12 gode podcaster for foreldre

Podcaster for foreldre
Vi anbefaler de beste og mest interessante podcastene for småbarnsforeldre - og for de som trenger avbrekk og påfyll.

Du vil ha lavterskelunderholdning som gir deg påfyll, men du orker ikke lese en bok? Podcast kan du høre på vei til jobb eller om du plutselig har en halvtime tilgjengelig. Noen av dem er serier med episoder som må høres etter hverandre, andre kan du «shoppe» som du vil. Noen gir deg kunnskap om familielivet, andre gir deg gode historier, undring, spenning, ettertanke og underholdning.

Om barn/familie:

 

Foreldrerådet

Journalist Thea Klingenberg har en ærlig tilnærming til småbarnslivet. Sammen med eksperter på forskjellige områder tar hun opp temaer som angår de fleste småbarnsforeldre: Søvn, grensesetting, kreativitet og mye, mye mer.

Pappapodden

De to svenske fedrene Nisse Edwall & Manne Forsberg snakker om løst og fast, eller som de selv sier: «pappalivets mirakel, katastrofer og mysterier» med humor og åpenhet.

40 uker

Mari Midtstigen og søsteren Ingri forteller om de forskjellige stadiene i svangerskapet, uke for uke. Passer bra for deg som er gravid eller av andre grunner over gjennomsnittet opptatt av svangerskap.

Kjærlighetspodden

Sissel Gran og Catrin Sagen utforsker kjærligheten og forelskelsen. Gode råd om samliv og forhold.

Fått med deg denne? Fra kjernefamilie til stjernefamilie

Aktualitet:

 

Heavyweight

Jonathan Goldstein tar tak i folks uforløste situasjoner og prøver å løse dem og begynner med sin egen fars problematiske forhold til sin bror. Rørende, morsomt og gjenkjennelig.

This American Life

Ira Glass har ledet dette showet siden 1995. En av de aller mest populære amerikanske podcastene som ukentlig kommer med nye episoder, men hvor man like gjerne kan høre seg gjennom de gamle episodene som er evigaktuelle og allmenngyldige.

The Daily

New York Times’ daglige nyhets-podcast.

Hidden Brain

Bli smartere og forstå mer av verden (og deg selv) med verdens mest sympatiske programleder, Shankar Vedantam.

Konspirasjonspodden

De to kompisene Fredrik Sjaastad Næss og Bjørn-Henning Ødegaard dykker ned i konspirasjonsteorier fra hele verden. Artig.

 

Gode serier:

 

In the dark

For 27 år siden ble Jacob Wetterling kidnappet og drept. Her er en helt crazy historie om denne saken, og hva som til slutt skjedde i 2016.

Serial (sesong 1)

Hva skjedde egentlig da tenåringen Hae Min Lee forsvant i Baltimore i 1999? Sarah Koenig graver i den gamle saken. Ingen krimserie over.

S-town

Denne historien (fra virkeligheten) begynner som en mordgåte, men ender opp som noe helt annet. Hjertevarmt og hjerterått, tankevekkende og enormt underholdende.

Les også: Møt Familieklubbens bloggere

 

 

 

Bli medlem i Familieklubben (helt gratis!) og les flere spennende saker på Familieklubben.no

Følg også Familieklubben på Facebook

Bakgrunnsbilde, helt gratis Helt gratis!

Bli medlem!

Meld deg inn i Familieklubben og få tilgang til spennende og relevante nyheter for deg med barn. Det er selvfølgelig helt gratis!


Allerede medlem?

Om Familieklubben

Familieklubben er VGs familieside. Når du blir medlem får du tilgang til spennende og relevante artikler om oppdragelse, digitale medier, aktiviteter og barnemat – og mye annet. Som medlem vil du også kunne få tilsendt relevante vareprøver fra ledende merkevarer. Medlemskapet er helt gratis, og du kan når som helst melde deg ut igjen.

Les mer Lekeplass

Gard Steiro

Ola E. Stenberg

Marthe O. Reienes

Alexander Hagen

Verdens Gang AS

E-post: familieklubben@vg.no
Sentralbord: 22 00 00 00

Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)

Kopiering av materiale fra VG Nett for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale