Annonsørinnhold

Dette lurer gravide og nybakte foreldre oftest på

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
LAVTERSKELTILBUD: Jordmor Line Arntzen i samtale med mødre på Babylifeclinic. Hit kan hvem som helst komme og snakke med jordmødre – hver dag. FOTO: Ole Walter Jacobsen

På Babylifeclinic kan gravide og nybakte foreldre møtes for å snakke med jordmødre og andre i samme situasjon – gratis og så ofte de vil.

– Da jeg ble mamma for andre gang, forstod jeg for alvor nybakte mødres behov for omsorg og pleie, og ikke minst ønsket om å bli forstått og tatt på alvor i en av livets viktigste faser, forteller Babylife-gründer, Gina Rose.

I mange år har hun hatt et ønske om å skape et kvinnefellesskap der man virkelig kan ta seg tid til å dele erfaringer, i trygge omgivelser og med helsepersonell tilstede. I dag tilbyr Babylifeclinic alt fra gratis råd og veiledning, til kurs, foredrag og bærekraftige produkter for mor og barn. Snart åpner også telefontjenesten Babycall for kvinner over hele landet. Og gjennom Familieklubben kan du enkelt få svar på det du lurer på ved å chatte med jordmødrene hos Babylife. Chatten er åpen alle hverdager klokken 9-11 og 14-16.

 

Mange spør om amming

Ifølge jordmødrene Line Arntzen og Siri Elisabeth Holter som jobber på klinikken, er god ammeveiledning er noe av det de ser aller størst behov for.

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
JORDMOR: Siri Elisabeth Holter. FOTO: Ole Walter Jacobsen

– Mange lurer på om babyen suger, om den har feil sugeteknikk eller om de har nok melk. Vi får også ofte spørsmål om hvordan man skal behandle brystbetennelse og såre brystknopper, forteller jordmor Siri Elisabeth Holter.

les også
Barselgrupper: - Foreldrene selv er viktigste ressurs

– Vi er opptatt av å møte mødrene der de er, helt uten pekefingre, sier Line Arntzen, som også er jordmor ved klinikken. Hun forteller at løsningen ofte kan være så enkel som å legge fra seg mobilen, lytte til om barnet svelger og eventuelt hjelpe til hvis babyen ikke suger riktig.

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
JORDMOR: Line Arntzen. FOTO: Ole Walter Jacobsen
Hvem som helst kan komme til klinikken og snakke med jordmødrene, helt gratis. I tillegg arrangeres kurs og samtalegrupper med ulike temaer hver dag.

– Her snakker vi blant ennet om ammepress, gråt, hvordan vi kan tolke barnets signaler eller utfordringer i samlivet etter at man har fått barn, forteller Line.

Vanskelig krav om effektivitet

 

Vi lever i en tid hvor alt skal være effektivt, og mange nybakte mødre forventer å mestre alt fra starten av. Er det ikke fullt så enkelt, er det mange som blir fortvilet. De to jordmødrene jobber mye med å få nybakte mødre til å senke forventningene og ta tiden til hjelp i sin nye tilværelse.

– Det er jo ikke sånn at når du får barn, så er alt i rutine etter en uke, sier Line.

Ofte handler det om å trygge mødrene på at det de gjør er riktig og bra. Hun forteller at mange lurer på dette med søvn og etablering av søvnrutiner, men understreker at dette er veldig individuelt og at mye faller innenfor hva som er «normalt».

– Alle barn er forskjellige og det kan ta tid, beroliger Line.

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
SPØR OM ALT: Til klinikken kan du komme alene eller sammen med noen og snakke med jordmor. Om du ikke bor i Oslo, kan du chatte, her via Familieklubben. FOTO: Ole Walter Jacobsen

Siri legger til at det nettopp er denne individualiteten som gjør jobben på Babylifeclinic så interessant.

– Her kan vi ta oss tid til å kartlegge hvilke behov de som kommer hit har, sånn at vi kan veilede på deres premisser.

Fokuset på at man skal komme som man er, og ikke måtte prestere, er et viktig fundament i Babylife-konseptet.

– Det er større press på kvinner i dag og mange føler på konkurransen om å være en vellykket og flink mor. Det er helt vanlig å være trist og i ubalanse etter en fødsel, og stadig flere sliter med fødselsdepresjon. Vi ønsker å skape ro og mer senkede skuldre i denne fasen, sier Gina.

Et lavterskeltilbud

Jordmødrene Line og Siri gir gjerne produktveiledning til gravide og kvinner i barsel, men først og fremst ønsker de at klinikken skal være et samlingssted for ro og samtale.

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
FOTO: Ole Walter Jacobsen

– Kom hit å snakk med oss jordmødre. Ta gjerne med barselgruppen og bruk lokalene her, oppfordrer hun.

Klinikken er stor og luftig. Den består av et amfi med stor gulvplass, ammerom, stellebord og behagelige lenestoler. De har også egne rom tilgjengelige for individuelle timer.

les også
Daniel Craig latterliggjøres for å bruke bæresele

– Nå gleder vi oss bare til våren kommer, så vi kan bruke de flotte utearealene våre også, sier Siri og viser til det store platået på utsiden.

Klinikken kan besøkes i Fridtjof Nansens vei 5 i Oslo, mandag-fredag klokken 09-17, og lørdager fra klokken 10-16. Her kan du lese mer om Smalltalk på Babylifeclinic.

Egen hudpleieserie

I tillegg til jordmortjenesten, selger også Babylifeclinic sine egne hudpleieprodukter, alt økologisk og uten tilsetningsstoffer. For Gina Rose har det vært viktig å skape et helhetlig konsept, der både helsetilbud og produkter skal være helt trygge.

les også
– Du er ikke en dårlig mamma om du ikke ammer

– Helsen påvirkes av hva huden absorberer, derfor har vi lansert en hudpleieserie for mor og barn som kan benyttes gjennom hele livet, sier Gina.

Klikk her for å komme til nettbutikken

Forsker innen toksikologi, Gro Dehli Villanger, har holdt foredraget «Vår kjemiske hverdag». Hun bekrefter at miljøgifter kan ha betydning, både under svangerskapet og i barnets første leveår.

– Miljøgifter kan overføres fra mor, via morkaken, under svangerskapet, og via morsmelken etter fødsel, forteller hun.

babylifeclinic, babylife, nyfødt, spebarn, jordmor, økologisk, baby, barsel, oslo
REN SUKSESS: Alle produktene oppfyller kravene for svanemerking og allergisertifisering. De kan kjøpes i nettbutikken eller i klinikkens lokaler på Majorstua. FOTO: Ole Walter Jacobsen

Det er spesielt «cocktail-effekten» av de mange stoffene vi utsettes for til daglig som skaper hodebry for forskerne.

les også
Navnetrend for sommerbarn

– Vil du være ekstra trygg når det gjelder hvilke produkter du bruker, følg de offisielle miljø- og økologiske merkeordningene, som Svanemerket. Disse setter strenge krav til blant annet innholdsstoffer i kosmetiske produkter, sier forsker Gro Dehli Villanger.

 

Klikk her for å lese mer om hudpleieproduktene

les også
– Antall barn med senskader har økt

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Maren Wilberg Rostad

Stella B. Oskarsdottir Wehrmann

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale