle at en drukner av lykke. Og blir en anelse satt ut av at det i det hele tatt er mulig å skape noe så fantastisk.

Men stemmer det at vi foreldre er lykkeligere enn våre barnløse venner? Akkurat det er jeg ikke alltid helt sikker på. La oss for eksempel ta en sammenligning av årets sommerferie med og uten barn.

Les også: Den skumle barnehagestarten

Mens mine barnløse venner var på romantisk tur til Patmos hvor de utforsket øya på scooter satt jeg og mammaen inneklemt med tre barn og hund i fullpakket leiebil på tur over fjellet. Regnvær og bilsyke og slitne barn hevet ikke akkurat følelsen av romantikk.

Mens jeg besøkte årets tredje fornøyelsespark for nok en tur i tekoppene for de under 120 cm, satt noen andre venner av meg, også de uten barn, og nøt drinker med utsikt over Atlanterhavet på South Beach, Miami.

Mens jeg listet meg rundt på nok et «familierom» på hotell (les: rom med ekstra sprinkelseng) i frykt for å vekke barna som akkurat hadde sovnet, danset andre barnløse venner av meg sommernatta lang på Vinjerock.

Og mens jeg bygde sandslott på nok en lekeplass suste andre venner av meg rundt på bysykkel i København og utforsket byens mange smug og severdigheter. Barnløse og ganske sikkert svært lykkelige.

Jeg tipper mine barnløse venner vil påstå de trakk det lengste strået på lykkeskalaen denne sommeren. For tror du jaggu meg ikke de fleste også har kjøpt ukespass til Øyafestivalen for å avslutte det hele med et smell. Selv har jeg og mammaen i et overmodig øyeblikk skaffet oss dagspass til lørdagen. Men jeg har en anelse om at mammaen får dele den gleden med en heldig venninne eller venn. Det er nemlig ikke bare enkelt å få barnevakt til en 5 måneder gammel gutt.

Les også: Dette må du huske på når barnet begynner med fast føde

Mellom oss foreldre skal det sies at jeg selvfølgelig er den aller heldigste i alle scenarioene over. Det er jo ikke alle forunt å kunne gå på fornøyelsespark, dra på biltur, dele rom med og bygge verdens 8. underverk med tidenes tre kuleste små mennesker.

Men jeg har ikke tenkt å avsløre akkurat den biten for mine barnløse venner riktig ennå. De vil tidsnok selv kunne oppleve akkurat den gleden med sine egne barn.

Men inntil videre skal jeg la dem leve i nuet og unngå det evinnelige spørsmålet «Skal ikke dere få barn snart?» For ærlig talt tror jeg de er svært så lykkelige som de har det akkurat nå. Akkurat som meg!

Se mer fra Superpapsen på hans Facebookside, Instagram og Snapchat.

Les også: 12 gode podcaster for foreldre

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Bakgrunnsbilde, helt gratis Helt gratis!

Bli medlem!

Meld deg inn i Familieklubben og få tilgang til spennende og relevante nyheter for deg med barn. Det er selvfølgelig helt gratis!


Allerede medlem?

Om Familieklubben

Familieklubben er VGs familieside. Når du blir medlem får du tilgang til spennende og relevante artikler om oppdragelse, digitale medier, aktiviteter og barnemat – og mye annet. Som medlem vil du også kunne få tilsendt relevante vareprøver fra ledende merkevarer. Medlemskapet er helt gratis, og du kan når som helst melde deg ut igjen.

Les mer Lekeplass

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale