Annonsørinnhold

Derfor elsker vi Mallorca

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia, barneklubb, lollo bernie
Foto: Ving

Hva er det som gjør den spanske øya til en feriefavoritt, tiår etter tiår? Hint: Start med en milelang, hvit strand, legg til en kort flytur og topp det hele med barnevennlighet og autentisk sjarm.

Vi går liksom aldri lei av Mallorca, og særlig ikke Alcudia. Helt siden 70-tallet har den spanske øya vært på topp blant nordmenns reisefavoritter, ifølge reisespesialisten Ving. 

– Ingenting slår stranden i Alcudia. Lys, finkornet og langgrunn, sier Sven-Arne Strømsvåg. Han har vært på Mallorca et tjuetalls ganger, senest i sommer med datteren Aurora (7) og resten av familien. Den spanske ferieøya er ett av hans favorittreisemål.

Les også: Slik er barnas drømmeferie

les også
Pappastylistene

– Mallorca har alt! Sol, bad, god mat og bra shoppingmuligheter. Det finnes noe for folk i alle aldre der. Men Alcudia er helt klart best for de minste, sier han. Datteren på syv år like entusiastisk. 

– Det er veldig fint i Alcudia, og jeg elsker å være på stranden og å bade i bassenget på hotellet, sier Aurora.

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia barneklubb, lollo bernie
FAVORITT: Sven-Arne Stømsvåg og datteren Aurora har vært på Mallorca utallige ganger – og de kommer stadig igjen. Foto: Privat

 
Tre i ett

Alcudia består egentlig av tre ulike deler. Den opprinnelige gamle landsbyen ligger noen kilometer inn i landet og har et sjarmerende lokalt marked og hyggelige restauranter rundt torget. 

– En dagstur dit er et must. Gamlebyen er veldig koselig, og vel verd turen. Her er det masse å se og et perfekt sted for en god lunsj i skyggen, forteller Sven-Arne. Så er det den livlige havnen Puerto de Alcudia, der fiskebåter ligger side om side med lekre seilbåter, flankert av restauranter, tapasbarer, kafeer, barer og butikker. Det tredje Alcudia er strandområdet Playa de Alcudia – badeparadiset ved den fantastiske sandstranden der du kan slappe av, bygge sandslott og ha en skikkelig drømmeferie.

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia barneklubb, lollo bernie
BARNEVENNLIG: Puerto de Alcudia ligger spisestedene tett, og heller ikke her er det langt til stranden ... Foto: Ving

Familiehotell på rekke og rad

Og nettopp den milelange, hvite sandstranden i Alcudia er Middelhavets strandkjendis. Noen av Mallorcas beste familiehotell ligger nettopp her og har gjort Alcudiabukten til barnefamiliens ferieparadis. Her ligger blant annet familiehotellet Sunwing Alcudia Beach rett ved den langgrunne, brede stranden. 

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia barneklubb, lollo bernie
POPULÆRT: Sunwing Alcudia Beach er en kjær klassiker blant barnefamilier. Foto: Ving

– Dette er et av våre mest populære leilighetshotell. Her er det underholdning og massevis av aktiviteter for barn i alle aldre. Sunwing Alcudia Beach har også spesielt gode treningsforhold innen ulike sportsgrener. Her finner du blant annet flotte løyper til løping, sykling og rulleski. Det er også muligheter for familietrening og familieyoga, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff. I Alcudia tilbyr Ving også flere Family Garden-hotell som passer perfekt for barnefamilier. Viva Sunrise, Zafiro Tropic og Zafiro Bahia er tre av de mest populære Family Garden-hotellene i området. 

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia barneklubb, lollo bernie
EN, TO, TRE! Ikke noe problem å få dagene til å gå på et Sunwing-hotell. Foto: Ving

Godt å være liten


Som mange andre steder i Sør-Europa er innbyggerne på Mallorca glade i barn, og det er ikke noen problem å ha med de små på restauranter eller lignende.  

Les også: Triksene som gjør det flyturen til en lek

les også
«Funkygine» fra «Bloggerne» om første jul uten alle barna: – Det er tøft

– De lokale restaurantene er svært vant til å ha barn på besøk, og de aller fleste steder tilpasser de menyen til sine små gjester. Det er også forholdsvis lett å komme seg rundt med vogn, og turmulighetene i Alcudia er mange, sier Sven-Arne. 

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia barneklubb, lollo bernie
KRUMSPRING: Maskotene Lollo og Bernie er populære innslag både på og utenfor stranden. Foto: Ving
Aktiviteter for alle


Selv om de minste barna kanskje har mer enn nok med å nyte dagene i vannkanten på stranda eller i plaskebassenget, kan de større barna ha behov for litt mer action. Da er for eksempel badelandet Hidropark perfekt. Der kan hele familien boltre seg med kule vannsklier, minigolf og andre aktiviteter. 

Les også: Deilig å få litt tid for meg selv

les også
– Vesla har lært oss å leve sakte

– Det er også gode muligheter for dagsturer til for eksempel Palma. Hovedstaden er den perfekte by om man har større barn og vil gjøre litt skikkelig shopping. Eller om mamma vil ta en liten tur på egenhånd, kanskje? avslutter Røhr-Staff. 

Ving, Sunwing, barn, baby, reise, Syden, ferie, hotell, familie, mallorca, alcudia barneklubb, lollo bernie, palma
SHOPPINGMEKKA: Palma er et strålende reisemål for en dagsutflukt. Her er både kjedeforretninger og lokale småbutikker, hyggelige kafeer og deilig sjøutsikt. Akkurat passe stort. Foto: Ving

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale