Annonsørinnhold

Her kan du få ekstra oppfølging i barseltiden – helt gratis

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
Foto: Pål Bjørneby

Babylifeclinic på Majorstua har blitt et populært samlingspunkt for gravide og nybakte mødre. Her får du gratis råd og hjelp, og treffer andre i samme situasjon. Bor du ikke i Osloområdet, kan du ringe eller chatte med en jordmor.

– Det ser så delikat og eksklusivt ut utenifra, men alle er velkomne her. Jeg visste ikke at det var så mye hjerterom at man bare kan stikke innom med spørsmål som dukker opp – med skitten vogn og alt, sier Ida Gangsø (39) som fikk sitt første barn, Felix, for ni måneder siden.

Vi møter henne på Babylifeclinic på Majorstua sammen med Stine Owren (36), Elisabeth Aabøe Lund (34) og Lisbeth Brufladt (39). De to siste har ikke født ennå.

Les mer om Babylifeclinic her

Når uroen melder seg

Babylifeclinic tilbyr alt fra gratis råd og veiledning – til kurs, foredrag og bærekraftige produkter for mor og barn. Snart åpner også telefontjenesten Babycall for kvinner over hele landet.

Ida forteller at hun gjerne skulle visst om tilbudet mens hun gikk gravid. Da hun var på ultralyd første gang, fikk hun nemlig en beskjed som skapte uro og stress. Hun oppsøkte derfor privat gynekolog før hun skulle tilbake til ny sjekk på sykehuset.  

– Hadde jeg visst om Babylifeclinic da jeg var gravid, hadde jeg gått hit og snakket med jordmødrene for å rådføre meg, sier Ida.

– Når det dukker opp mindre utfordringer som søvnrutiner eller bruk av smokk, skal det ofte ikke mer til enn å få bekreftelse fra andre på at ting oppleves likt. Det føles bra med felleskapet på Babylifeclinic, der man kan oppholde seg på et sted med likesinnede, sier hun. Tilbudet får også tommel opp fra fagpersoner i det offentlige. 

– Klinikken gir kvinner mulighet til å tilegne seg kunnskap fra flinke fagfolk og erfarne jordmødre. Mange søker kritikkløst på nett, mens denne type kunnskap bør være kvalitetssikret, noe Babylife er svært bevisste på, sier professor ved Klinikk for helsetjenesteforskning og psykiatri ved UiO, Malin Eberhard-Gran.

SMALLTALK: Stine Owren med seks uker gamle Marte. Her tar de en prat med jordmor Siri Elisabeth Holter. Foto: Pål Bjørneby

Fikk hjelp med amming

Stine Owren fikk lille Marte for seks uker siden, og slet veldig med både amming og smerter i forbindelse med brystbetennelser.

– Her har man mulighet til å bli fulgt opp mer enn man gjør på sykehuset, så jeg kommer til å fortsette å komme hit for å få hjelp, sier Stine.

Jordmødrene på Babylifelinic bekrefter at behovet for ekstra ammeveiledning er stort.

– Mange lurer på om babyen har feil sugeteknikk, om de har nok melk eller hvordan man skal behandle brystbetennelse, sier jordmor Siri Elisabeth Holter.

les også
– Antall barn med senskader har økt

– Problemer med amming kan bidra til å utløse psykiske vansker, og mange får det ikke til uten hjelp. Derfor er den hjelpen man får ufattelig viktig. I og med at tiden på barselavdelingen har blitt kortere, blir ammehjelpen hos Babylife desto viktigere, sier professor Eberhard-Gran.

Les også: Dette lurer gravide og nybakte foreldre oftest på

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
LAVTERSKEL: Stine Owren med Marte (6 uker) og Ida Gangsø med Felix (9 mnd) slår av en prat med jordmor Siri på Babylifeclinic. Foto: Pål Bjørneby

Samtaler ledet av helsepersonell

Hver dag arrangeres samtalegrupper på klinikken. Jordmødrene tar blant annet opp temaer som gråt, hvordan man skal tolke barnets signaler eller utfordringer i samlivet etter fødsel.

Gravide Lisbeth Brufladt ser frem til å kunne lufte problemstillinger i en gruppe med fagpersoner tilstede.

– Dette er et behagelig sted å være hvor vi kan spørre kompetente folk, sier hun, og legger til at hun ser på klinikken som et godt supplement til det offentlige. Professor Eberhard-Gran ved UiO bekrefter at behovet er tilstede. 

– Slik det har blitt med barselomsorgen de siste årene, er det mange som ikke får tilstrekkelig oppfølging i denne sårbare perioden av livet. Med mange utfordringer som for eksempel kolikk, amming og søvn, kan det bli en påkjenning, sier hun.

Elisabeth Aabøe Lund får sitt første barn i juni og innrømmer at hun gruer seg litt til den første tiden.

– Det blir rart å stå alene i en helt ny situasjon. Det er godt å vite at det finnes et sted jeg kan komme og snakke med fagpersoner når jeg trenger det, sier hun.

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
SKÅNSOM PLEIE: Elisabeth Aabøe Lund venter sitt første barn til sommeren, og tester de økologiske produktene på klinikken sammen med jordmor Line Arntzen. Foto: Pål Bjørneby

Rene produkter for mor og barn

Babylife er et helhetlig tilbud for mor og barn, der man i tillegg til råd og veileding kan kjøpe økologiske hudpleieprodukter. I tillegg til å ha fagpersoner i alle ledd, er også alle produktene utviklet med fokus på bærekraft og sertifisert økologi.

Forsker innen toksikologi, Gro Dehli Villanger, holder foredraget «Vår kjemiske hverdag» på Babylifeclinic. Hun råder til å følge de offisielle miljø- og økologiske merkeordningene.

les også
Derfor bør du snakke MYE til babyen din

– Ordninger, som for eksempel Svanemerket, setter strenge krav til blant annet innholdsstoffer i kosmetiske produkter. Babylifeproduktene og andre som oppfyller disse kravene, antar man er tryggere å bruke, og gir mor og barn bedre helsemessige forutsetninger, sier hun.  

Lisbeth har tatt i bruk flere av hudproduktene og forteller at de føles rene og bra på huden.  

– Jeg har slitt mye med kvalme i svangerskapet, så det er veldig deilig at produktene er luktsvake og ikke trigger kvalmen, sier hun.

Hudpleieserien fra Babylife kan også kjøpes i nettbutikken.

Foto: Pål Bjørneby

Kommer tilbake

Ida, Stine, Lisbeth og Elisabeth er alle enige om Babylifeclinic er et fint sted å ta med seg barselgruppa.  

les også
Ekspert om kulden: Hold spedbarnet innendørs

– Vi kan kjøpe kaffe og lunch på kafeen ved siden av og ta det med hit. Når man kommer med en haug av barnevogner, føler man seg kanskje litt mer velkommen her enn på kafé. Dessuten ser det fint ut å kunne trekke seg tilbake i ammerommet, sier Elisabeth, som ser fram til mange besøk på klinikken når hun får jenta si i sommer.

Klinikken kan besøkes i Fridtjof Nansens vei 5 i Oslo, mandag-fredag kl. 09-17, lørdag kl. 10-16.  

Klikk på bildet for å lese mer om produktene fra Babylife.

les også
Barselgrupper: - Foreldrene selv er viktigste ressurs 

 


 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale