Annonsørinnhold

Hellas-perler som passer for deg med barn

Trange smug, korte avstander, lokale restauranter og sjarm i bøtter og spann. Her er ekspertenes greske favoritter for deg som reiser med både små og store barn.

Ikke alle ønsker å feriere på de største destinasjonene eller bo på typiske «barnehotell» med liv og røre. Da er Hellas et perfekt alternativ. 

– Noen synes mer pittoreske steder med færre turister er å foretrekke. Du og din familie vet best hva dere ønsker å få ut av deres ferie. Hellas er like mangfoldig som antall steder det er mulig å reise til, men grekerne er svært glade i barn, så de yngste blir garantert godt mottatt, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Vi ba reiseeksperten foreslå noen greske reisemål for deg som reiser med barn. Her er fem favoritter:

1. Parga

 

SMÅ FORHOLD: Havnen i Parga er svært hyggelig og atmosfæren behagelig. Foto:Ving

– Parga er et av Hellas desidert vakreste steder. Denne idylliske kystbyen ligger i grønne omgivelser på vestkysten av det greske fastlandet. Likevel får man følelsen av å komme til en liten, pittoresk øy, forklarer Røhr-Staff.

les også
Slik unngår du krangling med barna

Byen ligger som et amfiteater rundt en vakker vik med små øyer. I sentrum ligger det to mindre strender, men det er enkelt å komme til flere herlige strender med leiebil, buss eller båt, tipser hun. 

– Vings hotell i Parga er små og ofte familiedrevne bosteder, og flere har bare et dusin rom eller leiligheter.

BADEGARANTI: Det er to mindre strender i sentrum av Parga, men man kan også ta båt til roligere strender litt lenger unna. Foto: Ving.

– Det er kanskje derfor gjestenes hotellkarakterer er så høye nettopp her, sier Røhr-Staff.

Hun forteller likevel at det kan være lurt å gjøre litt research på ulike hoteller før dere bestiller; 

– Spør kundebehandlerne våre når du skal bestille. De vet hvilke hotell som er best egnet for å reise med barn, hvilke hotell som kan tilby barnesenger og så videre, sier hun.

Derfor passer Parga for barn:

  • Korte avstander.
  • Rolige omgivelser.

Barnevennlig hotell i Parga:
Drakos hotel

 

2. Kreta

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, fly, flyreise, tips, hellas, familie
FERIELIV: Behagelig stemning og bademuligheter i fleng på Kreta.
 

– Kreta har vært en favoritt blant Vings gjester i mange år. Ikke minst takket være familieparadiset Sunwing Makrigialos Beach og nye Ocean Beach Club, begge med den uslåelige utsikten over Middelhavet, forteller informasjonssjefen.

Hun påpeker at selve Makrigialos ikke er så stort, men et veldig koselig sted. Her ligger flere gode restauranter, småbutikker og en liten havn. Stedet er også et godt utgangspunkt for fine utflukter og oppdagelsesferder.

– Chaniakysten egner seg også godt til barnefamilier. Et tips er den lille, hyggelige feriebyen Agia Marina, hvor du kan leve et rolig og bedagelig ferieliv ved stranden. Her har Ving flere barnevennlige hotell i ulike prisklasser, forteller Siri-Røhr Staff.

–  På Sunwing Makrigialos Beach har vi leiligheter tilpasset familier med barn i ulike aldre. For dere med de yngste barna er Happy Baby-leilighetene gull verdt. De er utstyrt med det aller meste babyen din trenger i ferien: Barnestol, barneseng, paraplytrille, badebalje, bleiebøtte, vippestol og stellebordunderlag, for å nevne noe. Da blir det litt lettere å pakke kofferten! 

Derfor passer Kreta for barn:

  • Korte avstander.
  • Barnevennlige hotell.

 

3. Lefkas


– Denne vakre, grønne øya har bro til fastlandet, men den kommer du neppe til å få bruk for. På Lefkas er det nemlig masse å oppdage, for eksempel noen av Hellas' aller fineste strender, sier Ving-eksperten. 

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hellas
FRODIG: Svært grønt og frodig på vakre Lefkas.

Nidri er en hyggelig, akkurat passe stor ferieby på øyas østkyst. Fra tavernaene langs havnepromenaden kan du nyte utsikten mot havet og de små naboøyene, deriblant Onassis-familiens private øy, Skorpios. I Nidri er det flere strender med rundslipte rullesteiner å velge mellom, og et par mil sydover ligger windsurferparadiset Vassiliki. Øyas aller beste strender ligger på vestkysten – langstrakte og hvite.

les også
Dette bør du tenke på før du deler bilder av barn på Facebook

– Lei en bil og dra på strandsafari.  På øyas sydspiss stuper de bratte, hvite klippene dramatisk ned i havet. Lefkas er i det hele tatt en sjelden naturopplevelse, lover Siri Røhr-Staff i Ving.

Derfor passer Lefkas for barn:

  • Små og rolige strender på østkysten.
  • Flere hotell med barnebasseng.

Barnevennlig hotell på Lefkas:
Royal Nidri

– Royal Nidri har bra beliggenhet i sentrum av Nidri, og det tar bare et par minutter å gå ned til stranden og alle restaurantene i havnen, sier Ving-eksperten.

4. Thassos

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, fly, flyreise, tips, hellas
GREKERENES FAVORITT: Thassos er en ferieøy som er svært mye besøkt av grekerne selv. Det gjør at prisnivået et lavere enn mange andre steder. Foto: Ving


– På rolige og fredelige Thassos finner du grønn natur, krystallklart vann, god mat, noen av Egeerhavets beste sandstrender og en genuin gresk atmosfære. Mange av feriegjestene her er grekere, noe som har bidratt til at Thassos er et av de rimeligste greske reisemålene, forteller Røhr-Staff i Ving. Hun påpeker at Thassos by er hyggelig og rolig. Atmosfæren er avslappet, men havnen her kan være ganske livlig.

les også
11 smarte apper for barnefamilier

– Om du reiser med barn til Thassos, anbefaler vi hyggelige Potos, en gresk landsby som har utviklet seg til et stadig mer populært feriested. Her finner du en herlig blanding av tradisjonelle tavernaer og moderne lounger – med frodige fjell i bakgrunnen. Potos ligger ved stranden, og du har det meste du trenger innen rekkevidde, forteller hun. 

Derfor passer Thassos for barn:

  • Fine strender i Potos.
  • Det aller meste finnes innen gangavstand.

Barnevennlig hotell på Thassos:
Alexandra Beach

 

5. Kos

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, fly, flyreise, tips, hellas
LANG STRAND: Kos´ lengste strand ligger i den rolige landsbyen Kardamena. Foto: Ving

 


Flotte strender, vakker natur, antikke kulturminner og koselige små landsbyer. Kos for alle med andre ord!

les også
Bygger bro mellom fosterforeldre og foreldre

– Kos er en populær ferieøy, full av kontraster. Her er både deilig strandliv, spennende kulturhistorie, aktiviteter og blomstrende uteliv i høysesongen. Kos by ligger nordøst på øya, i et område som er grønt og sjarmerende, med hvite villaer og blomstrende hager, forteller reiseekspterten. 

Hovedstaden har samme navn som øya, og det er her de fleste turistene bor. På dagtid er stranden det naturlige møtestedet. Om kvelden er det tavernaene og restaurantene i havnen som lokker.

Derfor passer Kos for barn:

  • Langgrunne strender med sandbunn.
  • Bra aktivitetstilbud for litt større barn.

Barnevennlige hotell på Kos:

les også
Eksperter om husarbeid: La barna bidra!

Kos by: Kipriotis VillagePeridis Family Resort

Kardamena (en liten landsby med Kos´ lengste strand): Mitsis Family Village og luksushotellet Mitsis Blue Domes.

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, fly, flyreise, tips, hellas
AVSLAPPET LUKSUS: Mitsis Blue Domes er et svært komfortabelt hotell på Kos, godt tilrettelagt for barn.

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale